Pomocnik Napisano 16 listopada 2011 #1 Napisano 16 listopada 2011 Nasady kominowe montuje się po to, by chroniły przewód kominowy przed zakłóceniem lub osłabieniem ciągu. Od prawidłowości ich doboru zależy wydajność całego systemu kominowego. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/strefa-magazynu/archiwum/6861-bso-bezspoinowy-system-ocieplania
Gość ja Napisano 16 listopada 2011 #2 Napisano 16 listopada 2011 straciłem 5 min czytając ten artykuł.
kalumet Napisano 17 listopada 2011 #4 Napisano 17 listopada 2011 pisze, że styro musi leżakować 8 tygmój został wyprodukowany 3 listopada4 listopada przyjechał na działkę7 zaczęli nim ocieplaćpo telefonie do genderki powiedzieli mi, że ich styro nie być sezonowany
vega1 Napisano 17 listopada 2011 #5 Napisano 17 listopada 2011 (edytowany) Cytat pisze, że styro musi leżakować 8 tygmój został wyprodukowany 3 listopada4 listopada przyjechał na działkę7 zaczęli nim ocieplaćpo telefonie do genderki powiedzieli mi, że ich styro nie być sezonowany musi być sezonowany. Inaczej po jakimś czasie w miejscu na styku płyt będą widoczne ubytki. Styropian po wyprodukowaniu kurczy się. Trwa to około 2 miesiące a jego powierzchnia w tym czsie zmniejsza się o około 2%. Edytowano 17 listopada 2011 przez vega1 (zobacz historię edycji)
kalumet Napisano 17 listopada 2011 #6 Napisano 17 listopada 2011 Cytat musi być sezonowany. Inaczej po jakimś czasie w miejscu na styku płyt będą widoczne ubytki. Styropian po wyprodukowaniu kurczy się. Trwa to około 2 miesiące a jego powierzchnia w tym czsie zmniejsza się o około 2%. dlatego poszło zapytanie do genderkiciekawe co odpisząnastępnie zadam pytanie firmie stawiającej domczy stosują sezonowany styropian
vega1 Napisano 17 listopada 2011 #7 Napisano 17 listopada 2011 pisząc "musi być sezonowany" nie miałem na myśli tego że producent musi go sezonować. Może tak jest a może nie. Tego nie wiem. Niestety często zdarza się że kupując jeszcze "ciepły" styropian z jakiejś gorącej oferty, ktoś pakuje się w kłopoty. A potem są dziwy czemu elewacja pęka lub robi się krata :(
animus Napisano 17 listopada 2011 #8 Napisano 17 listopada 2011 Cytat pisząc "musi być sezonowany" nie miałem na myśli tego że producent musi go sezonować. Może tak jest a może nie. Tego nie wiem. Niestety często zdarza się że kupując jeszcze "ciepły" styropian z jakiejś gorącej oferty, ktoś pakuje się w kłopoty. A potem są dziwy czemu elewacja pęka lub robi się krata :( Niektóre firmy liczą na to że najpierw trafi do hurtowni potem do odbiorcy i zanim zostanie wbudowany to upłynie trochę czasu .
Gość olka Napisano 5 lipca 2012 #9 Napisano 5 lipca 2012 Styropian sezonuje się w dużych blokach przed pocięciem na płyty i zapakowaniem w paczki, a data na etykiecie jest datą cięcia i pakowania styropianu, styropian sprzedawany jest już więc wysezonowany w fabryce!!!!..
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się