ashantess Napisano 15 czerwca 2011 Autor #51 Napisano 15 czerwca 2011 Co do kostki nazywa się Cyrano i wbrew pozorom była jedną z tańszych.Jak na razie ze swojego mam tyle, co kot napłakał. Nie wiem kiedy ja się obrobię ze wszystkim ^^Kostka brukowa Cyrano
autorushd Napisano 15 czerwca 2011 #52 Napisano 15 czerwca 2011 A mi się bardzo podoba brama garażowa na dwa samochody, mam zamiar dokładnie taka kupić. Mój sąsiad ma na dwa ale pojedyncze, wygląda to delikatnie mówiąc głupio, nie sądzę aby to było podyktowane oszczędnościami, bo to jednak dwie bramy a nie jedna
ashantess Napisano 15 czerwca 2011 Autor #53 Napisano 15 czerwca 2011 Cytat A mi się bardzo podoba brama garażowa na dwa samochody, mam zamiar dokładnie taka kupić. Mój sąsiad ma na dwa ale pojedyncze, wygląda to delikatnie mówiąc głupio, nie sądzę aby to było podyktowane oszczędnościami, bo to jednak dwie bramy a nie jedna Będę szczera. Nie jestem fachowcem w prowadzeniu pojazdów. Podwójna brama podyktowana była czystym pesymizmem - bo co by było, jakbym w nią nie trafiła, tylko w ten słupek pośrodku? :P Wstyd na całą wieś^^
daggulka Napisano 15 czerwca 2011 #54 Napisano 15 czerwca 2011 no coś Ty , ashi ... żadna filozofia mam słupek , dwie bramy , prawko robiłam w czasie budowy dopiero i .... trafiałam od początku ....
autorushd Napisano 15 czerwca 2011 #55 Napisano 15 czerwca 2011 Cytat no coś Ty , ashi ... żadna filozofia mam słupek , dwie bramy , prawko robiłam w czasie budowy dopiero i .... trafiałam od początku .... To zdolniacha z ciebie. Jakbyś sobaczyła samochód mojej teściowej pięknie porysowany.
daggulka Napisano 15 czerwca 2011 #56 Napisano 15 czerwca 2011 Cytat To zdolniacha z ciebie. Jakbyś sobaczyła samochód mojej teściowej pięknie porysowany. aj tam , naprawdę żadna filozofia ... może trza Jej zmienić tudzież zakupić okulary?
ewiq0 Napisano 15 czerwca 2011 #57 Napisano 15 czerwca 2011 Cytat Hm... wózek to w ogóle szok, bo teraz mi się zmieścił przez drzwi bez składania, nie tak jak u babci.A dziwnie? Bo niby u siebie, a tak obco. I babci mi brakuje, żeby czasem pogadać, a czasem, żeby się uwolnić od gotowania ^^Żeby dzieciątka chwilę ktoś przypilnował muszę dzwonić... Dziwnie ^^Na razie nie miałam możliwości nocować tam bezmężowo, bo ma urlop, ale ciekawe co będzie potem...Taki jakiś mały strach? no ja mam mamę więc trochę lepiej przyznam, ale za to sami to też są plusy.....a bez męża się nie bój....będzie dobrze a może i lepiej w słupek, niż w drugi samochód hiiihiih ale szczerze, to my też mamy taką bramę i miejsca w środku od groma....trzecie auto prawie by weszło jak by dobrze posprzątać
daggulka Napisano 15 czerwca 2011 #59 Napisano 15 czerwca 2011 Cytat A jakie macie szerokości bram? 250cm
autorushd Napisano 16 czerwca 2011 #61 Napisano 16 czerwca 2011 Cytat 480 cm ;d A czy to jest normstahl czy inna firma? Ja celuję w 500cm, na początku chciałem 600 ale cena powala, różnica prawie 100% :(
Gość adiqq Napisano 16 czerwca 2011 #62 Napisano 16 czerwca 2011 Autorushd - my mamy 5000x2250 z Normstahla - zdjęcia znajdziesz w moim dzienniku budowy...Generalnie zasada jest taka - mieć otwór pod standardowy rozmiar producenta(tak zrobiłem). Zrobisz sobie niestandardowy otwór, to dużo przepłacisz....
autorushd Napisano 16 czerwca 2011 #63 Napisano 16 czerwca 2011 Cytat Autorushd - my mamy 5000x2250 z Normstahla - zdjęcia znajdziesz w moim dzienniku budowy...Generalnie zasada jest taka - mieć otwór pod standardowy rozmiar producenta(tak zrobiłem). Zrobisz sobie niestandardowy otwór, to dużo przepłacisz.... To Ci powiem w tajemnicy ze Ty mnie natchnąłeś na ta bramę Nigdy nie myślałem nad normstahl
india Napisano 16 czerwca 2011 #64 Napisano 16 czerwca 2011 Cytat Hm... wózek to w ogóle szok, bo teraz mi się zmieścił przez drzwi bez składania, nie tak jak u babci.A dziwnie? Bo niby u siebie, a tak obco. I babci mi brakuje, żeby czasem pogadać, a czasem, żeby się uwolnić od gotowania ^^Żeby dzieciątka chwilę ktoś przypilnował muszę dzwonić... Dziwnie ^^Na razie nie miałam możliwości nocować tam bezmężowo, bo ma urlop, ale ciekawe co będzie potem...Taki jakiś mały strach? Nocowanie bezmęzowe tylko na początku było dla mnie stresujące, teraz już przywykłam ;)Ładnie się urządziliście... dla pocieszenia ja mam prawko ponad 2 lata, a stres przed parkowaniem tyłem do dzis pozostał ;)
ashantess Napisano 16 czerwca 2011 Autor #65 Napisano 16 czerwca 2011 Po kolei :PBrama firmy Wiśniowski, razem z mechanizmem auto + pilot + założenie - 9000złCo do innych bram, to nawet powiem szczerze się nie wgłębiałam w oferty, bo natenczas ceny mieli wyższe.Nocowanie, no niby rodzinka blisko, ale stres zostaje :PPrawko - ja jeżdżę tylko do sklepu, albo jak mąż wypije :P Boję się więc nic dziwnego, bo treningu mało ^^ Aż wstyd, że prawko lat 9 posiadam.
GraM Napisano 4 sierpnia 2011 #66 Napisano 4 sierpnia 2011 WitamŚliczny domek i taka miła atmosfera na Twoim wątku.Pozdrawiam cieplutko. Cytat Po kolei :PBrama firmy Wiśniowski, razem z mechanizmem auto + pilot + założenie - 9000złCo do innych bram, to nawet powiem szczerze się nie wgłębiałam w oferty, bo natenczas ceny mieli wyższe.Nocowanie, no niby rodzinka blisko, ale stres zostaje :PPrawko - ja jeżdżę tylko do sklepu, albo jak mąż wypije :P Boję się więc nic dziwnego, bo treningu mało ^^ Aż wstyd, że prawko lat 9 posiadam.
ashantess Napisano 19 września 2011 Autor #67 Napisano 19 września 2011 Zaniedbałam pisanie, bo robota nie dawała ^^Ale już się trochę regabilituję Po inwazji brukarzy zajęliśmy się trochę wnętrzem, żeby można było powoli myśleć o przeprowadzce. Poza tym miałam szczerze dosyć zabawy z wszechogarniającym marglem, którego u nas niestety dostatek.Jednak ominąć się tego nie dało.Potrzebna była ciężka ingerencja z zewnątrz i to dosłownie. Spychacz, koparka, potem oranie, ponownie spychacz (takie nierówności) i znowu oranie, bronowanie i ta cała zabawa, której nazw nie znam ^^I uwieńczenie rozsypaniem ziemi i posadzeniem trawy. Tak. Na razie żadnych kombinacji z ogrodami itp, nie mam głowy i czasu. Niech ta ziemia sobie trochę odpocznie ^^ Z przodu ambitne plany na kostkę brukową na razie zastąpiła rzeczywistość z wysypanego ubitego kamienia, coby do domu się dało wjechać. A cały piękny prawie 10arowy przód na razie został... czasu brakuje i funduszy :P Ale na wiosnę i za to się trzeba będzie zabrać. Póki co koszenie i wszystkie prace z kładzeniem kabli, potem się pewnie też trawą zasieje, żeby na razie rosło spokojnie i tylko kosiarka była potrzebna ;)Prąd... 15-ty miesiąc czekamy na podłączenie... Ale już chociaż skrzynka stoi, geodeta był, to pewnie już tylko ze 2 lata i będzie prąd ^^W środku postanowiliśmy zrobić jeden pokój na górze na sypialnię, a co za tym idzie i klatkę schodową. Może się uda pzred zimą, na razie ekipa z 4ch osób spadła do dwóch z czego jeden ze złamaną ręką. Nie mam szczęścia do fachowców...cdn.
Croc123 Napisano 19 września 2011 #69 Napisano 19 września 2011 Bardzo ładny i przytulny domek Ja wiem, ze przestalas notowac ale mniej wiecej orientacyjnie ile wyniósł Cię koszt budowy tego domu do stanu zamieszkania?
ashantess Napisano 19 września 2011 Autor #70 Napisano 19 września 2011 Foty ze stanu aktualnego dodam w najbliższych dniach, bo mi się usb zepsuło ^^Kwota? W tym momencie wydaliśmy jakieś 500 000 zł... jeszcze brakuje.
Croc123 Napisano 20 września 2011 #71 Napisano 20 września 2011 Dzieki Ashantess za odpowiedz Szczerze to nie spodziwalem, sie ze az tyle :O Myslalem, ze domek o takiej powierzchni da sie postawic za okolo 350tys ale sie przeliczylem
ashantess Napisano 20 września 2011 Autor #72 Napisano 20 września 2011 Cytat Dzieki Ashantess za odpowiedz Szczerze to nie spodziwalem, sie ze az tyle :O Myslalem, ze domek o takiej powierzchni da sie postawic za okolo 350tys ale sie przeliczylem Szczerze to i myśmy się przeliczyli ^^Ale się powiedziało A to trzeba resztę alfabetu...W międzyczasie - balkonik ^^ hurra nie spadnę ^^I ogólny wygląd góry przed wykończeniówką ^^ Ale to w najbliższej przyszłości :P
ashantess Napisano 2 listopada 2011 Autor #74 Napisano 2 listopada 2011 Heh Taki ból z tą górą :PJak na razie robimy jeden pokój i korytarz cały z klatką schodową, żeby móc na górze zrobić sypialnię.Myślę, że do wiosny powoli się pozostałe dwa pokoje zrobi, tylko z łazienką będzie gorzej, bo większych nakładów finansowych potrzebuje ^^Ale to wszystko przed nami.
SRX Napisano 2 listopada 2011 #75 Napisano 2 listopada 2011 Nie no, pytam bo u nas prawdopodobnie będzie podobnie.
ashantess Napisano 2 listopada 2015 Autor #76 Napisano 2 listopada 2015 Dawno mnie tu nie było A teraz muszę sprzedać ten tak bardzo wypracowany domek...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się