Modyfikacja wentylacji grawitacyjnej
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Pojechalam w koncu na dzialke zobaczyc jak tam wyglada po ostatnich silnych wiatrach. Lesna droga byla czysta, tylko dwie wieksze galezie do odsuniecia. Po otwarciu bramy tez niezle, jedna przeszkoda na wjezdzie Ale potem sie rozejrzalam, serce mi sie scisnelo i wyszeptalam: dlaczego??? (to taka mala dramatyzacja ). Bo tu i tam, gdzieniegdzie, lezaly jakies galezie Lacznie, na calej dzialce, jak potem policzylam, jest ich szesc. Ale, wszystko, co najgorsze, spadalo przy hustawce. Jest po prostu otoczona galeziami, a wlasciwie to konarami. Cud wielki, ze nie jest uszkodzona, nic sie nie rozdarlo. I nie sa ta jakies drobne galezie, ktore mozna odsunac niedbalym ruchem reki Sosen na dzialce u mnie nie brakuje, dlaczego lamaly sie wlasnie tam?! Hustawki demontowac nie bede, bo jest ryzyko, ze potem nie udaloby sie jej zlozyc. Mialam zamiar chronic ja jakos przed deszczem, moze cala przykryc folia, ale doszlam do wniosku, ze kondensacja i stala wilgoc moglyby narobic wiekszej szkody. I tak, zostala jak byla. Daszka zdjac sie nie da, bez demontazu konstrukcji. Moze poloze pare desek na siedzisko, zeby je ochronic przed rozdarciem... Swoja droga, to nie mam ja szczescia z wyposazeniem ogrodowym...
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Gość: Jest jeszcze jedno rozwiązanie dla tych najbiedniejszych podgrzewane podjazdy i chodniki 😁😁😁Spotkałem się już s takim rozwiązaniem u biedaków w Konstancin Jeziorna i kilku innych miejscach -
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Gość: Najgłupszy artykuł Wszystko zależy od kasy jeden odśnieża łopatą drugi sprzętem inny zamawia sobie firmę jak go stać lub wynajmuje jakiegoś menela do odśnieżania Przykład we Francji w Alpach zasypało śniegiem prawie na metr willę za skromne 20 milionów euro jestem tel do gościa i za pół godziny przyjechała fadroma po 15 minutach mogliśmy wejść na robotę że sprzetem -
O odśnieżanie ogrodu, ścieżek i podjazdów musi sami zadbać. Mniejszy problem, jeśli do odśnieżenia jest podjazd i krótkie ścieżki, gorzej w przypadku dużej działki, długiego chodnika przed posesją i drogi dojazdowej. Na szczęście na zimowe utrudnienia są coraz lepsze sposoby: specjalistyczny sprzęt mechaniczny, narzędzia ręczne do odśnieżania, czy preparaty do posypywania. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrod/a/118064-lopata-czy-odsniezarka-czym-odsniezac
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się