Skocz do zawartości

Wewnętrzną ściana poci się

Recommended Posts

Napisano
Witam

Mam problem z pocącą się ścianą, mianowicie dzień dwa dni po deszczu ściana zachodnia w domu pod dachem poci się.
Czym to może być spowodowane ? icon_biggrin.gif

Czy to może być spowodowane fundamentami ściana dostaje wilgoci od ziemi paruje do góry i nie ma gdzie uciec i poci mi się wewnętrzna ściana?
Napisano
Bo jest jej za gorąco to się poci, tak jak człowiek icon_biggrin.gif
A tak na serio to nie uważasz chyba, że tu sami jasnowidze siedzą. Jaka to ściana, z czego , jaka gruba, czy masz tam jakąś wentylację i co to za pomieszczenie, czy to nowy dom?
Napisano
  Cytat

Bo jest jej za gorąco to się poci, tak jak człowiek icon_biggrin.gif
A tak na serio to nie uważasz chyba, że tu sami jasnowidze siedzą. Jaka to ściana, z czego , jaka gruba, czy masz tam jakąś wentylację i co to za pomieszczenie, czy to nowy dom?

Rozwiń  

Jest to stary dom zaczęło się robić tak od niewdana ściana ocieplona styropianem
Napisano
  Cytat

Jest to stary dom zaczęło się robić tak od niewdana ściana ocieplona styropianem

Rozwiń  

I tak będę Cie ciągnął za język prze 50 postów?
Jakie to pomieszczenie? Wcześniej nie pociła się, znaczy przed ociepleniem. A co z wentylacją, izolacją, z czego taq ściana jest i jaka gruba.
Napisano
  Cytat

I tak będę Cie ciągnął za język prze 50 postów?
Jakie to pomieszczenie? Wcześniej nie pociła się, znaczy przed ociepleniem. A co z wentylacją, izolacją, z czego taq ściana jest i jaka gruba.

Rozwiń  

Jest to pokój mieszkalny na poddaszu i ganek na poddaszu. ocieplany budynek był z 20 lat temu. Zauważyłem że tak dzieje się od pół roku. Ściana pustakowa ocieplona styropianem 42cm sciana nośna nie ma okien ani wentylacji
Napisano
  Cytat

Jest to pokój mieszkalny na poddaszu i ganek na poddaszu. ocieplany budynek był z 20 lat temu. Zauważyłem że tak dzieje się od pół roku. Ściana pustakowa ocieplona styropianem 42cm sciana nośna nie ma okien ani wentylacji

Rozwiń  

Zrób otwór wentylacyjny na tej ścianie i problem powinien zniknąć, to tak doraźnie.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...