jamci123 Napisano 19 listopada 2009 Udostępnij #1 Napisano 19 listopada 2009 Witam!Potrzebuję zrobić kosztorys do banku aby uzyskać kredyt na budowę domu jednorodzinnego 155 m2 (PKO BP lub Dominet). Chciałbym poprosić o radę. Jak go najtaniej i najprościej uzyskać?Czy można gdzieś znaleźć za darmo gotowe takie kosztorysy?Czy próbować robić samemu? (ale jestem w tej materii zielony)Czy opłaca się kupować taki kosztorys? Znalazłem w sieci taką firmę Remiz, która robi takie kosztorysy za 50zł. Czy to dobra cena? Czy znacie firmę która robi taniej?Z góry dziękuję za pomoc Link do komentarza
Marcin123 Napisano 19 listopada 2009 Udostępnij #2 Napisano 19 listopada 2009 To wcale nie jest trudne, bo kosztorys do banku jest orientacyjny. Ja swój kosztorys zrobiłem na podstawie rocznika Dom PolskiSwoją drogą to niby 50 zł to niedużo, ale wycenę od firmy dostajesz bezpłatnie https://forum.budujemydom.pl/index.php?auto...si&img=5146Zobacz jeszcze tutaj jest zamieszczony przykładowy kosztorys: https://forum.budujemydom.pl/index.php?s=&a...ost&p=24261 Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 19 listopada 2009 Udostępnij #3 Napisano 19 listopada 2009 mnie kosztorys wykonał bezpłatnie mój wykonawca:) Link do komentarza
acia Napisano 20 listopada 2009 Udostępnij #4 Napisano 20 listopada 2009 Mi też Oczywiście mój wykonawca, a nie kropeczki Link do komentarza
jamci123 Napisano 11 grudnia 2009 Autor Udostępnij #5 Napisano 11 grudnia 2009 Dzięki za odpowiedzi.Jednak wolę zamówić taki kosztorys. W sumie to kwota niewielka, szczególnie przy porównaniu z kredytem (chcę wziąć 300 000). Szkoda mi czasu na zabawę nad takimi drobiazgami.Pozdrawiam Link do komentarza
lukibb Napisano 9 stycznia 2010 Udostępnij #6 Napisano 9 stycznia 2010 Witam,Kosztorysy dla banku nie są takie proste jak się wydaje jezeli jest ktos zainteresowany chetnie pomoge. Zainteresowanych proszę pisać na PVPozdrawiam Link do komentarza
andera11 Napisano 1 czerwca 2010 Udostępnij #7 Napisano 1 czerwca 2010 ja dziś otrzymałam z banku druk kosztorysu uproszczonego i jeszcze dziś oddałam. sama zrobiłam w przeciągu może 30 min. robiłam to pierwszy raz w życiu i bank uznał, ze jest oki Link do komentarza
ashantess Napisano 1 czerwca 2010 Udostępnij #8 Napisano 1 czerwca 2010 Tak samo my, mniej więcej, orientacyjnie co ile kosztuje.Zawsze przecież analityk z banku powie, że coś mu nie pasuje i od razu się poprawia na miejscu co gdzie dodać. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się