karla* Napisano 27 marca 2013 Udostępnij #51 Napisano 27 marca 2013 aktualnie we wnętrzach panuje trend na jednolitą podłogę drewnianą w całym pomieszczeniu, ewentualnie pas gresu wzdłuż szafek - oczywiście mam na myśli kuchnię w aneksie. mam u siebie takie rozwiązanie od 3 lat i nie narzekam na względy praktyczne Link do komentarza
ameba Napisano 16 maja 2013 Udostępnij #52 Napisano 16 maja 2013 Cytat zawsze mnie zaskakuje kiedy piszą, że płytki są zimne i nieprzyjemne ... a parkiet i panele to co? same z siebie gorące? wszystko co na podłodze będzie zimne - chyba , że jest to dywan tudzież wykładzina ... I tutaj Cię zaskoczę, bo nie wszystko, co jest na podłodze musi być zimne. U mnie w domu zastosowałam dość nietypowe rozwiązanie jeśli chodzi o podłogę w kuchni Mianowicie postawiłam na korek Może niektórych to zdziwi, ale zanim zdecydowałam się na korkową podłogę to przeczytałam chyba cały Internet uwag i opinii na jej temat Korek jest nie tylko praktyczny, ale również bardzo estetycznie wygląda. Po pierwsze rewelacyjnie się go czyści, środek do konserwacji korkowej podłogi nie tylko ją nabłyszcza, ale też usuwa zabrudzenia. Po drugie korkowa podłoga jest ciepła, można po niej chodzić na bosaka, bez ciepłych kapci i nie czuć chłodu, a po trzecie dzięki niej udało mi się uratować kilka cennych talerzy z kompletu od teściowej :P Zamortyzowała upadek naczyń i nie potłukły się. W dodatku jest o wiele tańsza niż płytki, ceramika, czy terakota. U mnie sprawdza się doskonale. Jeśli chodzi o montaż to zdałam się na profesjonalistów, bo z mężem nie mamy o tym pojęcia Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 16 maja 2013 Udostępnij #53 Napisano 16 maja 2013 A jakieś fotki tej podłogi korkowej, bo wyobraźnia mi żadnych obrazów nie podsuwa ... Link do komentarza
solange63 Napisano 16 maja 2013 Udostępnij #54 Napisano 16 maja 2013 Cytat A jakieś fotki tej podłogi korkowej, bo wyobraźnia mi żadnych obrazów nie podsuwa ... https://www.google.pl/search?q=pod%C5%82oga...440&bih=777 Link do komentarza
ameba Napisano 17 maja 2013 Udostępnij #55 Napisano 17 maja 2013 Cytat https://www.google.pl/search?q=pod%C5%82oga...440&bih=777 A proszę bardzo Dwa ostatnie są nasze Zdjęcia podłogi korkowej Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 17 maja 2013 Udostępnij #56 Napisano 17 maja 2013 Ładne ... wygląda jak żywica epoksydowa Link do komentarza
solange63 Napisano 17 maja 2013 Udostępnij #57 Napisano 17 maja 2013 minus korka nie do przeskoczenia; nie można kłaść na ogrzewanie podłogowe.wyglądem mi to przypomina wykładzinę, którą miała moja mama (dobre 15 lat temu). mnie nie przekonuje. Link do komentarza
ewamariusz Napisano 17 maja 2013 Udostępnij #58 Napisano 17 maja 2013 Ale korek nie jest aż tak bardzo tani jak piszesz, jest fajny, pewnie i ciepły ale tani to on nie jest. Co do zimnych płytek to chyba jest to tylko nasze odczucie w porównaniu do paneli. Ale ja lubię drewno, wygląd drewna i będę miał wszędzie /bez łazienek/ panele lub deski. Pozdrawiam Link do komentarza
gośiówa Napisano 17 maja 2013 Udostępnij #59 Napisano 17 maja 2013 Korek jest drogi,ale "na żywo" wygląda przepięknie Link do komentarza
Polux Napisano 18 maja 2013 Udostępnij #60 Napisano 18 maja 2013 Ja mam płytki w kuchni i zrobiłem błąd, że nie dałem ogrzewania podłogowego. Teraz w zimie jest średnio przyjemnie. Poza tym trzeba uważać aby nie wywinąć orła. Drugi raz bym nie dawał ceramiki na podłogę w kuchni. Widziałem u znajomych korek i jest funkcjonalny i ładnie wygląda. Link do komentarza
Merreta Napisano 20 maja 2013 Udostępnij #61 Napisano 20 maja 2013 Cytat Ja mam płytki w kuchni i zrobiłem błąd, że nie dałem ogrzewania podłogowego. Teraz w zimie jest średnio przyjemnie. Poza tym trzeba uważać aby nie wywinąć orła. Drugi raz bym nie dawał ceramiki na podłogę w kuchni. Widziałem u znajomych korek i jest funkcjonalny i ładnie wygląda. to zawsze można położyć antypoślizgowe płytki. A są łatwe w utrzymaniu. A korek nie zawilgnie w kuchni? Link do komentarza
ameba Napisano 20 maja 2013 Udostępnij #62 Napisano 20 maja 2013 Cytat Ale korek nie jest aż tak bardzo tani jak piszesz, jest fajny, pewnie i ciepły ale tani to on nie jest. Co do zimnych płytek to chyba jest to tylko nasze odczucie w porównaniu do paneli. Ale ja lubię drewno, wygląd drewna i będę miał wszędzie /bez łazienek/ panele lub deski. Pozdrawiam Cena tej naszej korkowej podłogi była porównywalna do płytek, nieco wyższa. Nam bardzo korek odpowiada, sam w sobie jest ciepły, przyjemny w dotyku gołą stopą. Nie trzeba już kłaść ogrzewania podłogowego. Jeśli chodzi o drewno, to też jesteśmy w nim zakochani W reszcie pomieszczeń mamy podłogi z termo jesionu. Firma, która nam dostarczała te podłogi i która je montowała doradziła nam taki rodzaj drewna, powiedzieli, że przy ogrzewaniu takie będzie najlepsze Link do komentarza
Brooks Napisano 21 maja 2013 Udostępnij #63 Napisano 21 maja 2013 Cytat Korek jest drogi,ale "na żywo" wygląda przepięknie Mi osobiście się bardzo nie podoba, ale o gustach się nie dyskutuje... Link do komentarza
meggy Napisano 27 maja 2013 Udostępnij #64 Napisano 27 maja 2013 Ja mam w kuchni gres polerowany, na szczęście kuchnia jest mała to i mało sprzątania - a niestety na ciemnym widać i smugi i ślady po myciu Link do komentarza
kakusia07 Napisano 28 czerwca 2013 Udostępnij #65 Napisano 28 czerwca 2013 Cytat Remont i dylemat. Jaką podłogę zrobić w kuchni? Pomieszczenie często używane, w każdej chwili może się coś wylać... z drugiej strony ceramika czy marmury są zimne i czasem nieprzyjemne. A przecież każdy chce mieć dobrze urządzoną, stylową kuchnię, w której spędzony czas będzie samą przyjemnością. Co o tym sądzicie? Płytki są najbardziej popularne...chyba właśnie dlatego,że najwygodniejsze w użytkowaniu. Problem chłodu możesz rozwiązać za pomocą ogrzewania podłogowego (mam w domu, super sprawa) chyba, że nie chcesz robisz sobie kosztów. Warto sie na tym zastanowić,żeby było wygodnie i funkcjonalnie. Link do komentarza
Romka Napisano 29 czerwca 2013 Udostępnij #66 Napisano 29 czerwca 2013 Mój mąż chce płytki, ale dla mnie to za dużo, bo płytki będą na ścianach a nie chcę mieć całej kuchni zimnej.Nad podłogą z drewna egzotycznego się poważnie zastanawiam, a kolorystycznie mój ideał to ta Link do komentarza
vip42 Napisano 2 lipca 2013 Udostępnij #67 Napisano 2 lipca 2013 Cytat Mój mąż chce płytki, ale dla mnie to za dużo, bo płytki będą na ścianach a nie chcę mieć całej kuchni zimnej.Nad podłogą z drewna egzotycznego się poważnie zastanawiam, a kolorystycznie mój ideał to ta Żeby nie mieć zimnej kuchni to warto zamontować w niej grzejnik, może być ostatecznie farelka. Lepsze da to ciepło niż ta egzotyczna podłoga. Link do komentarza
Eizzy Napisano 18 września 2013 Udostępnij #68 Napisano 18 września 2013 Powiem tak może i marmur jest zimny, ale to tylko podłoga, zawsze można ocieplić wnętrze meblami bądź wybrać coś podobnego, np. granit. Ja mam marmur i sobie cenie. Coś się wyleje to raz dwa i po sprawie. Link do komentarza
Boret Napisano 23 września 2013 Udostępnij #69 Napisano 23 września 2013 Panele laminowane mogą nie spisać się za dobrze w kuchni, są za mało odporne na tłuszcz czy nawet wodę. Jeżeli zależy Ci na takim połączeniu to koniecznie z naturalnym drewnem odpowiednio zaimpregnowanym. Link do komentarza
ewamariusz Napisano 26 września 2013 Udostępnij #70 Napisano 26 września 2013 Witam. I panele dadzą radę. ile tego tłuszczu wylew się na podłogę, a nawet jeśli już cos tam "pryśnie" to się od razu wyciera. Pozdrawiam Link do komentarza
skinny Napisano 27 września 2013 Udostępnij #71 Napisano 27 września 2013 Ja mam płytki w obszarzen "największego ryzyka", a w obszarze jadalnym parkiet i jestem zadowolona Link do komentarza
PieceMans Napisano 29 września 2013 Udostępnij #72 Napisano 29 września 2013 U mnie jest podobnie,z tym ze w jadalni mam podłogę z drewna naturalnego i także bardzo fajnie się sprawdza w otoczeniu płytek,to praktyczne rozwiązanie. Link do komentarza
monia5 Napisano 1 października 2013 Udostępnij #73 Napisano 1 października 2013 jak dla mnie to tylko płytki, najłatwiejsze do czyszczenia i bezpieczne pod względem zniszczeń... Link do komentarza
asiakamien Napisano 2 października 2013 Udostępnij #74 Napisano 2 października 2013 Ja mam w kuchni ciemnobrązowe kafelki i powiem wam, że to był błąd. Tylko mi się cukier czy mąka rozsypie i od razu wygląda jakby kuchnia była rok nie sprzątana. A już jak olej mi kapnie to bardzo ślisko się robi. Za to w jadalni mam panele i nie ma problemu z ich przesiąkaniem wilgocią od pary wodnej. Link do komentarza
wiola438 Napisano 1 sierpnia 2014 Udostępnij #75 Napisano 1 sierpnia 2014 A ja do kuchni położyłam panele winylowe. Nie chciałam płytek - kwestia gustu i przyzwyczajenia. Wybrałam panele drewnopodobne i sprawdzają się u mnie super. Poza tym niestety, jakbym chciała położyć płytki to musiałabym skuć wylewkę, a to już by był dosyć duży remont. Fajnie wyciszyły podłogę, są antypoślizgowe i super wyglądają. Do tego są wytrzymałe i odporne na zawilgocenie. Akurat raz na dwa dni myję podłogę w kuchni mopem i bałam się, że zwykłe panele mogą tego po prostu nie wytrzymać. Niby sie mopa wykręca porządnie, ale wiadomo, jak to jest w praktyce. Link do komentarza
bajbaga Napisano 1 sierpnia 2014 Udostępnij #76 Napisano 1 sierpnia 2014 A dlaczego ta podłoga się darła, że aż trzeba ja trzeba było wyciszyć ?Kucie wylewki ? Jak była dobra pod to badziewie, to byłaby jeszcze lepsza pod kafle. Link do komentarza
bodzio39 Napisano 1 sierpnia 2014 Udostępnij #77 Napisano 1 sierpnia 2014 Ja miałem wykładzinę swojego czasu w kuchni, wymieniłem w tamtym roku na płytki i różnica wielka. Płytki przede wszystkim o wiele bardziej wytrzymałe. W wykładzinie robiły się dziury. Link do komentarza
Kaba_777 Napisano 3 sierpnia 2014 Udostępnij #78 Napisano 3 sierpnia 2014 Ja w kuchni mam płytki, jakoś nie jestem przekonana do czegoś innego na podłoge Link do komentarza
forbud Napisano 4 sierpnia 2014 Udostępnij #79 Napisano 4 sierpnia 2014 Też uważam, że płytki są najbardziej odpowiednie do kuchni. Link do komentarza
ewamariusz Napisano 4 sierpnia 2014 Udostępnij #80 Napisano 4 sierpnia 2014 A dlaczego Link do komentarza
BlueDecoria Napisano 12 sierpnia 2014 Udostępnij #81 Napisano 12 sierpnia 2014 Też mam płytki w kuchni i zimą bez kapci się nie obejdzie ;) Link do komentarza
MileMaison Napisano 20 sierpnia 2014 Udostępnij #82 Napisano 20 sierpnia 2014 Cytat Też mam płytki w kuchni i zimą bez kapci się nie obejdzie ;) A ja mam w kuchni wylewkę pouliretanową - białą. Sprawdza się wyśmienicie zresztą taką samą podłogę mam w całym mieszkaniu. Latem jest przyjemnie chłodna, zimą nie jest zimna idealna Link do komentarza
Jesica Napisano 20 sierpnia 2014 Udostępnij #83 Napisano 20 sierpnia 2014 Ja wolę ceramikę. Ponadto w kuchni występuje większe ryzyko zalania czy uszkodzeń mechanicznych , więc podłoga drewniana raczej odpada. Link do komentarza
ewamariusz Napisano 21 sierpnia 2014 Udostępnij #84 Napisano 21 sierpnia 2014 Nie odpada, drewno równie dobrze się sprawdza jak i ceramika, ceramika jest odporna na zalewanie, ale jest zimna i równie krucha na uszkodzenia mechaniczne jak i panel czy deska. Link do komentarza
Ceramika Design Napisano 23 sierpnia 2014 Udostępnij #85 Napisano 23 sierpnia 2014 Cytat Ja wolę ceramikę. Ponadto w kuchni występuje większe ryzyko zalania czy uszkodzeń mechanicznych , więc podłoga drewniana raczej odpada. Ceramika jest faktycznie częściej wybierana do kuchni... Ale czy jest mniej odporna niż drewno - ciężko rozstrzygnąć. Na pewno wymaga mniej pielęgnacji niż drewno, no i jest więcej wzorów do wyboru Link do komentarza
AntoniGie Napisano 13 kwietnia 2015 Udostępnij #86 Napisano 13 kwietnia 2015 Ale przecież zawsze można uchwycić dwa w jednym, są te płytki przecież, które wyglądają jak panel drewniany Link do komentarza
Ann_290 Napisano 1 sierpnia 2015 Udostępnij #87 Napisano 1 sierpnia 2015 Cytat Ale przecież zawsze można uchwycić dwa w jednym, są te płytki przecież, które wyglądają jak panel drewniany właśnie o tym samym miałam pisać, coraz popularniejsza opcja, płytki imitujące drewno ;) Link do komentarza
goralZwasem Napisano 3 sierpnia 2015 Udostępnij #88 Napisano 3 sierpnia 2015 Cytat właśnie o tym samym miałam pisać, coraz popularniejsza opcja, płytki imitujące drewno ;) ja mam takia kafelki, a wygladaja jak panele Link do komentarza
Ann_290 Napisano 3 sierpnia 2015 Udostępnij #89 Napisano 3 sierpnia 2015 o tym mówię fajna sprawa! na jakimś innym forum czytałam, że ktoś chciał to sobie nawet na zewnątrz położyć na werandę czy coś, żeby dopasować do drewnianej koncepcji ^^ Link do komentarza
Yukkaj Napisano 4 sierpnia 2015 Udostępnij #90 Napisano 4 sierpnia 2015 Jak dla mnie podłoga to tylko kafelki, nic innego nie toleruję w kuchni. Link do komentarza
Ann_290 Napisano 4 sierpnia 2015 Udostępnij #91 Napisano 4 sierpnia 2015 jest w tym logika, płytki są najłatwiejsze w czyszczeniu i odporne na wilgoć, dodatkowo można sobie dobrać właściwą klasę ścieralności i nie martwić się, że szybko się zniszczą ;) Link do komentarza
BellaStoria Napisano 6 sierpnia 2015 Udostępnij #92 Napisano 6 sierpnia 2015 Dobrej lasy i jakości płytki nie zniszczą się tak szybko,to kwestia naprawdę kilkunastu lat i są zdecydowanie najbardziej praktyczne,a przy czym ładne jako wykończenie podłogi czy ścian w naszej kuchni. Link do komentarza
Ann_290 Napisano 12 sierpnia 2015 Udostępnij #93 Napisano 12 sierpnia 2015 pewnie że tak, ale jak czytam różne fora, ludzie często pytają o coś dobrego, ale taniego i najczęściej cena jest czynnikiem decydującym, więc nie wiem czy zawsze to jest najsolidniejszy wybór. chociaż oczywiście nie jest to żadną regułą ;) Link do komentarza
vip42 Napisano 24 sierpnia 2015 Udostępnij #94 Napisano 24 sierpnia 2015 Cytat Ja wolę ceramikę. Ponadto w kuchni występuje większe ryzyko zalania czy uszkodzeń mechanicznych , więc podłoga drewniana raczej odpada. Pzez stulecia podłoga drewniana sprawdzała się w kuchni więc dlaczego odpada? Sprawdzą si ę również ceramika, podłogi wylewane, panele, PCV itp Generalnie chodzi o to aby było bez szpar i dywanów, by można było łatwo to zamieść i wytrzeć do sucha w razie rozlania. Nie może być też ślisko, aby nie rozjechać się z garem wrzątku w rękach. 1 Link do komentarza
retrofood Napisano 24 sierpnia 2015 Udostępnij #95 Napisano 24 sierpnia 2015 Cytat Pzez stulecia podłoga drewniana sprawdzała się w kuchni więc dlaczego odpada? To nie jest prawda. Tych lat było najwyżej kilkadziesiąt. Wcześniej stosowano glinianą polepę. Link do komentarza
bajbaga Napisano 24 sierpnia 2015 Udostępnij #96 Napisano 24 sierpnia 2015 Cytat To nie jest prawda. Jest prawda - zwłaszcza w miastach, w czynszówkach (zwłaszcza z muru pruskiego). Link do komentarza
retrofood Napisano 24 sierpnia 2015 Udostępnij #97 Napisano 24 sierpnia 2015 (edytowany) Cytat Jest prawda - zwłaszcza w miastach, w czynszówkach (zwłaszcza z muru pruskiego). prawda jest bez zwłaszcza. Chyba, ze to goowno trzecia prawda. Edytowano 24 sierpnia 2015 przez retrofood (zobacz historię edycji) Link do komentarza
emilq Napisano 25 sierpnia 2015 Udostępnij #98 Napisano 25 sierpnia 2015 ja mam czarne kafelki i to był mój najgorszy wybór w życiu, widać każdy najmniejszy brud i bardzo szybko się kurzy Link do komentarza
bajbaga Napisano 25 sierpnia 2015 Udostępnij #99 Napisano 25 sierpnia 2015 Czarny kolor - kurzy Link do komentarza
vip42 Napisano 25 sierpnia 2015 Udostępnij #100 Napisano 25 sierpnia 2015 najlepszym kolorem jest szarobrązowy w ciapki Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się