dach - który lepszy wentylowany czy pełny
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Mniej więcej. Jednak jeśli teren nie jest przeznaczony pod budownictwo mieszkalne, to co im powiesz? Taryfy z grupy G są przeznaczone na potrzeby bytowe ludzi. I chociaż to pojęcie da się interpretować dość szeroko, to energetyka ma przecież organy kontrolne i nie wszystkie paragrafy da się obejść. Jest tam w ogóle sieć elektryczna dla prywatnych odbiorców?
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Kurp: Z tego co wiem to Haba ma 25 lat na zbiornik, 4 lata na pimoę wyrzutową i 2 lata na dmuchawę i elektronikę -
Bardzo dobry film. Z tego co zrozumiałem, to lepiej by było wystąpić na razie o przyłącze niskiej mocy(7-10KW). A we wniosku napisać że to ma być tylko zasilanie do bramy przesuwanej. Bo na cokolwiek innego mogą mi zaproponować C11. I w ten sposób mogę odkładać inwestycję ile mi potrzeba beż obawy o wysokie opłaty stałe. Jeżeli dostanę G11, to mógłbym z niej zasilać bramę i ewentualnie budowę inwestycji. A w momencie wykonania inwestycji musiałbym podłączyć się pod ten licznik i przejść na C11. Poprawnie ?
-
Przed Sądem Rejonowym w Zakopanem rozpoczął się proces w sprawie Józefa G.-M., który na Bachledzkim Wierchu postawił pięć domów. Bez żadnego zezwolenia. Kiedy w ubiegłym roku rozpoczętą inwestycją zainteresowali się zakopiańscy urzędnicy, inwestor oświadczył, że buduje jedynie poidła dla koni. Wkrótce jednak konstrukcje zaczęły nabierać kształtu drewnianych domów - z drzwiami, oknami. Niewielkich - o metrażu około 70 m kw. - takich, jakie często buduje się na Podhalu pod wynajem dla turystów. Kiedy zdziwieni wyglądem rzekomych poideł dla koni urzędnicy ponownie zjawili się u Józefa M., ten oświadczył, że nie zamierza budynków rozbierać. Bacheldzki Wierch to obszar chroniony, z piękną panoramą na Tatry, na którym lokalne prawo nie dopuszcza zabudowy.
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez MTBFun: Zgadzam się z Marcinem, następny ranking powinien mieć więcej oczyszczalni
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się