huhra Napisano 3 sierpnia 2014 Udostępnij #1 Napisano 3 sierpnia 2014 Witam.Chciałbym przebudować wejście do domu. W miejsce schodów zrobić taras, natomiast schodu wybudować obok (w miejsce obecnego krzaka -> patrz foto). Wymiar planowanego tarasu 3,2m x 2,5m.I mam kilka pytań...1. czy na taka przebudowę potrzebuje architekta i plan czy wystarczy zgłoszenie?2. jak głęboko kopać fundamenty?3. czy strop łączyć z obecnym murem czy dylatować? Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 4 sierpnia 2014 Udostępnij #2 Napisano 4 sierpnia 2014 Formalnie każda przebudowa wymaga uzyskania pozwolenia na budowę, a więc i przygotowania dokumentacji architektoniczno-budowlanej. W planach znajdą się więc rozwiązania konstrukcyjne opracowane przez uprawnionegokonstruktora budowlanego. 1 Link do komentarza
MarcinNNI Napisano 4 sierpnia 2014 Udostępnij #3 Napisano 4 sierpnia 2014 A nie wystarczy zgłosić tego w starostwie ja przy wymianie dachu tak zrobiłem , zapłaciłem jedynie 10 zł . Link do komentarza
tomek26 Napisano 26 września 2014 Udostępnij #4 Napisano 26 września 2014 Teraz chyba wystarczy zgłosić. Link do komentarza
bajbaga Napisano 26 września 2014 Udostępnij #5 Napisano 26 września 2014 (edytowany) Cytat Teraz chyba wystarczy zgłosić. Rozwiń podeprzesz to "Teraz chyba" jakimś paragrafem ? Edytowano 26 września 2014 przez bajbaga (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się