ocoolistka Napisano 1 października 2010 Udostępnij #1 Napisano 1 października 2010 (edytowany) Czy znacie jakieś strony z projektami, gdzie są różne rozwiązania małej łazienki??mam mały problem ze swoją łazienką, która jest bardzo wąska i długa (mniej więcej 1,30m na 2,80m). Znalazłam na tej stroniewystrój domów jedno takie rozwiązanie, te z takimi płytkami w kwiatki różowe, czy macie może jakieś linki do stron z takimi łazienkami?? Bo ja szukam jakichkolwiek inspiracji i znalazłam tylko tyle... Edytowano 6 października 2010 przez ocoolistka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość stach Napisano 1 października 2010 Udostępnij #2 Napisano 1 października 2010 Może opisz trochę to "pomieszczenie" - gdzie drzwi, gdzie pion kanalizacyjny, czy i gdzie masz wodomierze, czy musisz zmieścić wszystkie urządzenia sanitarne, dopiero wtedy można pomyśleć o próbie jakiegoś rozwiązania Sedesu nie umieścisz byle gdzie, tylko w pobliżu pionu kanalizacyjnego fi110, resztę można pokombinować, chociaż wielkiego pola do manewrów tu, niestety, nie ma To realizacja sprzed 7 lat "miejsce siedzące" tylko dla "nieszerokich" Link do komentarza
ocoolistka Napisano 3 października 2010 Autor Udostępnij #3 Napisano 3 października 2010 Dzięki za odpowiedź. U mnie całe szczęście wc jest oddzielnie, więc w tej lazience muszę umieścić prysznic, pralkę i umywalkę, a i jeszcze miejsce na kosz na brudną bieliznę musi jakieś być. Ta łazienka jest tak nieustawna, że każdy pomysł mój powoduje że dalej wydaje się zagracona.W załączniku wysłałam jak ona wygląda. No i właśnie na tej stronie www.kreatornia.com.pl. Znalazłam takie rozwiązanie jak to zrobić, ale nie wiem sama. U mnie się chyba tak nie zmieści, bo moja pralka ma ok 55cm szerokości. Nie wiem co z tym zrobić... Link do komentarza
animus Napisano 3 października 2010 Udostępnij #4 Napisano 3 października 2010 Cytat Dzięki za odpowiedź. U mnie całe szczęście wc jest oddzielnie, więc w tej lazience muszę umieścić prysznic, pralkę i umywalkę, a i jeszcze miejsce na kosz na brudną bieliznę musi jakieś być. Ta łazienka jest tak nieustawna, że każdy pomysł mój powoduje że dalej wydaje się zagracona.W załączniku wysłałam jak ona wygląda. No i właśnie na tej stronie www.kreatornia.com.pl. Znalazłam takie rozwiązanie jak to zrobić, ale nie wiem sama. U mnie się chyba tak nie zmieści, bo moja pralka ma ok 55cm szerokości. Nie wiem co z tym zrobić... Rozwiń Jest problem bo ma kształt wąskiego gardła .po zmianie położenia drzwi 1 Link do komentarza
Atlantic Polska Napisano 6 października 2010 Udostępnij #5 Napisano 6 października 2010 dobrym pomysłem w tej sytuacji będzie przeniesienie pralki do kuchni (o ile tam się zmieści)pozwoli to zaoszczędzić trochę powierzchni Link do komentarza
margaretka2002 Napisano 6 października 2010 Udostępnij #6 Napisano 6 października 2010 Ja nie mialam gdzie wstawic pralki i wywalilam ja na korytarz - moze jest mozliwe, zeby podpiac sie do pionu od drugiej strony... Link do komentarza
Kama3 Napisano 26 października 2010 Udostępnij #7 Napisano 26 października 2010 Nie ma żadnego problemu ważne, ze jest łazienka, schemat przedstawiony powyżej jest chyba najlepszym rozwiązaniem dla tego typu łazienek.Zawsze lepiej mieć wc osobno, niestety zazwyczaj w blokach często nie ma takiej opcji.W trakcie projektu domków, tez warto wziąć pod uwagę taką opcje Link do komentarza
lenonki Napisano 10 listopada 2010 Udostępnij #8 Napisano 10 listopada 2010 Nawet w małej łazience można zorganizować bardzo fajna przestrzeń. Wystarczy trochę pomyśleć i, kupić odpowiednie meble, które nie zajmą całej łazienki. Na meblopol.net maja świetne mebelki w bardzo niskich cenach - całe moduły są bardzo tanie, no a pojedyncze szafki również. Link do komentarza
2hd Napisano 24 listopada 2010 Udostępnij #9 Napisano 24 listopada 2010 Na forum widziałem oferty kilku projektantów wnętrz,więc możesz tam poszukać. A jeśli łazienka jest wąska,to wstawimy kabinę prysznicową,wanna w takim układzie raczej odpada. Link do komentarza
kacy Napisano 22 grudnia 2010 Udostępnij #10 Napisano 22 grudnia 2010 Cytat Czy znacie jakieś strony z projektami, gdzie są różne rozwiązania małej łazienki??mam mały problem ze swoją łazienką, która jest bardzo wąska i długa (mniej więcej 1,30m na 2,80m). Rozwiń Odwieczny problem, bo niestety na portalach jest niewiele aranżacji prawdziwie małych łazienek, bo przy artykułach na ten temat ilustracje są zupełnie nieadekwatne. Pewno ktoś sponsoruje te teksty, więc chodzi o to, aby pokazać jak najwięcej firmowych elementów w łazience. Pozostaje więc projektant lub własne aranżacje w programach do projektowania wnętrzhttp://www.dobreprogramy.pl/Bezplatne-prog...ykul,11315.html Link do komentarza
2hd Napisano 24 grudnia 2010 Udostępnij #11 Napisano 24 grudnia 2010 A co do samej łazienki,to myślę że bez pralki zrobiło by się o wiele więcej przestrzeni,którą można w jakiś sposób zaaranżować Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 24 grudnia 2010 Udostępnij #12 Napisano 24 grudnia 2010 dokładnie, jak możliwość gdzieś przenieś pralkę (nawet do kuchni, to wbrew pozorom nie najgorsze rozwiązanie, brat tak ma i sobie chwali, też ma małą łazienkę). Wtedy i wanna może się zmieści... Link do komentarza
retrofood Napisano 24 grudnia 2010 Udostępnij #13 Napisano 24 grudnia 2010 Cytat A co do samej łazienki,to myślę że bez pralki zrobiło by się o wiele więcej przestrzeni,którą można w jakiś sposób zaaranżować Rozwiń W dzisiejszych czasach planowanie postawienie pralki w łazience nie można nazwać inaczej jak idiotyzmem. Link do komentarza
Barbossa Napisano 24 grudnia 2010 Udostępnij #14 Napisano 24 grudnia 2010 Stasiuwigiliakjm Link do komentarza
kacy Napisano 30 grudnia 2010 Udostępnij #15 Napisano 30 grudnia 2010 Cytat dokładnie, jak możliwość gdzieś przenieś pralkę (nawet do kuchni, to wbrew pozorom nie najgorsze rozwiązanie, brat tak ma i sobie chwali, też ma małą łazienkę). Wtedy i wanna może się zmieści... Rozwiń Kiedyś miałam pralkę w kuchni, nie było z tym problemu, no chyba że była awaria, wylewała się woda i razem z siostrą robiłyśmy z kuchni basen dla lalek. Teraz jest łazience (inne mieszkanie) i też w niczym mi nie przeszkadza, a nawet przydaje się, bo służy jako półka na kosmetyki. Czasami trzeba ustawić ją tam gdzie jest miejsce, odkładając na drugi plan nasze upodobania w tej kwestii i spróbować zrobić to tak, aby ogólny projekt pomieszczenia wyglądał jak najkorzystniej (np. ukryta pralka podblatowa). Link do komentarza
nina5 Napisano 13 stycznia 2011 Udostępnij #16 Napisano 13 stycznia 2011 Również posiadam małą łazienkę w której nie ma miejsca na pralkę. Zdecydowaliśmy się pralkę usytuować w pomieszczeniu piwnicznym dzięki czemu nie ma problemu z hałasem w czasie wirowania !!! Link do komentarza
lenka88 Napisano 21 stycznia 2011 Udostępnij #17 Napisano 21 stycznia 2011 I to są właśnie uroki mieszkania w blokach. Pralka za drzwi, albo po prostu kupić węższą żeby było przestronniej Fajny efekt powiększonej łazienki daje lustro umocowane na całej szerokości ściany (w tym przypadku tej szerszej). Jasne kolory płytek i odpowiednie oświetlenie też dają bardzo dużo. Link do komentarza
Alelazienka Napisano 30 stycznia 2011 Udostępnij #18 Napisano 30 stycznia 2011 W przypadku małej łazienki zawsze lepiej zrezygnować z wanny na rzecz kabiny prysznicowej i znaleźć inne miejsce dla pralki. Oprócz tego warto zastosować triki, które pozwolą optycznie powiększyć łazienkę - lustra i jasne, chłodne kolory ścian i mebli. Niestety takie kolory nie pasują do wszystkich wnętrz i nie wszyscy je lubią. Meble do małej łazienki, oprócz tego że jasne, mogą mieć powierzchnię odbijającą światło. Link do komentarza
retrofood Napisano 30 stycznia 2011 Udostępnij #19 Napisano 30 stycznia 2011 Pralka w łazience w XXI wieku, to idiotyzm czystej wody. Link do komentarza
Merreta Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij #20 Napisano 31 stycznia 2011 Cytat I to są właśnie uroki mieszkania w blokach. Pralka za drzwi, albo po prostu kupić węższą żeby było przestronniej Fajny efekt powiększonej łazienki daje lustro umocowane na całej szerokości ściany (w tym przypadku tej szerszej). Jasne kolory płytek i odpowiednie oświetlenie też dają bardzo dużo. Rozwiń Gorzej jak pozostałe pomieszczenia są równie małe. Co wtedy? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się