Pomocnik Napisano 10 listopada 2015 #1 Napisano 10 listopada 2015 Bramy przesuwne samonośne nie wymagają częstej konserwacji. Najważniejsze jest zapobieganie korozji. Dobrym rozwiązaniem będzie ocynkowanie ogniowe bramy przed montażem, dzięki temu możemy niemalże zapomnieć o rdzy. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrodzenia/porady/21281-jak-dbac-o-bramy-przesuwne-samonosne
Gość Wacław Napisano 10 listopada 2015 #2 Napisano 10 listopada 2015 Teraz firmy, u których zamówiliśmy montaż takich bram dają serwisowanie na okres kilku lat. Ja dostałem 3 lata serwisowania :)
Gość Pikuś Napisano 14 listopada 2015 #3 Napisano 14 listopada 2015 A co jest do serwisowania przy takiej bramie przez trzy pierwsze lata? Dlatego dają. A później to już trzeba płacić za serwis to chyba normalne jak sobie sam nic nie umiesz zrobić. 5 minut z miotłą co kilka dni, ot cały serwis.
Gość Jajo Napisano 23 listopada 2015 #4 Napisano 23 listopada 2015 Autor artykułu napisał wszystko! Tam nie ma nic do serwisowania... jeśli tylko brama jest ocynkowana i jak nie będziemy jej "usprawniać" smarem (cenna uwaga). A to, by brama nie porastała zielskiem i zimą odśnieżyć jej tor jazdy jest chyba logiczne prawda?
Gość Tomek P Napisano 23 stycznia 2016 #5 Napisano 23 stycznia 2016 Dlaczego inni producenci nie mówią przy oddaniu kluczy o tym by nie smarować bramy? Ja tak zniszczyłem te rolki na których jeździ brama.
Rosvane Napisano 25 stycznia 2016 #6 Napisano 25 stycznia 2016 hmm ciekawe jak to jest z moja bramą....
nokia Napisano 25 stycznia 2016 #7 Napisano 25 stycznia 2016 Cytat Bramy przesuwne samonośne nie wymagają częstej konserwacji. Najważniejsze jest zapobieganie korozji. Dobrym rozwiązaniem będzie ocynkowanie ogniowe bramy przed montażem, dzięki temu możemy niemalże zapomnieć o rdzy.Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrodzenia/porady/21281-jak-dbac-o-bramy-przesuwne-samonosne A co ze smarowaniem łożysk, czy jak to inaczej nazwać ??
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 29 stycznia 2016 #8 Napisano 29 stycznia 2016 Cytat A co ze smarowaniem łożysk, czy jak to inaczej nazwać ?? W artykule jest wzmianka o nie smarowaniu prowadnic etc. Prowadzi to potem do zabrudzeń i problemów z poprawna pracą bramy.
Rose Napisano 22 lutego 2016 #9 Napisano 22 lutego 2016 Bez dwóch zdań o bramy trzeba dbać. Wiem to z doświadczenia, ja zaniedbałam w ostatnim czasie swoje ogrodzenie, nie zabezpieczyłam go przed zimą i w efekcie musiałam rozejrzeć się za nowym zamkiem bramowym bo poprzedni mi tak pordzewiał, że miałam problem z otworzeniem furtki. Teraz wiem, że winę ponoszę ja za zaniedbanie i zła jakość materiału z jakiego był wykonany.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się