Problem z cofka z komina (pięć kaflowy)
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Czyli papavjest szkodliwa? To projektanci wiedząc to zalecają i tak policzyć?
-
Przez Piotr_Budowniczy · Napisano
Monitoring jest. Ale to nic nie pomoże gdy złodziej ma kominiarkę. Wiedziałem że się pojawi taki komentarz! I gdzie w tym zabawa? Poza tym wartość drzwi by przerosła wszystko co trzymam w piwnicy. Pokombinowałem, rozejrzałem się w castoramie i sam sobie odpowiadam: 1. Kupiłem dodatkowy zamek / zasuwę z 1979 roku z olx (nieużywaną!) za 30 zł. Patrzcie jaka perełka: 2. Profil stalowy 30x30mm na mamuta przykleję do ościeżnicy, a profil przymocuje do muru kotwami. 3. prowizoryczne bolce antywłamaniowe dorobię ze śrub od strony zawiasów, gdyby doszło do ścięcia zawiasów. Wtedy nawet bez zawiasów się nie wyjmie drzwi. 4. Od strony zewnętrznej, wygładzę ościeżnicę z murem jakąś zaprawą cementową, aby nie dało się podważyć tak łatwo. Opędzluje gdzie się da i będzie git. Ostatecznie wyjdzie II klasa antywłamaniowa. -
Witam. Mam nadzieję, że w dobrym miejscu piszę Chciałem otynkować elewację w starym budynku, bez żadnego ocieplenia. Idea jest taka, żeby tylko zabezpieczyć elewację przez dalszym niszczeniem. "Znajomy", który się zajmuje takimi rzeczami, za otynkowanie + malowanie (powiedział, że bez malowania tynk będzie pękać - prawda to?) + wymiana dwóch małych okien na strychu, wycenił to na 25 do 30 tys. zł. Elewacja budynku ma "na oko" ok. 100 m2 (mogę zrobić dokładne pomiary).
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się