Asia i Robert Napisano 26 listopada 2010 Udostępnij #1751 Napisano 26 listopada 2010 (edytowany) Cytat Racja.Nawet do mocno zabezpieczonego budynku mogą się włamać złodzieje najprostszą drogą...Ja mam ogólnie syndrom mieszkania na piętrze i jakoś dziwnie mi się robi,ze miałabym spać na parterze-gdzie jakiś intruz może zajrzeć mi w okno Od jakiegoś czasu byłam pewna ze w swojej Agatce zamontuje typowe rolety zewnetrzne(nie antywł.) ale teraz poważnie zaczynam myśleć czy to nie jest zachęta dla złodzieja...nawet jak to tylko zwykłe rolety. Rozwiń Mnie osobiście rolety zew. się nie podobają, ale założyłem bo całe osiedle domków gdzie stoi moja Agatka ma rolety zew. zabezpieczające ( deweloper je budował). Nie chciałem być zachętą dla złodzieja i też założyłem. Rolety mają swoje plusy ale i minusy. Co do zaglądania przez okno, to jest jeszcze jakiś pas Twojej ziemi (ogród) więc to nie jest zaglądanie takie jak w bloku. Edytowano 26 listopada 2010 przez Asia i Robert (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Czapi Napisano 26 listopada 2010 Udostępnij #1752 Napisano 26 listopada 2010 Cytat Mnie osobiście rolety zew. się nie podobają, ale założyłem bo całe osiedle domków gdzie stoi moja Agatka ma rolety zew. zabezpieczające ( deweloper je budował). Nie chciałem być zachętą dla złodzieja i też założyłem. Rolety mają swoje plusy ale i minusy. Co do zaglądania przez okno, to jest jeszcze jakiś pas Twojej ziemi (ogród) więc to nie jest zaglądanie takie jak w bloku. Rozwiń Mnie też się specjalnie nie podobają rolety-ale kuszą mnie ich zalety latem jak i zimą. Link do komentarza
Czapi Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij #1753 Napisano 27 listopada 2010 Ojanna!Wklej zdjęcie tego farażu z dachem jednospadowym!A czy ktoś z Was ma zamiar budowac Agatkę z takim garażem? Link do komentarza
irek_73 Napisano 28 listopada 2010 Udostępnij #1754 Napisano 28 listopada 2010 Z racji Waszego doświadczenia - bo jak widać - pną się mury, chciałbym zapytać jakie pustaki ceramiczne dajecie na ściany nośne? Generalnie interesuje mnie czy 25 czy może 30? Link do komentarza
mirek68 Napisano 28 listopada 2010 Udostępnij #1755 Napisano 28 listopada 2010 Cytat Z racji Waszego doświadczenia - bo jak widać - pną się mury, chciałbym zapytać jakie pustaki ceramiczne dajecie na ściany nośne? Generalnie interesuje mnie czy 25 czy może 30? Rozwiń Ja dawałem porotherm 30 P+W - różnica w cenie pomiędzy 25 a 30 przy całym domu jest niewielka a współczynnik przenikalności cieplnej przy 30 - 0,68, przy 25 - 1,03. Link do komentarza
tosia Napisano 29 listopada 2010 Udostępnij #1756 Napisano 29 listopada 2010 my przy trójwarstwowej ścianie daliśmy 24*23,8*37,8 winerberger niemiecki Link do komentarza
tosia Napisano 8 grudnia 2010 Udostępnij #1757 Napisano 8 grudnia 2010 witam,widzę że chyba wszystkich zasypało skoro taka cisza na forum Może odezwą się Ci co robią wykończeniówke i zamieszczą kilka fotek : Pozdrawiam i życzę ciepełka Link do komentarza
kiniamich Napisano 10 grudnia 2010 Udostępnij #1758 Napisano 10 grudnia 2010 do CZapi,my planujemy zakup agatki z dachem jednospadowym nad garazem, tzn. planujemy zakup na poniedzialek a dlaczego pytasz? tez jestes zainetersowana/y? Link do komentarza
Czapi Napisano 11 grudnia 2010 Udostępnij #1759 Napisano 11 grudnia 2010 Cytat do CZapi,my planujemy zakup agatki z dachem jednospadowym nad garazem, tzn. planujemy zakup na poniedzialek a dlaczego pytasz? tez jestes zainetersowana/y? Rozwiń Tak !!!Jestem zainteresowana-a właściwie zdecydowana-ale jakoś nigdzie nie ma wizualizacji tego projektu z takim garażem!jak kupicie i będzie taka wizualizacja-proszę wklejcie Link do komentarza
goliaty Napisano 12 grudnia 2010 Udostępnij #1760 Napisano 12 grudnia 2010 a u nas teraz podbijanie poddasza karton-gipsem, a zaraz po swietach kowal zaczyna przesla i brame wjazdowa. Link do komentarza
Czapi Napisano 13 grudnia 2010 Udostępnij #1761 Napisano 13 grudnia 2010 No pieknie,pięknie goliaty! Link do komentarza
tosia Napisano 14 grudnia 2010 Udostępnij #1762 Napisano 14 grudnia 2010 goliaty widzę, że pracę posuwają się na przód, gratuluję i życzę powidzenia Link do komentarza
igrys Napisano 14 grudnia 2010 Udostępnij #1763 Napisano 14 grudnia 2010 goliaty o ile podnieśliście ściankę kolankową ?? Link do komentarza
goliaty Napisano 15 grudnia 2010 Udostępnij #1764 Napisano 15 grudnia 2010 Cytat goliaty o ile podnieśliście ściankę kolankową ?? Rozwiń ścianka jest podniesiona o jeden pustak Link do komentarza
kiniamich Napisano 16 grudnia 2010 Udostępnij #1765 Napisano 16 grudnia 2010 Cytat ścianka jest podniesiona o jeden pustak Rozwiń zakupilismy juz projekt z dachem jednospadowym nad garazem i powiekszona kotlownia. zalaczamy wizualizacje ponizej.Pozdrawiam i Wesolych Świąt![attachment=8364:AgatkaB_ele2.pdf][attachment=8362:AgatkaB_pow.kotl..pdf][attachment=8363:AgatkaB_ele1.pdf][attachment=8364:AgatkaB_ele2.pdf] AgatkaB_poddasze_pow.kotl..pdf AgatkaB_pow.kotl..pdf AgatkaB_ele1.pdf AgatkaB_ele2.pdf AgatkaB_poddasze_pow.kotl..pdf AgatkaB_pow.kotl..pdf AgatkaB_ele1.pdf AgatkaB_ele2.pdf Link do komentarza
Czapi Napisano 17 grudnia 2010 Udostępnij #1766 Napisano 17 grudnia 2010 Dziekuję!!!Jestem bardzo wdzięczna!! Link do komentarza
kiniamich Napisano 20 grudnia 2010 Udostępnij #1767 Napisano 20 grudnia 2010 Goliaty,jak podniesliscie scianke kolankowa o jeden pustak, uwazacie to za wytarczajace? my sie wlasnie zastanawiamy jeden czy dwa pustaki? zeby nie bylo za duzo, bo bryla straci na wygladzie. pozdrawiam Link do komentarza
szczupak Napisano 22 grudnia 2010 Udostępnij #1768 Napisano 22 grudnia 2010 Cytat Goliaty,jak podniesliscie scianke kolankowa o jeden pustak, uwazacie to za wytarczajace? my sie wlasnie zastanawiamy jeden czy dwa pustaki? zeby nie bylo za duzo, bo bryla straci na wygladzie. pozdrawiam Rozwiń JEDEN ZDECYDOWANIE ZA MAŁO, DWA PUSTAKI TO MINIMUM , A JA BYM BYŁ NAWET ZA TRZEMA PUSTAKAMI. WTEDY DOPIERO BĘDZIE KOMFORT NA GÓRZE Link do komentarza
tosia Napisano 23 grudnia 2010 Udostępnij #1769 Napisano 23 grudnia 2010 Cytat JEDEN ZDECYDOWANIE ZA MAŁO, DWA PUSTAKI TO MINIMUM , A JA BYM BYŁ NAWET ZA TRZEMA PUSTAKAMI. WTEDY DOPIERO BĘDZIE KOMFORT NA GÓRZE Rozwiń oczywiście każdy ma swoje zdanie, ale uważam że podniesienie ścianki o trzy pustaki spowoduje że "Agatka" totalnie zmieni swoją bryłę i to już nie będzie "Agatka". Jeżeli ktoś chce mieć taki "komfort na górze" to lepiej niech wybierze inny projekt - najlepiej dom który ma dwa piętra i strych. Link do komentarza
szczupak Napisano 23 grudnia 2010 Udostępnij #1770 Napisano 23 grudnia 2010 Cytat oczywiście każdy ma swoje zdanie, ale uważam że podniesienie ścianki o trzy pustaki spowoduje że "Agatka" totalnie zmieni swoją bryłę i to już nie będzie "Agatka". Jeżeli ktoś chce mieć taki "komfort na górze" to lepiej niech wybierze inny projekt - najlepiej dom który ma dwa piętra i strych. Rozwiń na forum są zdjęcia bryły domu, oraz dachu z podniesionymi trzema pustakami.wygląda to normalnie, jak są wydłużone krokwie Link do komentarza
goliaty Napisano 23 grudnia 2010 Udostępnij #1771 Napisano 23 grudnia 2010 my podnieslismy o jeden pustak(jak widac na zdjeciach)naszym zdaniem jest to wystarczajace.a jesli ktos chce podnosic o trzy pustaki to niech to robi na wlasno odpowedzalnosc poniewaz z tego domu nie powstanie agatka lecz grzybek z garazem!!!! Link do komentarza
tosia Napisano 23 grudnia 2010 Udostępnij #1772 Napisano 23 grudnia 2010 Niech atmosfera Świąt Bożego Narodzenia wypełnia ciepłem wszystkie mroźne dni, a blask gwiazdek niech nam przypomina, że czasem wystarczy wypowiedzieć życzenie...Wszystkiego co najlepsze dla wszystkich "Agatkowiczów" 1 Link do komentarza
paulina110 Napisano 27 grudnia 2010 Udostępnij #1773 Napisano 27 grudnia 2010 Witam mam pytanie odnośnie popmpy ciepła, czy ktoś może ją zamontował - jakie sąfaktyczne opłaty za prąd bardfzo proszę o poradę bo opinie są różne na ten temat, a ja nie wiem co robić Link do komentarza
mirek68 Napisano 29 grudnia 2010 Udostępnij #1774 Napisano 29 grudnia 2010 czy ktos może mi pokazać jak wbudował kominek w agatce Link do komentarza
goliaty Napisano 30 grudnia 2010 Udostępnij #1775 Napisano 30 grudnia 2010 dobre pytanie!!!!!!!!!!! Link do komentarza
szrenaucz Napisano 31 grudnia 2010 Udostępnij #1776 Napisano 31 grudnia 2010 Cytat dobre pytanie!!!!!!!!!!! Rozwiń Może to zdjęcie coś pomoże Link do komentarza
goliaty Napisano 3 stycznia 2011 Udostępnij #1777 Napisano 3 stycznia 2011 a o ciag dalszy podbijania karton gipsem Link do komentarza
rob i anet Napisano 5 stycznia 2011 Udostępnij #1778 Napisano 5 stycznia 2011 Cytat a o ciag dalszy podbijania karton gipsem Rozwiń witamy .jesteśmy nowi z Elblaga .budować planujemy w maju. projekt z podwójnym garażem i powiększoną kotłownią adaptuje się.ciekawi mnie ta podwójna rura przy kominie kominkowym Link do komentarza
goliaty Napisano 6 stycznia 2011 Udostępnij #1779 Napisano 6 stycznia 2011 Cytat witamy .jesteśmy nowi z Elblaga .budować planujemy w maju. projekt z podwójnym garażem i powiększoną kotłownią adaptuje się.ciekawi mnie ta podwójna rura przy kominie kominkowym Rozwiń Te rury są od oczyszczalni ścieków, rury wentylacyjne, które też są już zabudowane Link do komentarza
RUDEUS Napisano 7 stycznia 2011 Udostępnij #1780 Napisano 7 stycznia 2011 (edytowany) Po długaśnej przerwie powracam... pomieszkuję sobie z rodzinką w mojej Agatce - jest nam bardzo dobrze )) Trochę zdjęć dla starych forumowiczów no i nowych )) Na co zwróciłbym uwagę przy budowie Aguli (każdy robi jak chce - to jest moje zdanie :-Okna powinny być większe, ale nie koniecznie dużo szersze - zrobiłem szersze i przez to zamiast kabiny 90tki na dole w łazience mam 80-kę, wiszący piec gazowy jest widoczny przez okno w pomieszczeniu gospodarczym.-strzałem w dziesiątkę był świetlik nad schodami na poddasze (wielu przypadł bardzo do gustu) - jest jasno - ja nie lubię nor, poza tym drzwi (na zdjęciu) mają kwadraty z szyb i idealnie pokrywają się z oknami w poszczególnych pokojach - dodatkowy efekt jasności- ściana kolankowa - 1 pustak i przedłużenie krokwi - idealnie - pierwotnie miałem podnieść o 2 pustaki, ale bałem się, że wyjdzie pokraka - zostawiłem 1 pustak, a o skróceniu krokwi stosownie do 1 pustaka zapomniałem i mam przedłużony dach... słońce do salony pięknie wchodzi w zimie...mam nadzieję, że latem będzie fajny cień -jak tak patrzę na moją kuchnię to wcale mała nie jest, wraz ze spiżarką stanowią piękny duet...-schody drewniane - idealnie pasują i stanowią dodatkowy mebel - nie należy na nich oszczędzać (moje nie były tanie, ale zaprzyjaźniony stolarz powiedział, że są git - skakał po każdym stopniu i sprawdzał czy nie skrzypią - test wypadł pozytywnie To na chwilę obecną tyle uwag...jak coś wyjdzie w praniu to dam znaćMam utrudniony dostęp do internetu...to tak na marginesie, gdyby ktoś miał pytania, a ja bym nie odpowiadał [attachment=8524:SSL20236.JPG] Edytowano 7 stycznia 2011 przez RUDEUS (zobacz historię edycji) Link do komentarza
tosia Napisano 8 stycznia 2011 Udostępnij #1781 Napisano 8 stycznia 2011 RUDEUS przepięknie, naprawdę przepięknie gratuluję, że już zakończyliście budowę i możecie się cieszyć nowym domkiem. Jak będziesz miał możliwość wrzuć jeszcze kilka zdjęć między innymi łazienki górnej i dolnej.jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam Link do komentarza
igrys Napisano 8 stycznia 2011 Udostępnij #1782 Napisano 8 stycznia 2011 Cytat Po długaśnej przerwie powracam... pomieszkuję sobie z rodzinką w mojej Agatce - jest nam bardzo dobrze )) Trochę zdjęć dla starych forumowiczów no i nowych )) Na co zwróciłbym uwagę przy budowie Aguli (każdy robi jak chce - to jest moje zdanie :-Okna powinny być większe, ale nie koniecznie dużo szersze - zrobiłem szersze i przez to zamiast kabiny 90tki na dole w łazience mam 80-kę, wiszący piec gazowy jest widoczny przez okno w pomieszczeniu gospodarczym.-strzałem w dziesiątkę był świetlik nad schodami na poddasze (wielu przypadł bardzo do gustu) - jest jasno - ja nie lubię nor, poza tym drzwi (na zdjęciu) mają kwadraty z szyb i idealnie pokrywają się z oknami w poszczególnych pokojach - dodatkowy efekt jasności- ściana kolankowa - 1 pustak i przedłużenie krokwi - idealnie - pierwotnie miałem podnieść o 2 pustaki, ale bałem się, że wyjdzie pokraka - zostawiłem 1 pustak, a o skróceniu krokwi stosownie do 1 pustaka zapomniałem i mam przedłużony dach... słońce do salony pięknie wchodzi w zimie...mam nadzieję, że latem będzie fajny cień -jak tak patrzę na moją kuchnię to wcale mała nie jest, wraz ze spiżarką stanowią piękny duet...-schody drewniane - idealnie pasują i stanowią dodatkowy mebel - nie należy na nich oszczędzać (moje nie były tanie, ale zaprzyjaźniony stolarz powiedział, że są git - skakał po każdym stopniu i sprawdzał czy nie skrzypią - test wypadł pozytywnie To na chwilę obecną tyle uwag...jak coś wyjdzie w praniu to dam znaćMam utrudniony dostęp do internetu...to tak na marginesie, gdyby ktoś miał pytania, a ja bym nie odpowiadał [attachment=8524:SSL20236.JPG] Rozwiń Jeśli chodzi o ten 1 pustak więcej to poprosimy o zdjęcia góry z meblami jakimiś - sypialnia i pokój może jeden bo wtedy będziemy mieli to bardziej widoczne - wahamy się 1 czy 2 podnosić. dziękujemy Link do komentarza
szczupak Napisano 8 stycznia 2011 Udostępnij #1783 Napisano 8 stycznia 2011 Zdecydowanie uważam, że trzeba w tym projekcie podnieść, o dwa pustaki.Ci co nie podnieśli, zawsze będą myśleć,......ciekawe jakby było gdyby były mniejsze skosy.........., ale się nie dowiedzą. Link do komentarza
Asia i Robert Napisano 8 stycznia 2011 Udostępnij #1784 Napisano 8 stycznia 2011 Ja podniosłem ściankę kolankową o 1 postak (20 cm) i uważam, że dom wygląda ładnie. Podniesienie ścianki o 2 pustaki jest bardzo ryzykowne i ja bym nie polecał. Już widzaiłem Agatkę z podniesioną ścianką o 2 pustaki ( chyba na stronie HB Studio) i wyglądała źle. Albo krokwie nie zostały odpowiednio przedłużone, albo sama ścianka powodowała deformację bryły. Nie wiem, ale naprawdę nie polecam, bo można się przejachać i domek oszpecić. Moim zdaniem Agatka to naprawdę spory domek i nie jest konieczne tak wysoko podnoszenie ścianki. Link do komentarza
Cashpear Napisano 8 stycznia 2011 Udostępnij #1785 Napisano 8 stycznia 2011 Witam wszystkich Agatkowiczów. Śledzimy ten wątek od początku ubiegłego roku.Naszą budowę rozpoczęliśmy w kwietniu, stan obecny budowy na załączonym zdjęciu.Zmiany:- likwidacja podcięcia w salonie- dodanie wykuszu- likwidacja spiżarki- podniesienie ścianki kolankowej o 1 pustak- zmiana kąta dachu- oczywiście kotłownia z tyłu garażuNa pytania chętnie odpowiem.Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych Agatkowiczów, to jest naprawdę śliczny domek. Link do komentarza
Grzesio Napisano 9 stycznia 2011 Udostępnij #1786 Napisano 9 stycznia 2011 Mam pytanie.Czy słupy podtrzymujące dach na poddaszu macie wmurowane w ścianę czy stoją przy scianie.Jakie rozwiązanie bedzie lepsze? Link do komentarza
Cashpear Napisano 9 stycznia 2011 Udostępnij #1787 Napisano 9 stycznia 2011 Cytat Mam pytanie.Czy słupy podtrzymujące dach na poddaszu macie wmurowane w ścianę czy stoją przy scianie.Jakie rozwiązanie bedzie lepsze? Rozwiń U nas 2 słupy są schowane w ścianie, a 2 stoją przy ścianie. Generalnie nie ma to dużego znaczenia, w sypialni nawet taki słup dodaje uroku. Zamierzamy go ładnie zabezpieczyć i zakonserwować.Pozdrawiamy Link do komentarza
tosia Napisano 9 stycznia 2011 Udostępnij #1788 Napisano 9 stycznia 2011 Witam,widzę, że temat podniesienia ścianki kolankowej wraca jak bumerang. Ilu inwestorów tyle opinii. Ja nawet zostałam "objechana" prywatną wiadomością na priv przez to, że wyraziłam swoje zdanie. I mimo wszystko podtrzymuję je nadal. Uważam, że podniesienie ścianki o jeden pustak jest wystarczające. W innym przypadku może to zaburzyć bryłę domu. Ja tak zrobiłam, podniosłam o jeden pustak i mimo, że nie widzę jeszcze końcowego efektu uważam że będzie ok. Ale oczywiście każdy ma prawo mieć swoje zdanie i modyfikować "Agatkę" według uznania. W końcu sama projektantka dała zgodę na wprowadzanie zmian.pozdrowienia dla tomek misiek Link do komentarza
szczupak Napisano 9 stycznia 2011 Udostępnij #1789 Napisano 9 stycznia 2011 (edytowany) Sami oceńcie, ta Agatka jest podniesiona o 4 pustaki ma ściankę kolankową - 120 cm. czyli praktycznie skosy nie przeszkadzają nikomu.....sami oceńcie- dla mnie nie widać żadnych mankamentów......, albo są znikome Edytowano 9 stycznia 2011 przez szczupak (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Cashpear Napisano 9 stycznia 2011 Udostępnij #1790 Napisano 9 stycznia 2011 Cytat Sami oceńcie, ta Agatka jest podniesiona o 4 pustaki ma ściankę kolankową - 120 cm. czyli praktycznie skosy nie przeszkadzają nikomu.....sami oceńcie- dla mnie nie widać żadnych mankamentów......, albo są znikome Rozwiń Według mnie to lekka przesada. A pozatym to jest ścianka podniesiona o 3 pustaki.Standardowo w projekcie był 1 pustak, wieniec i murłata. Tutaj mamy 4 pustaki, wieniec i murłatę.Ale oczywiście każdemu podoba się co innego. Jak dla mnie to jeden więcej w zupełności wystarczy.Zdjęcia wykusza - na różnych etapach budowy.Generalnie wnętrze super doświetlone a i po salonie można śmiało powiedzieć, że jest duży.Postaram się jutro wrzucić kilka zdjęć z wnętrza. Link do komentarza
szczupak Napisano 9 stycznia 2011 Udostępnij #1791 Napisano 9 stycznia 2011 (edytowany) Cashpear- bardzo ładny dom.fajny pomysł z wykuszem.powiedz jakie wymiar mają okna na froncie, w/g projektu.....??i czy nie zmieniałeś ich szerokości......??- czym będzie ogrzewany domek......?? Edytowano 9 stycznia 2011 przez szczupak (zobacz historię edycji) Link do komentarza
rob i anet Napisano 9 stycznia 2011 Udostępnij #1792 Napisano 9 stycznia 2011 u nas będzie o 2 pustaki w domu(95cm) i o jeden w garażu ponieważ jestem wysoki 194cm Link do komentarza
szczupak Napisano 10 stycznia 2011 Udostępnij #1793 Napisano 10 stycznia 2011 a gdzie stawiacie dom. ?? Link do komentarza
Czapi Napisano 10 stycznia 2011 Udostępnij #1794 Napisano 10 stycznia 2011 RUDEUS-super!!!Wielkie gratulacje!!!Fajnie,że już mieszkacie!Nie zapominaj jednak o nas,wrzuć jeszcze troszkę zdjęć-nie ma to jak podpatrzeć różne rozwiązania w wykończeniówce-to skarbnica wiedzy i inspiracji!Jako że też planuje podnieść o jeden pustak-to fajnie byłoby zobaczyć wnętrza na poddaszu.No i łazienki-obie! Cytat Mam pytanie.Czy słupy podtrzymujące dach na poddaszu macie wmurowane w ścianę czy stoją przy scianie.Jakie rozwiązanie bedzie lepsze? Rozwiń A może ktoś ma jakieś zdjęcia -bo ja szczerze to nie wiem (bo nie mam jeszcze projektu) gdzie są te słupy ??: Link do komentarza
rob i anet Napisano 10 stycznia 2011 Udostępnij #1795 Napisano 10 stycznia 2011 Cytat a gdzie stawiacie dom. ?? Rozwiń koło Elbląga obok E7/S7frontowa elewacja będzie jak na zdjęciu zmniejszone okna w łazience i kotłowni ,brak balkonu Link do komentarza
szczupak Napisano 10 stycznia 2011 Udostępnij #1796 Napisano 10 stycznia 2011 Cytat koło Elbląga obok E7/S7frontowa elewacja będzie jak na zdjęciu [attachment=8540:244front_el2_copy.jpg]zmniejszone okna w łazience i kotłowni ,brak balkonu Rozwiń ale zmiany szok......, nie chcieliście balkonu........?? od frontu Link do komentarza
Cashpear Napisano 10 stycznia 2011 Udostępnij #1797 Napisano 10 stycznia 2011 Cytat Cashpear- bardzo ładny dom.fajny pomysł z wykuszem.powiedz jakie wymiar mają okna na froncie, w/g projektu.....??i czy nie zmieniałeś ich szerokości......??- czym będzie ogrzewany domek......?? Rozwiń Wykusz jest super, dużo światła i dodatkowo więcej miejsca na postawienie np. stołu.Okna na froncie mają rozmiar 80x140 (nie pamiętam jak było w projekcie)Domek jest ogrzewany Eko-Groszkiem. Kotłownia znajduje się za garażem. Miejsca jest wystarczająco na składowanie węgla w workach jak i na zbiornik 300l do ciepłej wody użytkowej.Pozdrawiam Link do komentarza
rob i anet Napisano 10 stycznia 2011 Udostępnij #1798 Napisano 10 stycznia 2011 Cytat ale zmiany szok......, nie chcieliście balkonu........?? od frontu Rozwiń front mamy od północy i od głównej ulicy, sypialnia będzie na dole więc balkon jest zbyteczny. Nie po to mam 1000mkw działki i taras który będzie dodatkowo zadaszony(ogród zimowy) żeby wisieć na balkonie i podglądać sąsiadów Link do komentarza
szczupak Napisano 10 stycznia 2011 Udostępnij #1799 Napisano 10 stycznia 2011 no to masz rację, oglądając E7 z balkonu to nie porozumienie.Dobrze wybraliście, a w środku nie było zmian.........??powiedz na jakim etapie budowy jesteście ??i w jakiej miejscowości budujesz.......??jeżdzę do elbląga, to bym luknął.... Link do komentarza
kamba8 Napisano 11 stycznia 2011 Udostępnij #1800 Napisano 11 stycznia 2011 Witamy! Dawno Nas tu nie było. W galerii zamieściliśmy kilka zdjęć Naszego domku (wprowadziliśmy wiele zmian). Podnieśliśmy ściankę kolankową (teraz ma 96 cm a w pokoju nad garażem 70cm). To Naszym zdaniem był bardzo dobry pomysł. Oczywiście rzecz gustu.Mamy również świetlik nad schodami, który sprawdza się rewelacyjnie, powiększyliśmy dolną łazienkę kosztem kotłowni-mamy ją z tyłu garażu(wydłużyliśmy go), okna z przodu zamiast 4 mamy 2 (150x150), zlikwidowaliśmy podcień w salonie. Pozdrawiamy wszystkich Agatkowiczów Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się