Lola00 Napisano 17 maja 2010 Udostępnij #1 Napisano 17 maja 2010 Witam wszystkich Poszukuję informacji nt. Internetu Satelitarnego, chcielibyśmy skorzystać z tej usługi w naszych domu.Z wszystkich opcji (a zapewniam, że jest ich niewiele) ta wydaje się najbardziej rozsądna.Czy jest na forum, ktoś kto mógłby się wypowiedzieć na ten temat?Pozdrawiam Link do komentarza
vega1 Napisano 17 maja 2010 Udostępnij #2 Napisano 17 maja 2010 kiedyś montowałem na Podkarpaciu OnetKonekt. Pracował bardzo fajnie. Na tamte czasy (rok 2005-2008) był piekielnie szybki. Ale teraz już tego nie ma. Nawet nie wiem czy ktoś ma ofertę sat. neta. Link do komentarza
Lola00 Napisano 21 maja 2010 Autor Udostępnij #3 Napisano 21 maja 2010 Czy ktoś może korzystał z oferty Tooway ??? Pilnię potrzebuje jakiś informacji nt tej technologi... Link do komentarza
Lola00 Napisano 2 czerwca 2010 Autor Udostępnij #4 Napisano 2 czerwca 2010 Postanowiliśmy zdecydować się na instalację Internetu Satelitarnego. Mam nadzieję, że ta usługa sprawdzi się u nas. Jak juz zadomowi się u nas, zrelacjonuję Wam czy wszystko działa bez problemów. Link do komentarza
vega1 Napisano 2 czerwca 2010 Udostępnij #5 Napisano 2 czerwca 2010 zdecydowaliście się na ten Tooway ? Link do komentarza
Piotrek78 Napisano 7 sierpnia 2010 Udostępnij #6 Napisano 7 sierpnia 2010 I co jak chodzi ten internet satelitarny? Nie trzeba mieć jakiegoś dodatkowego połączenia sieciowego do wysyłania danych bo z tego co mi się wydaje to satelity tylko wysyłają sygnał ale go nie odbierają. Jak to jest ? Link do komentarza
Michcio Napisano 8 sierpnia 2010 Udostępnij #7 Napisano 8 sierpnia 2010 Tooway działa w obie strony - antena ma też promiennik, więc up-link idzie przez satelitę.Satelitarny internet wydaje się być ciekawy (jako technologia), ale wg. mnie w ostateczności, jeśli już nic innego nie działa. Są limity przesyłania danych a cena nie zachęca - abonament nawet 400 zł za chyba 12 GB miesięcznie - nie wiem jak niektórzy, ale mi to starcza na góra tydzień.Z racji odległości (35 000 km w jedną i 35 000 km w drugą stronę ) na pewno są opóźnienia (pingi rzędu 600-800 ms) więc odpadają gry online i rozmowy audio/video (np. przez Skype).Na pewno nie ma w okolicy nic lepszego? Nawet CDMA od Orange (TP)? Link do komentarza
mateuszlor Napisano 9 sierpnia 2010 Udostępnij #8 Napisano 9 sierpnia 2010 Też gdzieś czytałem, że opóźnienia (potocznie ping) dochodzą do 4 s (4000ms) Link do komentarza
Piotrek78 Napisano 9 sierpnia 2010 Udostępnij #9 Napisano 9 sierpnia 2010 No to naprawde żadna rewelacja Link do komentarza
wolfik36 Napisano 10 sierpnia 2010 Udostępnij #10 Napisano 10 sierpnia 2010 Cytat Witam wszystkich Poszukuję informacji nt. Internetu Satelitarnego, chcielibyśmy skorzystać z tej usługi w naszych domu.Z wszystkich opcji (a zapewniam, że jest ich niewiele) ta wydaje się najbardziej rozsądna.Czy jest na forum, ktoś kto mógłby się wypowiedzieć na ten temat?Pozdrawiam Rozwiń Zdecydowanie polecam internet radiowy Netii w technologii Wimax, pod warunkiem oczywiście, że w Waszej okolicy jest nadajnik. Ja próbowałem internet mobilny Orange i CDMA Orange - to jakaś pomyłka. Prędkośc do 500 kbp i nic poza tym no i limity pobierania.W Netii mam 2 Mbp/s i żadne deszcze i śnieżyce nie są mi straszne. Razem z telefonem (50 min darmowych do wygadania ) płacę 100 zł.A tak poza tym to TP ma internet satelitarny ale za "chorą" cenęNaprawdę wartopozdro Link do komentarza
karolina86 Napisano 29 października 2010 Udostępnij #11 Napisano 29 października 2010 Witam!Jeśli z internetu korzystamy do przeglądania stron www, odbierania poczty i ogladania filmów to rozwiązanie satelitarne jest ja najbardziej w porządku. Inaczej wygląda to jeśli mówimy o grach online- aczkoliwek w przypadku Toowaya opóźnienie wynosi ok 250 ms więc nie jest najgorzej.Usługa Tooway jest dobrym rozwiązaniem dla tych, dla których jakość jest najważniejsza- nadal jest wiele terenów gdzie internet mobilny traci sygnał bądź też nie ma infrastruktury naziemnej i operatorom nie opłaci się jej zakładać.Zainteresowanych bardziej szczegółowymi informacjami zapraszam do odwiedzenia naszego profilu na Facebooku: http://www.facebook.com/pages/Toowaypl/154...31239695?ref=ts Link do komentarza
letin Napisano 24 listopada 2010 Udostępnij #12 Napisano 24 listopada 2010 chyba najgorzej wypada tutaj Cyfrowy Polsat, dużo obiecywali o jest jak zawsze czyli drogo i mało Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się