PeZet Napisano 8 stycznia 2016 #1 Napisano 8 stycznia 2016 Mam sugestię, żeby tag CODE automatycznie wpisywał numerację wierszy. Mam nadzieję, że nie jest to zbyt skomplikowane.Sądzę, że wykorzystanie tagu CODE zyskałoby przez to na funkcjonalności.Lub na przykład ramka tagu CODE mogłaby mieć z automatu numery wierszy. Nie chodzi o ich edycję - numerów, ale o łatwiejszą komunikację z innymi użytkownikami.
Redakcja Napisano 8 stycznia 2016 #2 Napisano 8 stycznia 2016 Chciałbym wiedzieć o której funkcjonalności mówisz... ale nie wiem.Mógłbyś jaśniej opisać problem?PozdrawiamMarcin
PeZet Napisano 8 stycznia 2016 Autor #4 Napisano 8 stycznia 2016 Myślę o w tego rodzaju sytuacji:Numery wierszy nie byłyby edytowalne, wskakiwałyby automatycznie wraz z kolejnymi wierszami wpisu w tagu CODENie mam orientacji, do jakich celów zazwyczaj użytkownicy wykorzystują ten tag, ale sądzę, że jest on chyba po to właśnie, by publikować kody programów. HowghPozdrowieniaPeZet
Redakcja Napisano 8 stycznia 2016 #5 Napisano 8 stycznia 2016 Cytat Myślę o w tego rodzaju sytuacji:Numery wierszy nie byłyby edytowalne, wskakiwałyby automatycznie wraz z kolejnymi wierszami wpisu w tagu CODENie mam orientacji, do jakich celów zazwyczaj użytkownicy wykorzystują ten tag, ale sądzę, że jest on chyba po to właśnie, by publikować kody programów. HowghPozdrowieniaPeZet W poniedziałek porozmawiam z Informatykiem i zobaczymy czy coś wskóra.PozdrawiamMarcin
Redakcja Napisano 12 stycznia 2016 #6 Napisano 12 stycznia 2016 Mam odpowiedź. Do czasu wprowadzenia nowego mechanizmu Forum nie będziemy ulepszać funkcji w starym. Zapytasz, kiedy będzie nowe Forum? Nie wiem, prace trwają, ale nie potrafię określić daty.PozdrawiamMarcin
PeZet Napisano 12 stycznia 2016 Autor #7 Napisano 12 stycznia 2016 Dziękuję za odpowiedź. A czy w takim razie informatyk mógłby uruchomić jakieś opcje umożliwiające wpisywanie wzorów matematycznych? Pierwiastek, potęga, ułamki, nawiasy nad ułamkami. Bo na dobrą sprawę na forum budowlanym powinno dać się operować symbolami lekko bardziej skomplikowanymi niż podstawowe operacje arytmetyczne.PozdrowieniaPeZet
Redakcja Napisano 12 stycznia 2016 #8 Napisano 12 stycznia 2016 Zestaw znaków matematycznych (i nie tylko): http://konfiguracja.c0.pl/webpl/encje.htmlMam nadzieję, że wystarczy.PozdrawiamMarcinTest:⅓ ∛ ÷
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się