JarekHejczel Napisano 17 kwietnia 2014 #1 Napisano 17 kwietnia 2014 Witam, W tym roku planuję rozpoczęcie budowy domu z bali drewnianych ( nie mam jeszcze wybranego projektu ) i od samego początku zastanawiam się nad basenem. Na razie nie konsultowałem się jeszcze z żadnym specjalistą gdyż jeszcze niczego nie zacząłem i staram się znaleźć jakieś sensowne informacje Planowo sama wielkość basenu to 4x7x1.5 m w pomieszczeniu ok 66m2, skimmer a basen wyłożony folią. Nie chce żadnych "atrakcji" jedynie kilka lamp. Oczywiście mowa o niecce betonowej. Jak wyglądają koszty takiego basenu? Dom planowo będzie ogrzewany węglem ( Piec na ekogroszek, samo zasypowy ) a dodatkowo wodę ogrzewać będą kolektory słoneczne. Mam własne ujęcie wody ( Studia głębinowa z hydroforem ) więc wszystkie koszta się trochę zmniejszą. Prosiłbym o jakiś przybliżony koszt wykonania takiego basenu ( Łącznie ze wszystkimi pompami, klimatyzacją itp ) i roczny koszt utrzymania. Pozdrawiam, Jarek
bobiczek Napisano 18 kwietnia 2014 #2 Napisano 18 kwietnia 2014 Cytat W tym roku planuję rozpoczęcie budowy domu z bali drewnianych ( nie mam jeszcze wybranego projektu ) i od samego początku zastanawiam się nad basenem. Prosiłbym o jakiś przybliżony koszt wykonania takiego basenuPozdrawiam, Jarek też pozdrawiambobiczek
coolibeer Napisano 18 kwietnia 2014 #3 Napisano 18 kwietnia 2014 Cytat też pozdrawiambobiczek "mieć basen w domu" to szeroko pojęte stwierdzenieBobiczek ty wiesz o czym mówię
bobiczek Napisano 18 kwietnia 2014 #4 Napisano 18 kwietnia 2014 Cytat "mieć basen w domu" to szeroko pojęte stwierdzenieBobiczek ty wiesz o czym mówię WiemMamTanio odsprzedam!Jarek!nie morduj się z budową - bierz moje - masz wszystko o czym marzysz!Podaj swoją cenę na priv
coolibeer Napisano 18 kwietnia 2014 #5 Napisano 18 kwietnia 2014 Cytat WiemMamTanio odsprzedam!Jarek!nie morduj się z budową - bierz moje - masz wszystko o czym marzysz!Podaj swoją cenę na priv Bierz albo módl się aby u ciebie pod nosem wybudowali autobane ;)
retrofood Napisano 18 kwietnia 2014 #6 Napisano 18 kwietnia 2014 Cytat Bierz albo módl się aby u ciebie pod nosem wybudowali autobane ;) Wtedy basen zrobi się bezpłatnie.
coolibeer Napisano 18 kwietnia 2014 #7 Napisano 18 kwietnia 2014 Cytat Wtedy basen zrobi się bezpłatnie. i o tym właśnie z Prezesem od samiuśkiego początka rozmawiamy heheh
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 18 kwietnia 2014 #8 Napisano 18 kwietnia 2014 i bez pomp i kosztów eksploatacjicały czas świeża wodaPrezes tylkona półpiętrze powinieneś w końcu tą łaźnię ustawići po parówce hyc do basenu z zimną wodą
Adacki Napisano 23 grudnia 2014 #9 Napisano 23 grudnia 2014 Wydaje mi się, że skoro masz już taki konkretny plan jeśli chodzi o zarys całej budowy basenu, to powinieś skonsultować sie juz z jakimś przedstawicielem firmy, która zajmuje sie budową basenów. Na tak zorganiozowany plan, powinien przedstawić ci od razu jakieś gotowe rozwiązania i koszty.
BASPOL Napisano 20 stycznia 2015 #10 Napisano 20 stycznia 2015 Jeśli taki przedstawiciel nadal jest poszukiwany, można skontaktować się np. ze mną.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się