Czy można stosować sklejkę na zewnątrz?
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Uważam, że możesz. Miałem taką sytuację, że moja parcela sąsiadowała z dojazdem do miejsca festynu, który był przez sąsiedzką działkę (z tyłu, za działką sąsiadki). Tam jest remiza i plac na różne imprezy. A ta droga dojazdowa jest szeroka, bo to cała działka o nieuregulowanej sytuacji prawnej, ale wszyscy uważają ją za gminną. A że na festynie był tłok, to część ludzi porozkładała się z alkoholem w trawie, między samochodami, zaparkowanymi bezładnie przy tej drodze. Natomiast na mojej działce (żadnego ogrodzenia nie było) grupa młodzieży otwarła beczkę piwa. Kupili sobie i przyszli do mnie po zgodę, bo wiedzieli, że wszędzie będzie ciasno i ja się zgodziłem. To jest za moją stodołą, w niczym mi nie przeszkadzali. No i policja próbowała ich szarpnąć, po pierwsze za nielegalną sprzedaż, po drugie spożywanie alkoholu w miejscu publicznym do tego nie przeznaczonym. Ale któryś młody przybiegł do mnie, więc podszedłem i wyjaśniłem, że to teren prywatny, a oni oznajmili, że to nie handel, a beczka składkowa. Policja nie miała co zrobić i się rozeszła.
-
Też o tym rozmyślałem. Czy mógłbym tam sobie rozbić namiot, włożyć do środka materac, śpiwór i walić browary? Namiot stoi na moim. Nikogo nie zgorszy browar w moim gardle, zakryty tropikiem. Bym może zaciągnął chętną koleżankę na coś fajnego. Może ktoś mnie przeganiać jeśli nie będzie zgorszenie publiczne rozsiewane, czy nie? Zależało od gardła. Moje zawsze jedno.
-
U mnie jest jeszcze lepiej, ja jako właściciel nieruchomości w centrum miasta, jestem również odpowiedzialny za odśnieżanie chodnika (traktowanego jako część publiczna), chodnik jest moją własnością do ulicy włącznie. Spożywanie alkoholu na tym chodniku jest karane mandatem, widziałem przez okno, jak wypisywano. Mrugają wtedy koguty suki, odbijają się w oknach, jak dorwą delikwenta. Czy ja jako właściciel mogę tam postawić stolik i krzesełka i konsumować alkohol z kimś? Albo tylko stać z piwem w ręku? Kto w takim stanie prawnym wyrwie mandat? Ja jako właściciel działki tak/nie? Mój gość zaproszony przeze mnie już tak/nie? Obaj/ nikt?
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się