Pomocnik Napisano 21 grudnia 2013 Udostępnij #1 Napisano 21 grudnia 2013 Odpowiedź eksperta: Najbardziej eksploatowaną częścią schodów są stopnie. Dlatego powinno się je wykonywać z twardego drewna drzew liściastych: dębu, jesionu, buku; mniej zalecane są klon, brzoza lub wiśnia. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wykanczanie/schody/porady/11101-jakiego-drewna-uzyc-na-schody Link do komentarza
budownicza1 Napisano 21 grudnia 2013 Udostępnij #2 Napisano 21 grudnia 2013 Miałam kiedyś stopnie dębowe, byliśmy bardzo zadowoleni, polecam Link do komentarza
Gość bogdan Napisano 24 października 2014 Udostępnij #3 Napisano 24 października 2014 stary sezonowany jesion nasz krajowy starczy na wiele pokolen piekne sloje daja mu przewage nad monotonnym debem raz na kilka lat nasaczyc olejem do drewna Link do komentarza
Gość pokon Napisano 5 grudnia 2014 Udostępnij #4 Napisano 5 grudnia 2014 Uważam, że żaden inny materiał się w tej roli nie sprawdzi tak dobrze, po prostu drewniane schody wyglądają najbardziej efektownie. Link do komentarza
Gość stelaż Napisano 5 grudnia 2014 Udostępnij #5 Napisano 5 grudnia 2014 Każde byle drewniane drewno się nadaje po odpowiednim obrobieniu, Link do komentarza
Gość muszema Napisano 16 lutego 2015 Udostępnij #6 Napisano 16 lutego 2015 Ja użyłem z sosny i wszystko pięknie wygląda :) Link do komentarza
Langdon Napisano 18 lutego 2015 Udostępnij #7 Napisano 18 lutego 2015 witamMam pytanie troszkę z innej strony, ponieważ zastanawiałem się jakie schody wybrać u siebie i jakie wpisać na projekt. Stwierdziłem ze połączę żelbetonowe schody ale stopnie postawie na nich drewniane. Tu pojawia się pytanie czy każde drewno będzie odpowiednie czy może polecacie coś szczególnego, co będzie pasowało na żelbeton? Link do komentarza
Gość sdfaaa Napisano 10 kwietnia 2019 Udostępnij #8 Napisano 10 kwietnia 2019 3 stronka na google po moim pytaniu "Jakie to są TWARDE gatunki drewna na schody" i znowu napisane jest jakie są te miękkie... No krew mnie zaleje ze złości zara. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 10 kwietnia 2019 Udostępnij #9 Napisano 10 kwietnia 2019 Orzech, jesion, buk, dąb, akacja, grab, klon, czereśnia. Egzotycznych nie wymieniam. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się