Skocz do zawartości

rośliny do łazienki

gites

Recommended Posts

Napisano
Zamia powinna rosnąć - chociaż łazienka bez okna to naprawdę mało światła (także tego sztucznego) i może być ciężko. Nic innego mi nie przychodzi na myśl.
Napisano
Cytat

niby nie na to forum pytanie, bo to w domu, a nie w jego otoczeniu, a mianowicie: jakie roślinki mogę mieć w łazience - bez okna?

Jak najbardziej na to forum:) Szkoda, że nie masz okna wtedy mógłbym polecić gatunki owadożerne lubiące wilgoć. Podłączam się pod Dego i proponuję zamioculcasa

zamiokulkas-zamiolistny-zamioculcas-zamiifolia_14207_2.jpg
Napisano
Do ciemnych pomieszczeń polecam pnące gatunki takie jak; wszystkie cissusy, filodendrony (Philodendron scandens). Cieniste czy półcieniste pilee lubią też wilgotne i ciepłe powietrze.
Napisano
Cytat

Do ciemnych pomieszczeń polecam pnące gatunki takie jak; wszystkie cissusy, filodendrony (Philodendron scandens). Cieniste czy półcieniste pilee lubią też wilgotne i ciepłe powietrze.

Naprawde beda rosly w ciemnym pomieszczeniu, w ktorym nigdy nie ma swiatla dziennego? icon_eek.gif
Napisano
Oczywiście, że nie będą.
Nawet zamiokulkas potrzebuje rozproszonego światła do fotosyntezy.

W ciemnej łazience najlepiej zamontować sobie małe akwarium z roślinkami icon_smile.gif
takie jak poniżej - 4l
Brak obrazka
lub takie paludarium:
Brak obrazka

A serio - po prostu zamontować oświetlenie do doświetlenia rośliny.
Napisano
Cytat

Oczywiście, że nie będą.
Nawet zamiokulkas potrzebuje rozproszonego światła do fotosyntezy.

W ciemnej łazience najlepiej zamontować sobie małe akwarium z roślinkami icon_smile.gif
takie jak poniżej - 4l
Brak obrazka
lub takie paludarium:
Brak obrazka

A serio - po prostu zamontować oświetlenie do doświetlenia rośliny.

To pierwsze bardzo mi sie podoba!!!
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

niby nie na to forum pytanie, bo to w domu, a nie w jego otoczeniu, a mianowicie: jakie roślinki mogę mieć w łazience - bez okna?

Sorry, ale według mnie dla przedstawionych warunków... tylko sztuczne icon_sad.gif
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

A nie zaczną pleśnieć?

Ja co prawda nie mam bukietu ale mam koszyk wiklinowy w lazience od jakiegos czasu i nic mu nie jest. Mysle ze jesli mialby plesniec bukiet to takze i spody szafek, rogi w lazience itd. bo bylby to znak, ze jest zla wentylacje calego pomieszczenia...
Napisano
Cytat

Ja co prawda nie mam bukietu ale mam koszyk wiklinowy w lazience od jakiegos czasu i nic mu nie jest. Mysle ze jesli mialby plesniec bukiet to takze i spody szafek, rogi w lazience itd. bo bylby to znak, ze jest zla wentylacje calego pomieszczenia...

Racja! icon_smile.gif Też tak sądzę!

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...