Też tak mam i też wiem, że nawet na kapelusz da się nasikać, Ale właśnie dlatego, ze tak mam, to zdecydowanie innym odradzam. Bo wiem na własnej skórze jak to się użytkuje.
Chu..owo, jednym słowem.
Przez wylewkę... wylewka miejscami jest cieniutka. Nie wiem czy wylewka blokuje zapach - ta sytuacja pokazuje, że chyba nie. Może też trochę śmierdzi dylatacją dookoła pomieszczenia. Nie myślałem o tym w ten sposób, ale tej mazi nie widać, jest cała zakryta więc stawiam że zapach przechodzi przez wylewkę. Nie wiem czy ozonator pomoże, bo jak wywietrzę pomieszczenie i zamknę okno to zapach wraca. Ozonator mogę wynająć albo kupić ale nie jestem przekonany czy to pomoże.
Każdy okap - przynajmniej te, z którymi miałem i mam do czynienia - ma możliwość pracy z odprowadzeniem do kanału wentylacyjnego, jak również pracy w obiegu wewnętrznym, z filtrem węglowym...
Jeśli nie będziesz gotował dla plutonu wojska - wystarczy standardowy filtr metalowy do tłuszczów (jest elementem każdego okapu i od czasu do czasu trzeba go umyć) i wymienny filtr węglowy, dedykowany do danego okapu...
Ale niech nie przyjdzie Ci do głowy ZAŚLEPIANIE otworu wentylacyjnego...
No chyba że jest to kanał TYLKO do okapu, a jest w pomieszczeniu równolegle drugi WENTYLACYJNY kanał - tak czasem robią deweloperzy i ich projektanci...
Niekoniecznie... da się... tak mam i da się żyć i gotować...
Młodzi bez zmywarki nie wyobrażają sobie życia, zatem można i tak:
Nie rozumiem którędy ten zapach się wydobywa skoro "zamknąłeś" go pod wylewką.
Zapachy najlepiej i najskuteczniej likwiduje się ozonowaniem. Nie masz kogoś znajomego kto ma taki sprzęt?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się