moni_mg Napisano 2 lipca 2007 Udostępnij #101 Napisano 2 lipca 2007 ten drugi to też agatka. Nie wkleiłeś poprawnie linku . Też podłączam się pod pytanie podpiwniczenia - może nie całości, ale tylko części. Mnie wydaję się, że drogo, ale ta odpowiedz mnie i chyba nikogo nie zadowoli. Konkrett, konkrety.... Link do komentarza
Bernas Napisano 2 lipca 2007 Udostępnij #102 Napisano 2 lipca 2007 Myśmy piwnice sobie podarowali, po pierwsze ze względów ekonomicznych bo to dodatkowy koszt sięgający nawet 30 tys zł ale co ważniejsze jest sporo czynników wpływających na to żeby budowa piwnicy była zakończona sukcesem ( przede wszystkim żeby nie było w niej wilgoci) a my nie chcieliśmy ponosić tego ryzyka dlatego powiedzieliśmy piwnicy nie Co do kosztów czy są szanse wprowadzić sie do Agatki inwestując w nią 200tyś zł to powiem tak. W zeszłym roku uważałem ze jest to możliwe teraz myślę ze powinno wystarczyć 250 tys oczywiście bez zbędnych ekstrawagancji i niepotrzebnych wodotrysków. Stan zerowy łącznie z izolacjami , ociepleniem, i wyprowadzeniem rur do przyłączy wyniósł nas niecałe 20tys. W tym roku zamiarem naszym jest wykonanie stanu surowego zamkniętego łącznie z pokryciem dachu dachówką i wstawieniem okien według wstępnych obliczeń na wykonanie zamierzonego etapu powinniśmy wydać pomiędzy 120 a 130 tys zł .Czy się udało odpowiem mniejwiecej za 3 miesiące Ktoś spyta dlaczego dopiero za 3 miesiące odpowiem od razu, dlatego że postanowiłem się nie spieszyć i nie poganiać poszczególnych etapów tak aby wszystko sobie powoli siadało, dosychało itd. Gdyby faktycznie udało się nam stan surowy wykonać w granicach 130tys to myślę że posiadając jeszcze 120 tys będzie można w miarę przyzwoicie domek wykończyć tym bardziej że ceny wykończeniówki prawie nie poszły do góry.Ja tam jestem dobrej myśli i tego samego życzę innym budowniczym. Głowa do góry i do roboty Link do komentarza
Bernas Napisano 2 lipca 2007 Udostępnij #103 Napisano 2 lipca 2007 Zamieszczam obiecane fotki Link do komentarza
kulka Napisano 2 lipca 2007 Udostępnij #104 Napisano 2 lipca 2007 Fajnie,że cos ruszyło Link do komentarza
moni_mg Napisano 3 lipca 2007 Udostępnij #105 Napisano 3 lipca 2007 Teraz może z innej beczki. Oto przeze mnie wymyślony projekt kuchni. Podoba Wam się?Wejście do spiżarki od strony hallu, bo uważam że w kuchni stolik, chociażby najmniejszy ale musi być.Rozmieszczenie szafek (licząc od lewej, czyli od spiżarki):- zmywarka (50 cm)- zlew (między oknami - 80cm)- szafka (50 cm)- szafka narożna - płyta + piekarnik (60 cm)- szafka (40 cm)- szafka wysoka z zabudowaną mikrofalą (60 cm)- zabudowana lodówka i zamrażarka (60 cm)Do tego szafeczka wisząca w rogu i więcej się nie mieści Link do komentarza
kulka Napisano 3 lipca 2007 Udostępnij #106 Napisano 3 lipca 2007 Ja też zastanawiam się nad kuchnią.I wiem,że ciężko mi będzie cos sensownego wymyślić.Chciałabym zachować ciąg-lodówka-blat-zlew-zmywarka-blat-kuchenka-blat.Ale jakoś lodówka nie ma gdzie stanąć,bo okno dochodzi do samej ściany.Myślę o pomniejszeniu spiżarni o polowę,przedłużeniu blatu pod oknem i zrobieniu obok miejsca na lodowkę,Wejście do spiżarni od strony hallu.Powiększyłabym też w związku z tym wiatrołap i byłoby miejsce na sporą szafę.Ale to na razie moje luźne przemyślenia.Jeszcze nie zaczęłam budowy,bo nie mam pnb i...ekipy Jak się nauczę robic projekty,to wkleję...ale chyba niezbyt szybko : Link do komentarza
tata dilera Napisano 3 lipca 2007 Udostępnij #107 Napisano 3 lipca 2007 Zastanawiam się jeszcze nad tym projektem http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p...=161&opcja=opisBardzo podobny do Agatki z zewnątrz, w środku nieco inny i chyba nawet lepszy. Łazienka i pom. gosp. są po przeciwnej stronie budynku. Nad garażem trzeba podnieść ściankę by zrobić pralnię/suszarnię. Co sądzicie o nim? Czy widzieliście może jakieś inne podobne projekty? Link do komentarza
moni_mg Napisano 3 lipca 2007 Udostępnij #108 Napisano 3 lipca 2007 Cytat Zastanawiam się jeszcze nad tym projektem http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p...=161&opcja=opis Rozwiń Mnie się ten projekt podoba ale tylko z zewnątrz. Nie odpowiada mi w pełni otwarta kuchnia - salon, jadalnia i kuchnia są właściwie jednym pomieszczeniem o pow. 31,8m. Nawet gdyby częściowo zabudować tą kuchnię to i tak drałujesz z zakupami przez pół pokoju by wejść do kuchni. Tym samym ograniczasz funkcję salonu. W agatce mam częściowe odgrodzenie ścianą z kominkiem, no i 0 7,7 m więcej. Do tego można zabudować podcień, tak jak ja planuje.Ja cieszę się że w Agatce łązienka i gospodarcze są od strony frontowej, bo piękne popołudniowe słoneczko wolę mieć w pokoju niż w C.O. No ale wszystko zależy od ustawienia względem stron świata i od funkcji, jaką ten pokój będzie pełnił.Musisz sobie odpowiedzieć jakie są Twoje potrzeby i pod tym kątem wybrać projekt. Ja wybrałam Agatkę, bo mi w pełni odpowiada. Granat już dawno odstawiłam na półkę z projektami nie zadowalającymi mnie. Link do komentarza
moni_mg Napisano 3 lipca 2007 Udostępnij #109 Napisano 3 lipca 2007 Cytat Jak się nauczę robic projekty,to wkleję...ale chyba niezbyt szybko : Rozwiń Moj "projekt" zrobilam przy pomocy programu ze strony ikei. bardzo łatwy w obsłudze, jak układanie klocków. i do tego darmowy, każdy może go pobrać i używać. pewnie że nie ma w nim zaawansowanych opcji (wybór materiałów, kolorów, rendering ) ale na moje potrzeby był w sam raz. Link do komentarza
agika Napisano 3 lipca 2007 Udostępnij #110 Napisano 3 lipca 2007 Witamwpadłam się pożegnać z forum Agatkowiczów. W ostatniej chwili zmieniliśmy zdanie, ze względu na koszt zmian, które chcieliśmy wprowadzić w projekcie. Zdecydowaliśmy się na LEO II, domek trochę większy, zmian istotnych nie będziemy wprowadzać. http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=96&flip=Szczerze to już zżyłam się z myślą, że będę mieszkać w Agatce, ale Leo spełnia nasze oczekiwania więc muszę zacząć o nim myśleć jak o naszym domku Powodzenia. Link do komentarza
Andrzej Ś. Napisano 6 lipca 2007 Udostępnij #111 Napisano 6 lipca 2007 Witam wszystkich Agatkowiczów Własnie z żoną chcemy do wasz dołączyć Złożylismy papiery do pozwolenia na budowę. Budujemy oczywiście Agatkę - bez garażu.Nasze zmiany w projekcie to : podwyższenie ścianki kolankowej do 1m, zamana okna dachowego na lukarnę w kształcie trójkąta. Budujemy ją w Rzeszowie, może ktoś też w tym rejonie działa. Przerażają nas te niby "małe" okna od frontu domu. Może ktoś ma zdjęcia z relizacji przynajmniej parteru, będę wdzięczny za jakieś fotki ( aswider@erzoszow.pl )Pozdrawiam wszystkich Sorki , źle wpisałem adres ( aswider@erzeszow.pl ) Link do komentarza
tqlis Napisano 7 lipca 2007 Udostępnij #112 Napisano 7 lipca 2007 Cytat .....Myślicie, że na dzień dzisiajsze wystarczy 200tys brutto żeby się wprowadzić do Agatki ? łącznie z podłogami, piecem itd.. Rozwiń minimum 300 tys, ale i to okazuje sie za malo Link do komentarza
Bernas Napisano 7 lipca 2007 Udostępnij #113 Napisano 7 lipca 2007 Moim zdaniem wystarczyć powinno 250 tys Link do komentarza
tqlis Napisano 8 lipca 2007 Udostępnij #114 Napisano 8 lipca 2007 Cytat Moim zdaniem wystarczyć powinno 250 tys Rozwiń Chciałbym aby tak było. Nie znam do konca dokladnych cen, dlatego prosze o pozniejsze sprostowanie:1. Robocizna - stan surowy zamkniety+scianki dzialowe, bez okien i tynkow - 33tys2. Materialy: suporex(37tys)+drewno(okolo 17tys)+dachowka(okolo 5-6tys)+cement(?)+grucha(?) = ~65tys3. Okna i drzwi (tak mi sie wydaje okolo 30tys trzeba liczyc) = 30tys4. Cala hydraulika + piec i ogrzewanie podlogowe = okolo 30tys5. Elektryka okolo 6-7tys6. Otynkowanie i ocieplenie na zewnatrz oraz tynki wewnatrz = (nie wiem dokladnie, ale pewno ponad 14 tys)7. Schody - drewniane okolo 20tys8. Wszystkie pozwolenia+architekci itp = pewno okolo 10 tysjuz mamy 200tys (+-15)Czyli zostaje okolo 50tys na:9. Kafelki + parkiety + meble do kuchni, salonu (pomijam pokoje u gory) + .....+ jeszce duzo sie znajdziePodsumowując 250tys powinno starczyc na wprowadzenie się, reszte zawsze mozna dorabiac stopniowo.Z narzeczona planujem zacząć budowe po tej zimie. Materialy planujemy zakupic gdzies pozna jesienia, bo na zime zawsze tanieja troche, a ponoc juz zaczynaja ceny spadac (bo to paranoja co sie narobilo). Link do komentarza
M&E Napisano 13 lipca 2007 Udostępnij #115 Napisano 13 lipca 2007 wydaje mi się że w jednym przypadku zaniżasz natomiast w innych mocna zawyżaszja bym w ogóle nie liczył koszty płytek bo to bardzo rozbierzny temat, mozna łazienkę strzelić za 5tysi jak i za 35, to samo z podłogami, poręczami, drzwiami i oknamiokna i drzwi 30tys ? Może osoby które już są na zaawansowanym etapie budowy niech podadzą w pryblizeniu kwotę jaką już zainwestowali Link do komentarza
Agaba Napisano 17 lipca 2007 Udostępnij #116 Napisano 17 lipca 2007 Witam serdecznie,dołączam z mężem do grona Agatkowiczów - bardzo podoba nam się ten projekt Czekamy obecnie na warunki zabudowy.Bardzo chętnie byśmy zobaczyli projekt Agatka z garażem w rzeczywistości. Mieszkamy pod Warszawą . Może ktoś ma zdjęcia z relizacji, będę wdzięczna za jakieś fotki ( agnieszka.bajda1@wp.pl ) Pozdrawiam serdecznie ,Agnieszka Link do komentarza
channel8 Napisano 17 lipca 2007 Udostępnij #117 Napisano 17 lipca 2007 Cześć, w maju kupiliśmy kawełek działki a teraz przymierzamy sie do projektu "agatki" z HB studio. Chciałabym obejżec "Agatkę" na żywo. Mieszkam na Dolnym Śląsku - 70 km od Wrocławia czy ktoś wie, gdzie mam najblizej do "Agatki"? Bedę wdzieczna za zdjecia z waszych realizacji. Jak wszyskto pójdzie dobrze, wiosną 2008 chcielibysmy rozpocząc budowę. A i jeszcze pytanko. To mój pierwszy domek, z jakimi kosztami powinnam sie liczyć? Link do komentarza
EwaZZZ Napisano 19 lipca 2007 Udostępnij #118 Napisano 19 lipca 2007 Witamy,chcielibyśmy z mężem kupić projekt Agatki z garażem. Podoba nam się jej funkcjonalność i ładny wygląd. Przed zakupem projektu chcielibyśmy jednak zobaczyć jak ten dom wygląda w rzeczywistości. Może ktos w województwie mazowieckim wybudował, bądź buduje Agatkę i nieprzeszkadzałoby mu abyśmy przyjechali obejrzeć dom. Będziemy również wdzięczni za przesłane zdjęcia z budowy i wszelkie cenne rady.e-mail: ewciamiki@poczta.onet.pl PozdrawiamyEwa i Darek Link do komentarza
kulka Napisano 25 lipca 2007 Udostępnij #119 Napisano 25 lipca 2007 WitamJak postepy na budowach?Może nowe fotki ktoś ma ?My ciągle bez pnb,czekamy od 06.06.Pani w starostwie dopatrzyła się braku trzech pieczątek,no i musimy je załatwić.Najgorsze,że sezon urlopowy i problem Link do komentarza
domlaz Napisano 3 sierpnia 2007 Udostępnij #120 Napisano 3 sierpnia 2007 witam serdecznie!Mam wielką prośbę ,czy ktoś z grupy budującej Agatkę jest w stanie podać mi specyfikacje stali na poszczególne etapy budowy.Z góry serdecznie dziękuję. Link do komentarza
Andrzej Ś. Napisano 10 sierpnia 2007 Udostępnij #121 Napisano 10 sierpnia 2007 Po wielkich poszukiwaniach dotarłem do zdjęć nawet już ukończonej Agatki , troche właściciele porobili zmian, no ale mamy jakieś zdjęcia poraje link: http://foto.onet.pl/g12fb,2ppa8kkx0ww9,u.html Pozdrawiam wszystkich budujących Agatke i czemay na inne zdjecie Link do komentarza
kulka Napisano 10 sierpnia 2007 Udostępnij #122 Napisano 10 sierpnia 2007 Całkiem przyjemny domek.Ciekawe kiedy mój będzie wyglądał podobnie...Ruszamy chyba pod koniec września.Pozwolenie właśnie dostaliśmy. Link do komentarza
channel8 Napisano 10 sierpnia 2007 Udostępnij #123 Napisano 10 sierpnia 2007 Jowitta, piszesz że budujesz na Dolnym Śląsku. Mieszkam niedaleko Wrocławia. Moze mogłabym poogladać Twoją Agatkę. Przepraszam ze tak się zapraszam, ale własnie kupiliśmy projekt i muszę dac go do adaptacji. Chciałabym zobaczć jak wyszły Twoje zmiany, a przede wszyskim ta ścianka kolankowa. Jestem na etapie kompletowania dokumentów. Wiosną 2008 chcielibyśmy ruszyć z budową. I jeszcze - budujący obecnie, możecie podzielić się zdjęciami i wiedzą o kosztach budowy.Na dom mam przeznaczone 300 tyś. Jak myslicie starczy mi na dom - tak abym mogła się do niego wprowadzić? Link do komentarza
artgon Napisano 11 sierpnia 2007 Udostępnij #124 Napisano 11 sierpnia 2007 Witam..Właśnie dołączyłem do grona Agatkowiczów , właśnie dostałem projekt.Jestem z Krakowa, czy może ktoś buduje Agatkę w okolicy?Pozdrawiam Link do komentarza
Jowitta Napisano 20 sierpnia 2007 Autor Udostępnij #125 Napisano 20 sierpnia 2007 Cytat Jowitta, piszesz że budujesz na Dolnym Śląsku. Mieszkam niedaleko Wrocławia. Moze mogłabym poogladać Twoją Agatkę. Przepraszam ze tak się zapraszam, ale własnie kupiliśmy projekt i muszę dac go do adaptacji. Chciałabym zobaczć jak wyszły Twoje zmiany, a przede wszyskim ta ścianka kolankowa. Jestem na etapie kompletowania dokumentów. Wiosną 2008 chcielibyśmy ruszyć z budową. I jeszcze - budujący obecnie, możecie podzielić się zdjęciami i wiedzą o kosztach budowy.Na dom mam przeznaczone 300 tyś. Jak myslicie starczy mi na dom - tak abym mogła się do niego wprowadzić? Rozwiń Witam Jestem tak zajęta budową, że nawet nie mam głowy na pisanie Jeżeli chcesz to napisz mi maila i jakoś się umówimy.Pozdrawiam i życzę wytrwałości, ja już przy dachu trochę wymiękam, a gdzie wykończeniówka Link do komentarza
moni_mg Napisano 22 sierpnia 2007 Udostępnij #126 Napisano 22 sierpnia 2007 Nareszcie udało mi się zobaczyć Agatkę. Dotarłam do wspominanych przez Jowittę budów w Wierzbnej i Oławie. Bardzo mi się podobały. Pierwsza to Agatka bez garażu, z podwyższoną ścianką kolankową, do tego usytuowana na skarpie, toteż wydaje się ona wyższa. Ta druga, już otynkowana, ma niższą ściankę (chyba zgodną z projektem) i do tego garaż, przez co wydaje się zgrabniejsza. Jej mankamentem jest zbyt wąskie okno balkonowe. Podcień dodaje dużo uroku temu domkowi, jednak bardzo wyraźnie zarysowuje on linię jadalni. Wydaje mi się, że nie zmieszczę tam sporego stołu więc u mnie podcień będzie zlikwidowany. Za to będę musiała znaleźć jakiś "fajny bajer" na elewację, może zakombinuję coś z tarasem. Niestety nie udało mi się zwiedzić wnętrz, nie zastałam właścicieli. Ale to co zobaczyłam na zewnątrz i przez okna potwierdza moje wyobrażenia. Zostaje mi tylko poganiać urzędy, choć boje to nie łatwe. Wciąż czekam na zatwierdzenie planu zagospodarowania dzielnicy. A póki co mili panowie od 5 rano stawiają mi płot. Są tak zapracowani, że nawet rozmawiać nie chcą. Oby każda moja przyszła ekipa była taka robotna, czego też życzę wszyskim Agatkowiczom Link do komentarza
misia30 Napisano 4 września 2007 Udostępnij #127 Napisano 4 września 2007 Jestem nowicjuszem na tym forum , ale jak pozostali zastanawiam się nad zakupem projektu AGATKA ( wersja z 2 grażmii), ale chciałabym ją najpierw zobaczyć w realu.mieszkam pod Warszawą .Może ktoś zbudowł ten domek w okolicach. Ja również planuję piec na ekogroszek.Czy na prawdę w tej kotłowni nie zmieści się piec. Piszecie , że są tam zbyt stnome schody.Może coś bliżej?Ja dopiero w tym temacie raczkuję będę wdzięczna za wszelkie rady. :!: Link do komentarza
misia30 Napisano 5 września 2007 Udostępnij #128 Napisano 5 września 2007 Może macie plany Agatki z wymiarami.Jestem ciekawa ile ma ściana od strony yarasu , przy którym na rzucie stoi stół.Byłaby bardzo wdzięczna za te informacje. Link do komentarza
tqlis Napisano 6 września 2007 Udostępnij #129 Napisano 6 września 2007 Cytat Może macie plany Agatki z wymiarami.Jestem ciekawa ile ma ściana od strony yarasu , przy którym na rzucie stoi stół.Byłaby bardzo wdzięczna za te informacje. Rozwiń Parter:Poddasze:Proponuje zapisać na dysk i otwierać jakimś programem w ktorym mozna uzyc zoom. Link do komentarza
misia30 Napisano 7 września 2007 Udostępnij #130 Napisano 7 września 2007 Cytat Parter:Poddasze:Proponuje zapisać na dysk i otwierać jakimś programem w ktorym mozna uzyc zoom. Rozwiń Dardzo dziękuję . Tak jak przypuszczałam tam nie zmieści się większy stół. Link do komentarza
madzia.blue Napisano 18 września 2007 Udostępnij #131 Napisano 18 września 2007 Witam Właśnie rozpoczęliśmy budowę "Agatki"... (lustrzane odbicie z podwójnym garażem)Do zimy chcemy zakończyć stan surowy a na wiosnę ruszamy z dachówką i wykończeniem.. Zmian przy adaptacji żadnych nie wprowadziliśmy gdyż zależało nam na czasie do uzyskania pozwolenia..Mamy więc nadzieję na postawienie prawdziwej oryginalnej "Agatki" Widzę że projekt sprzedaje się dobrze lecz brak zdjęć i informacji.... naprawdę umieram z ciekawości co do wnętrz..Dodam tylko że nasz domek powstaje w woj. Pomorskim a tu na pomorzu nie znalazłam i nie widziałam żadnej realizacji... Pozdrawiam Was "Agatkowicze" i odzywajcie się. Link do komentarza
madzia.blue Napisano 18 września 2007 Udostępnij #132 Napisano 18 września 2007 Przesyłam kolejny etap...WYKOPY - czyli w naszej historii coś się dzieje Link do komentarza
tqlis Napisano 18 września 2007 Udostępnij #133 Napisano 18 września 2007 Cytat Przesyłam kolejny etap...WYKOPY - czyli w naszej historii coś się dzieje Rozwiń Witam, Po zimie wraz z narzeczona zaczynamy budowe agatki, również na Pomorzu (Słupsk)Zyczymy sukcesow w budowie i mamy nadzieje, iz wyrazicie panstwo zgode na obejrzenie agatki po zimie.Pozdrawiamy Link do komentarza
madzia.blue Napisano 19 września 2007 Udostępnij #134 Napisano 19 września 2007 tqlis - nie ma sprawy zapraszam jeśli tylko będę mogła pomóc...Co do budowy... na dzień dzisiejszy... zaraz się zbieram zobaczyć co robi brygada... może zrobię jakieś fotki...choć teraz nasze 15 arów jakoś tak "mało" wygląda...gdyż: przywieziono nam materiały... dodam że budujemy z 24 suporeksu + 12 ociepleniedziś przyjadą już bloczki fundamentowe.... a wczoraj chłopaki robili deskowania na wylewki... I TO WSZYSTKO TERAZ TAK LEżY Z TYMI GóRAMI GLINY Z WYKOPóW hihihihiPozdrowionka Link do komentarza
tqlis Napisano 19 września 2007 Udostępnij #135 Napisano 19 września 2007 Cytat tqlis - nie ma sprawy zapraszam jeśli tylko będę mogła pomóc...Co do budowy... na dzień dzisiejszy... zaraz się zbieram zobaczyć co robi brygada... może zrobię jakieś fotki...choć teraz nasze 15 arów jakoś tak "mało" wygląda...gdyż: przywieziono nam materiały... dodam że budujemy z 24 suporeksu + 12 ociepleniedziś przyjadą już bloczki fundamentowe.... a wczoraj chłopaki robili deskowania na wylewki... I TO WSZYSTKO TERAZ TAK LEżY Z TYMI GóRAMI GLINY Z WYKOPóW hihihihiPozdrowionka Rozwiń Napisaliscie panstwo, ze nie wprowadzacie zadnych zmian, wg mnie warto zastanowic sie chociaz o podniesieniu scianki kolankowej o 50cm. Projekt przewiduje scianke o wysokosci 50cm, a jest to na prawde nisko.PozdrawiamyPs a w jakiej miejscowosci budujecie panstwo? Link do komentarza
monia251 Napisano 5 października 2007 Udostępnij #136 Napisano 5 października 2007 Witam,na wiosnę rozpoczynamy pod Warszawą budowę Agatki z garażem 2stanowiskowym.Bardzo, bardzo proszę o zdjęcia z realizacji bądź miłych inwestorów z Warszawy lub pod Warszawy o mozliwość obejżenia na żywo domku. Bardzo by nam pomogło w decyzji co do zmian (np. okna). monia251@gazeta.plBardzo dziękuję za pomoc.Monika Link do komentarza
jaro357 Napisano 8 października 2007 Udostępnij #137 Napisano 8 października 2007 Witamy. Razem z żona nosimy sie z zamiarem budowy AGATKI . Czy jest ktos z lubelskiego kto jest w trakcie budowy? Link do komentarza
madzia.blue Napisano 11 października 2007 Udostępnij #138 Napisano 11 października 2007 Cytat Napisaliscie panstwo, ze nie wprowadzacie zadnych zmian, wg mnie warto zastanowic sie chociaz o podniesieniu scianki kolankowej o 50cm. Projekt przewiduje scianke o wysokosci 50cm, a jest to na prawde nisko.PozdrawiamyPs a w jakiej miejscowosci budujecie panstwo? Rozwiń Witam po małej nieobecności Jeśli chodzi o zmiany to rzeczywiście myślimy o poniesieniu ścianki kolankowej... lecz na razie z powiek nie schodziła nam myśl o wysokości ścianki z bloczków. Na pierwszy rzut oka nasza działka wyglądała na równą dopiero po wykopach widać różnicę poziomów i stąd moje rozważania. Ale o tym to nawet nie mam sił już pisać Co do budowy to budujemy nasz domek w Kwidzynie woj. Pomorskie a dokładnie 4 km. za miastem.Mogę Wam w skrócie powiedzieć co się dzieje:Bloczki już prawie na wszystkich ścianach. A prawie bo został korytarz by przetransportować materiały do garażu gdzie dodatkowo chcieliśmy "kanał" do ewentualnych napraw samochodu. Kupiliśmy ok 1400 bloczków i ok 300 zabrakło.... (problem z za głębokim wykopem i różnicą poziomów)Poszło także już sporo piachu na podsypkę, "chudziak" zbrojenie i (15m3) B20.Udało nam się kupić bloczki za 3.20 PLN szt. + transport - ale to były 12 a normalnie są 14 i mamy problem z zamknięciem tych fundamentów bo 12 nigdzie nie ma.Dziś część ścianek została wymalowana lepikiem jutro styropian i w przyszłym tyg. zasypujemy.................i tak mi troszkę żal bo fajna piwnica się zrobiła........................ Link do komentarza
biiedrona Napisano 11 października 2007 Udostępnij #139 Napisano 11 października 2007 Witam wszystkich miłosników Agatki! Od kilku dni intensywnie poszukuję projektu, który pomoże mi zrealizowac marzenia o własnym domku z ogródkiem i chyba jestem blisko. Myślę, że zakochałam się w Agatce dlatego mam nadzieje że przyjmiecie mnie do Waszej rodziny Bardzo ale to bardzo chciałabym zobaczyc domek "na żywo" Czy ktoś z Agatkowiczów zaprosi mnie i oprowadzi? Mieszkam w Radomsku (miasto przy trasie A1 miedzy Piotrkowem a Częstochową) spokojnie do 200 km moge się przejechac tylko zechciejcie pokazac mi Agatkę. Link do komentarza
DOP1 Napisano 14 października 2007 Udostępnij #140 Napisano 14 października 2007 Witam Agatkowiczów. Też mi się bardzo podoba ten projekt,ale chcielismy wykonać kilka zmian min. ściana kolankowa i przesuniecie ściany garazu. Za takie przeróbki pani w biurze architektonicznym za adaptacje takiego projektu powiedziała nam koszt min 5 tys. zł. tak,że zastanawiamy się nad projektem. Ale mam prośbę dla agatkowiczów z tego co piszecie to jesteście już ekspertami odnosnie projektów ja narazie raczkuje i dobieram sobie projekt. Mam prośbę co sądzicie o projekcie firmy postaw dom projekt W-25.12.a wersja bez garażu. Z góry dziękuje o opinie i co byście doradzili o zmianach projektowych w nim. Z góry dziękuje ludziom dobrej woli. Link do komentarza
biiedrona Napisano 15 października 2007 Udostępnij #141 Napisano 15 października 2007 Czy naprawdę nie mam szans zobaczenia Agatki? Bardzo mi zależy! W moim mieście szalenie długo czeka się na wszelkie pozwolenia więc zimę chciałabym poświecic na oczekiwanie, ale nie mogę złożyc papierów ponieważ nie wybrałam projektu. W zasadzie wybrałam ale muszę się upewnic, że wybór jest właściwy. Pomóżcie proszę Link do komentarza
biiedrona Napisano 16 października 2007 Udostępnij #142 Napisano 16 października 2007 Bermas, czy możesz podesłac fotki z realizacji? Link do komentarza
madzia.blue Napisano 19 października 2007 Udostępnij #143 Napisano 19 października 2007 WitamPogoda się psuje U nas zasypali właśnie to co było jeszcze widać... dziś robią podsypkę z piachu zaczyna to wyglądać jak by tam nikt nic nie zrobił... tylko małe murki wystają z ziemi Zostawiam Wam zdjęcia z poniedziałku.. dziś nie zdążyłam pstryknąć fotek bo facet od piachu chciał się szybko rozliczyć i musiałam gnać z budowy.... szkoda że wszyscy "Agatkowicze" tacy zajęci i nie mają czasu tu wkleić czegoś ciekawego może podnieśli by mnie na duchu i dodali troszkę energii na dalszy czas....Bo jakoś z pogodą i wenę się traci...PozdrawiamPs. Tak bardzo chciała bym zobaczyć jak to będzie wyglądało od środka.... Link do komentarza
biiedrona Napisano 19 października 2007 Udostępnij #144 Napisano 19 października 2007 Ja też bym chciała zobaczyc to od środka Bardzo podoba mi się Agatka. martwią mnie schody. Czy aby niesą zbyt strome? Czy są po prostu wygodne? Link do komentarza
monias Napisano 19 października 2007 Udostępnij #145 Napisano 19 października 2007 Cytat WitamPogoda się psuje :-( :-( :-( :-( :-( U nas zasypali właśnie to co było jeszcze widać... dziś robią podsypkę z piachu zaczyna to wyglądać jak by tam nikt nic nie zrobił... tylko małe murki wystają z ziemi :-(Zostawiam Wam zdjęcia z poniedziałku.. dziś nie zdążyłam pstryknąć fotek bo facet od piachu chciał się szybko rozliczyć i musiałam gnać z budowy.... szkoda że wszyscy "Agatkowicze" tacy zajęci i nie mają czasu tu wkleić czegoś ciekawego może podnieśli by mnie na duchu i dodali troszkę energii na dalszy czas....Bo jakoś z pogodą i wenę się traci...PozdrawiamPs. Tak bardzo chciała bym zobaczyć jak to będzie wyglądało od środka.... :-( Rozwiń witam nie przejmuj się ja dopiero załatwiam sprawę z geodetą .projekt Agatki bez garażu mam ale co dalej nie mam pojęcia jak można wprowadzić zmiany w projekcie z czego lepiej budować mam mnóstwo nie przemyślanych spraw aż się boję ale bardzo chcę już zacząć budowe pozdrowienia hej :lol: Link do komentarza
moni_mg Napisano 19 października 2007 Udostępnij #146 Napisano 19 października 2007 To są zdjęcia, które udało mi się zrobić "przy okazji". Nie pytałam o pozwolenie i z góry przepraszam, że je wklejam, ale skoro i tak mowa o jednym projekcie to nie ma co ukrywać. Poza tym jest b. ładna. Ten podcień naprawdę daje bardzo dużo uroku, a te okienka.... piękniasia. Po zobaczeniu na żywca jestem bardzo na tak i tylko czekam aż się u mnie co nieco wylkaruje i zaczynamJest jeszcze jedna realizacja agatki dostępna na stronie hb. Link do komentarza
biiedrona Napisano 19 października 2007 Udostępnij #147 Napisano 19 października 2007 moni mg - gdzie mozna spotkac Agatke? Link do komentarza
wesola Napisano 20 października 2007 Udostępnij #148 Napisano 20 października 2007 Cytat moni mg - gdzie mozna spotkac Agatke? Rozwiń witam, nam też spodobała się Agatka,więc postanowilismy ją wybudować. Wczora jzalali strop.Żadnych zmian nie wprowadzaliśmy, jedynie zrezygnowaliśmy ze ścianki przylegającej do kominka, która oddzielała jadalnie i kuchnię(więcej przestrzeni) oraz wstawiliśmy drzwi zewnętrzne do kotłowni. Reszta jest ok. Jesteśmy z lubuskiego, pozdrawiamy wszystkich "agatkowiczów" Link do komentarza
moni_mg Napisano 20 października 2007 Udostępnij #149 Napisano 20 października 2007 Cytat moni mg - gdzie mozna spotkac Agatke? Rozwiń Ja oglądałam te, które tutaj forumowicze opisywali w postach na wcześniejszych stronach, czyli w okolicy wrocławia.. niestety tylko z zewnątrz. Link do komentarza
wesola Napisano 21 października 2007 Udostępnij #150 Napisano 21 października 2007 witam ponownie, zrobiłam kilka zdjęć naszej Agatce(tylko nasza jest bez garażu), chciałam je pokazać na forum, ale nie bardzo wiem jak to zrobić. JAK wyglądają u Was koszty budowy Agatki, u nas jest to kwota ok 56tyś.(robocizna +materiały)-od wykopu fundamentów do zalania stropu. liczyliśmy,że do zakończenia stanu surowego potrzeba jescze ok. 35tyś. jak wyglądają u Was koszty budowy? Pozdrawiam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się