Pomocnik Napisano 27 czerwca 2017 #1 Napisano 27 czerwca 2017 Aby poprawić jakość powietrza w domu, można zdecydować się na dodatkowe rozwiązania: klimatyzację, oczyszczacz powietrza, nawilżacz powietrza i osuszacz powietrza. Pełna treść artykułu pod adresem:https://budujemydom.pl/instalacje/wentylacja-i-klimatyzacja/a/23244-4-sposoby-na-poprawe-powietrza-w-domu
Gość Kamil Napisano 27 czerwca 2017 #2 Napisano 27 czerwca 2017 Zapomielicie o najbardziej energooszczednym i oplacalnym sposobie - rekuperacji.
zenek Napisano 28 czerwca 2017 #3 Napisano 28 czerwca 2017 22 godziny temu, Gość Kamil napisał: Zapomielicie o najbardziej energooszczednym i oplacalnym sposobie - rekuperacji. Jest jeszcze kilka sposobów poprawy powietrza w domu. Ale artykul porusza te 4 - więc chyba malezy o nich dyskutować dla zachowania jakiegoś porządku
Gość robert Napisano 11 lipca 2017 #4 Napisano 11 lipca 2017 Domowe oczyszczacze powietrza „wyłapują” zanieczyszczenia i oddają świeże powietrze. Mechanizm ich działania jest prosty. Urządzenie zasysa zanieczyszczone powietrze i przepuszcza je przez układ filtrów. Oczyszczone powietrze jest wolne od pyłów, alergenów, a także zapachów. Sam mam z philipiaka i jestem mega zadowolony.
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 12 lipca 2017 #5 Napisano 12 lipca 2017 Oczyszczanie powietrza to prawidłowa wymiana powietrza i oczywiście filtry na okapie. Nawilżacze i osuszacze trzeba stosować z głową. Klimatyzacja ma system sterowania i czujników, więc tutaj nasza kontrola się kończy. Jednego możemy być pewni - z klima w domu będzie dodatkowo sucho.
Eksperci Alnor Napisano 12 lipca 2017 #6 Napisano 12 lipca 2017 Mnie zaciekawiło zdanie "Niektóre modele wyposażone są w czujnik wilgotności". Czyli proste (tańsze) modele nawilżają bez przerwy aż skończy się woda w zbiorniku? Jak dla mnie bez automatycznego spr. % wilgotności (plus możliwość nastawy wartości) to chyba nie ma sensu.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się