Skocz do zawartości

Szukam kobiety pomysłowej, młodej do zaprojektowania wnętrz w Warszawie

Recommended Posts

Napisano
Witam!
Poszukuję kobiety młodej, pełnej pomysłów, która zajęłaby się zaprojektowaniem wnętrz w moim mieszkaniu nowo powstającym w Warszawie.
Dlaczego młoda osoba? Bo ma głowę pełną pomysłów, ma "świeży" widok na to. Może być jakaś dobra studentka icon_smile.gif

Jeśli ktoś mógłby coś polecić, będę wdzięczny. Dodam, że nie chodzi mi o jakies agencje wielkie i firmy, które działają jakoś schematycznie.

Pozdrawiam
Napisano
Cytat

Witam!
Poszukuję kobiety młodej, pełnej pomysłów, która zajęłaby się zaprojektowaniem wnętrz w moim mieszkaniu nowo powstającym w Warszawie.
Dlaczego młoda osoba? Bo ma głowę pełną pomysłów, ma "świeży" widok na to. Może być jakaś dobra studentka icon_smile.gif

Jeśli ktoś mógłby coś polecić, będę wdzięczny. Dodam, że nie chodzi mi o jakies agencje wielkie i firmy, które działają jakoś schematycznie.

Pozdrawiam

No niestety, okazuje się że młodych, pomysłowych studentek to trzeba teraz po knajpach lub galeriach raczej szukać.. a nie na forum icon_wink.gif
Napisano
Wiesz, sa jeszcze (mam nadzieję) studentki albo osoby po studiach dla których nie liczy się tylko zabawa ale chcą zdobywać doświadczenie itd. icon_smile.gif

Nie musi być to osoba po studiach, dobrze jak będzie mloda i miała głowę pełną pomysłów ;)
Napisano
Cytat

Znam dość dobrą znajomą która się w tym specjalizuje i jest z Warszawy - to Kamila Orzechowska - kamao.

Jeśli chcesz namiary to napisz na PW.

Napisałem, dzięki za informacje.

Cytat

Witaj!
Ja jestem młoda, pełna pomysłów, która zajmie się zaprojektowaniem wnętrz w Twoim mieszkaniu icon_smile.gif

Pozdrawiam

Macie jakieś portfolio itd.? Chętnie zobaczę.
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

ja tez jestem młoda kobietą i w dodatku pomysłową, ale portfolio niestety nie posiadam icon_biggrin.gif

eeeeeeee tam przecie Muminki każdy oglądał i jaka Mama Muminka jest każdy wie ;)
Napisano
Cytat

eeeeeeee tam przecie Muminki każdy oglądał i jaka Mama Muminka jest każdy wie ;)

:hahaha2:

p.s. ja nie ogladalam. balam sie. po dunsku muminki, to mumi-trole, to chyba wszystko tlumaczy.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Czy to wszystko jest zgodne z projektem? Bo jeżeli tak, to projektanci się nie popisali. Osobiście jestem zwolennikiem innego układu: - górna powierzchnia ściany fundamentowej (w tym przypadku górna powierzchnia wieńca) jest na tym samym poziomie co chudziak;  - w efekcie izolacja przeciwwilgociowa pozioma na ścianach fundamentowych oraz pod ścianami nośnymi oraz działowymi jest na tym samym poziomie. Łatwo jest dobrze ułożyć i zrobić duże zakłady; - na chudziaku mamy wówczas wszędzie warstwę izolacji przeciwwilgociowej, warstwę izolacji cieplnej, warstwę wylewki podłogowej (jastrychu).  Na tym etapie budowy można jeszcze wszystko zrobić w ten sposób. Ale uwaga! Trzeba przeliczyć ostateczną wysokość ścian, otworów okiennych, drzwiowych oraz schodów i tego wszystkiego pilnować.  W ten sposób unikamy problemów z układaniem izolacji przeciwwilgociowej, mostkami cieplnymi w otworach drzwiowych itd. Chociażby jak teraz zrobić przejście rur ogrzewania podłogowego w "progach", gdzie w wewnętrznych ścianach nośnych będą otwory drzwiowe?
    • Jeżeli już coś pęka  w takiej sytuacji, to właśnie ściana działowa. Warstwa 10 cm betonu spoczywającego na zagęszczonym piasku jest całkiem solidna. Tu zaś pod ścianami działowymi jest jeszcze pogrubiona i zbrojona.  Natomiast co do brakującej izolacji przeciwwilgociowej, to jej zrobienie będzie kłopotliwe. U dołu ściany trzeba będzie nawiercić otwory pod kątem i wsączyć w ścianę preparat uszczelniający. Ale to w sumie problem wykonawców, skoro popełnili błąd.
    • Witam, Jestem na etapie zamawiania okien do domu i z tego powodu urodziło mi się kilka pytań.  Na fundamencie z bloczków betonowych został wylany wieniec. Z zewnątrz cały fundament wraz z wieńcem został zaizolowany oraz ocieplony 10cm warstwą styropianu przeznaczonego na fundament. Wnętrze zostało już zasypane piaskiem i zagęszczone. W chwili obecnej sytuacja na posadzce wygląda tak, że wylany zostanie chudziak (10cm), 15cm styropianu (ogrzewanie podłogowe) 6cm wylewka i 1.5-2cm na płytkę/panel - co daje nam 33cm. Tyle też właśnie pozostało miejsca między "piaskiem" a górną krawędzią wieńca.Finalnie więc, docelowa posadzka zrówna mi się niejako z górną krawędzią wieńca oraz izolacją poziomą. Czy to jest poprawnie wykonane? W otworach okiennych natomiast  wychodzi, że okno balkonowe będzie osadzone bezpośrednio  na wieńcu (na widocznej izolacji). Czy to jest okej? Nie będzie się w tych miejscach tworzył koszmarny mostek termiczny? Jeśli przyszłaby podwalina to okno mi się podniesie, co za tym idzie powstanie próg? Nie będzie przemarzać? Inna sprawa, że wieńce na wew. ścianach są na tej samej wysokości, więc wszędzie tam gdzie mam próg, to albo docelowa posadzka (panel) przyjdzie odrazu na wieniec, albo będę musiał go podkuć?  Bardzo proszę o Państwa opinie.
    • Pojawiła się nowa naklejka na podrobionych narzędziach Hilti TE16.   Młot Hilti Hammer Drill TE 16 2200W / Nowy Lombard / Cz-wa    
    • nawet, jeśli to beton od sciany zewnetrznej do ściany zewnętrznej budynku, czyli ileś metrów? - niestety nie widać, jakie sa wymiary. No może... A beton 15 to nie mocarz - ale może jestem zbyt ostrożny 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...