tadeo_g Napisano 8 września 2015 Udostępnij #1 Napisano 8 września 2015 W mieszkaniu mamy wannę, na generalny remont łazienki się nie zapowiada a mnie powoli szlag trafia podczas "prysznica" w różnych dziwnych pozycjach. Chciałabym na tej wannie nadbudować coś w rodzaju rozsuwanych drzwi prysznicowych, tak żeby można było po ludzku, na stojąco się myć. Jeśli ktoś robił coś takiego albo zna kupne rozwiązania tego typu to proszę o info! Link do komentarza
solange63 Napisano 8 września 2015 Udostępnij #2 Napisano 8 września 2015 https://www.google.dk/search?q=panel+nawann...920&bih=981 Link do komentarza
vip42 Napisano 8 września 2015 Udostępnij #3 Napisano 8 września 2015 lub rozwiązanie mniej ingerencyjne czylizasłonka prysznicowa Link do komentarza
kumak Napisano 8 września 2015 Udostępnij #4 Napisano 8 września 2015 Jeśli koniecznie muszą być szybki to czeka cię własny projekt, z tych dostępnych na rynku mały wybór jeśli chodzi o wymiary do małych łazienek + funkcjonalność. Myśmy w końcu zrezygnowali na rzecz zasłony. Link do komentarza
szumi_morze Napisano 9 września 2015 Udostępnij #5 Napisano 9 września 2015 Cytat Jeśli koniecznie muszą być szybki to czeka cię własny projekt, z tych dostępnych na rynku mały wybór jeśli chodzi o wymiary do małych łazienek + funkcjonalność. Myśmy w końcu zrezygnowali na rzecz zasłony. ja mam zasłonę, jedyny minus - każda, jaką miałem, po pewnym czasie zaczynała śmierdzieć... Mimo mycia, wietrzenia łazienki etc. Możecie coś na to poradzić. Link do komentarza
vip42 Napisano 9 września 2015 Udostępnij #6 Napisano 9 września 2015 Aby nie śmierdziała musi mieć możliwość wyschnięcia Link do komentarza
solange63 Napisano 9 września 2015 Udostępnij #7 Napisano 9 września 2015 Cytat ja mam zasłonę, jedyny minus - każda, jaką miałem, po pewnym czasie zaczynała śmierdzieć... Mimo mycia, wietrzenia łazienki etc. Możecie coś na to poradzić. Tak. Wyrzucić i kupić nową.Zasłony prysznicowe kosztują grosze, więc można sobie zafundować nową raz, na pół roku. 1 Link do komentarza
cubeq Napisano 10 września 2015 Udostępnij #8 Napisano 10 września 2015 najlepiej ja powiesić gdzieś do wyschnięcia. Link do komentarza
silver_him Napisano 11 września 2015 Udostępnij #9 Napisano 11 września 2015 wanna plus prysznic to jedno z najgorszch połączeń. Mi przez to wyszedł szybko grzyb na ścianie, na którą kapała woda w takim "prysznicu". dlatego odradzam Link do komentarza
vip42 Napisano 13 września 2015 Udostępnij #10 Napisano 13 września 2015 jak to "kapała"? Więc może grzyb to wina tego kapania, a nie prysznica? Link do komentarza
solange63 Napisano 13 września 2015 Udostępnij #11 Napisano 13 września 2015 Cytat jak to "kapała"? Więc może grzyb to wina tego kapania, a nie prysznica? i jeszcze zupełnym przypadkiem, wspomnę o wentylacji Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 13 września 2015 Udostępnij #12 Napisano 13 września 2015 Zasłona to najgorsze rozwiązanie, lepiej już zamontować "ściankę" na wannie Link do komentarza
Romeczekkkk Napisano 12 maja 2016 Udostępnij #13 Napisano 12 maja 2016 sa juz takie gotowe wersje 2w1 Link do komentarza
mirekmirek Napisano 19 maja 2016 Udostępnij #14 Napisano 19 maja 2016 jeżeli nie masz możliwości wyrzucić wanny i zamontować brodzik z kabiną to ścianka jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem niż zasłonka, która faktycznie na dłuższą mete jest uciążliwa, bo sprawia wiele problemów. Link do komentarza
Lahma-SPA_Vision Napisano 23 maja 2016 Udostępnij #15 Napisano 23 maja 2016 Cytat jeżeli nie masz możliwości wyrzucić wanny i zamontować brodzik z kabiną to ścianka jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem niż zasłonka, która faktycznie na dłuższą mete jest uciążliwa, bo sprawia wiele problemów. A ja będę twierdził, że od taniej ścianki średniej jakości lepszym rozwiązaniem jest zasłonka - tania z założenia i wizualnie dające większe możliwości aranżacji Link do komentarza
vip42 Napisano 6 czerwca 2016 Udostępnij #16 Napisano 6 czerwca 2016 Cytat A ja będę twierdził, że od taniej ścianki średniej jakości lepszym rozwiązaniem jest zasłonka - tania z założenia i wizualnie dające większe możliwości aranżacji Mam zasłonkę i ma ona swoje zalety i wady... zaletą na pewno jest większa przestrzeń niż przy stałej ściance, a wadą to że w trakcie prysznicu zasłonka zawsze próbuje się do mnie przykleić Link do komentarza
Elfir Napisano 6 czerwca 2016 Udostępnij #17 Napisano 6 czerwca 2016 mam zasłonkę przy prysznicu - co jakiś czas wrzucam ją do prania. Link do komentarza
Mirekk. Napisano 26 sierpnia 2016 Udostępnij #18 Napisano 26 sierpnia 2016 Ja akurat nie lubię się wylegiwać, więc wolałem po prostu przestrzenny prysznic z hydromasażem Link do komentarza
Tensi Napisano 7 października 2016 Udostępnij #19 Napisano 7 października 2016 ja mam w łazience taką własnie zasłonkę i nic się z nią nie dzieje, musi po prostu wyschnąć. Ważne żeby nie była za długa żeby dół nie leżał zwinięty na dnie wanny bo wtedy zaczyna się tworzyć pleśń i inne takie cuda, ale moi znajomi mają np taki parawan CHociaż ja bardziej polecam całościowy, bo przy takim też można ochlapać łazienkę xD Link do komentarza
olex89 Napisano 10 października 2016 Udostępnij #20 Napisano 10 października 2016 Ścianka będzie lepszym rozwiązaniem, ponieważ zasłonka jest mało praktyczna i jest duże ryzyko codziennego zalewania łazienki oraz problem z odpowiednim utrzymaniem i rozwojem bakterii na zasłonce. Link do komentarza
janusz13 Napisano 12 października 2016 Udostępnij #21 Napisano 12 października 2016 Jak ktoś nie liczy się z kasą to może sobie zafundować takie rozwiązanie. Wanna asymetryczna z parawanem .https://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.vany-polysan.cz/foto_vany_prislusenstvi/foto_8.jpg&imgrefurl=http://www.vany-polysan.cz/pl/vanove-zasteny.php&h=810&w=800&tbnid=sG7ha5UH4xomGM&tbnh=226&tbnw=223&usg=__0BbJct-d9egTLyDdqvXHo_RGILI=&hl=pl&docid=nS0JfVaDjh5NzM Link do komentarza
Aga_tka Napisano 15 października 2017 Udostępnij #22 Napisano 15 października 2017 Widziałam u znjomych szkło zamontowane do ściany kończące się na wysokości wanny, zakończone uszczelką. U nichteż była sama wanna. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się