pierzu1234 Napisano 24 kwietnia 2016 Udostępnij #1 Napisano 24 kwietnia 2016 WitamProszę o pomoc, doradzenie jak zamaskować, naprawić taki rodzaj pękniecia drzwi przy klamce.Z góry dziękuje za pomoc.Pozdrawiam Link do komentarza
sepoy Napisano 24 kwietnia 2016 Udostępnij #2 Napisano 24 kwietnia 2016 Wpuścić trochę kleju w spoiny, wyrównać pilnikiem i papierem ściernym, zaszpachlować masą a la kit, okleić okleiną drewnopodobną lub przykręcić na to taśmę miedzianą. Link do komentarza
Gość stach Napisano 25 kwietnia 2016 Udostępnij #3 Napisano 25 kwietnia 2016 Od czego są te drzwi? Samo wpuszczenie kleju w te szczeliny nic nie da, bo płyta się "rozszczepiła" i po takiej operacji uszkodzone miejsce będzie wypukłe ... Nawet ściskanie/spracowanie nie przywróci dawnej formy temu fragmentowi drzwiMoim zdaniem należałoby znaleźć kawałek takiej płyty/okleiny, wyciąć/wyfrezować to uszkodzone miejsce tak do połowy grubości płyty/drzwi, dopasować ten znaleziony kawałek i wkleić. Przy precyzyjnej robocie będzie widać tylko "ryski" na powierzchni płyty Link do komentarza
MrTomo Napisano 8 maja 2016 Udostępnij #4 Napisano 8 maja 2016 Stachu - podepnę się pod temat - a takie drzwi balkonowe - coś dałoby się z tym zrobić?To ekspozycja południowa - drewno nie wytrzymało. Swoją drogą kiepskie drewno na drzwi...Oczywiście jest to wszystko usyfione i zapylone bo wywalałem ocieplenie stropu, ale może coś tam zobaczysz.Myślałem czy nie rozrobić kleju do drewna z trocinami i tym to wypełnić ,wcześniej to wydłutować? Potem wyszlifować i pomalować?Ma to jakiś sens? Link do komentarza
Buster Napisano 8 maja 2016 Udostępnij #5 Napisano 8 maja 2016 (edytowany) pierzu1234 jesteś? bo widzę że takzrobiłeś już te drzwi?już zniknąłeśja bym jednak zrobił nieco inaczej niż proponuje stach i sepoytzn wpuściłbym klej w rozwarstwienie płyty a potem ścisnął,stosująć klocki drewniane albo z płyty wiórowej, nie ściskami stolarskimi ale imadłem ślusarskim.No nie ma siły żeby to nie przyniosło skutku. Ja tak robiłem.Tylko między drzwi a podkładkę drewnianą daj kawałek folii żeby wszystkiego nie skleić.Jakieś ślady zostaną ale prawie niewidoczne. Edytowano 8 maja 2016 przez Buster (zobacz historię edycji) Link do komentarza
mirekmirek Napisano 10 maja 2016 Udostępnij #6 Napisano 10 maja 2016 Miałem prawie taki sam problem i zrobiłem jak poradził tutaj sepoy. Wyszło elegancko, dzięki Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się