Pomocnik Napisano 17 listopada 2009 #1 Napisano 17 listopada 2009 Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/pompy-ciepla/porady/10510-wybor-dobrej-pompy-ciepla
Gość Marcin Napisano 17 listopada 2009 #2 Napisano 17 listopada 2009 Ja sie powaznei zastanawiam nad firma Nateo.Dlatego tez szukam opini od tych ,którzy maja pompe woda własnie tej marki ?
xpert Napisano 30 listopada 2009 #3 Napisano 30 listopada 2009 Juz wiele razy pisalem tu o Nateo, ale napisze jeszcze raz dla Ciebie:) Sam mam i polecam jak najbardziej. Jesli potrzebujesz innych informacji to pytaj smialo.
HenoK Napisano 30 listopada 2009 #4 Napisano 30 listopada 2009 Cytat Juz wiele razy pisalem tu o Nateo, ale napisze jeszcze raz dla Ciebie:) Sam mam i polecam jak najbardziej. Jesli potrzebujesz innych informacji to pytaj smialo. Jesteś bardzo monotematyczny. Wszyscy chyba już wiedzą, że kupiłeś pompę ciepła Nateo. Wiedzą nawet jaką i za jaką cenę. Napisz jednak coś więcej: jakie masz dolne źródło pompy ciepła, jaki rodzaj ogrzewania i przygotowania ciepłej wody, w jakim domu tę pompę zainstalowałeś, ile kosztowały poszczególne elementy instalacji : dolne źródło, ogrzewanie podłogowe lub grzejnikowe, instalacja ogrzewania podłogowego. Jakie usterki ujawniły się w trakcie eksploatacji pompy ciepła i jak reagował na nie serwis? Czy masz dodatkowe źródła ciepła w domu: kominek, kolektory słoneczne, itp.
olek89 Napisano 1 grudnia 2009 #5 Napisano 1 grudnia 2009 Cytat Jesteś bardzo monotematyczny. Wszyscy chyba już wiedzą, że kupiłeś pompę ciepła Nateo. Wiedzą nawet jaką i za jaką cenę. Napisz jednak coś więcej: jakie masz dolne źródło pompy ciepła, jaki rodzaj ogrzewania i przygotowania ciepłej wody, w jakim domu tę pompę zainstalowałeś, ile kosztowały poszczególne elementy instalacji : dolne źródło, ogrzewanie podłogowe lub grzejnikowe, instalacja ogrzewania podłogowego. Jakie usterki ujawniły się w trakcie eksploatacji pompy ciepła i jak reagował na nie serwis? Czy masz dodatkowe źródła ciepła w domu: kominek, kolektory słoneczne, itp. Myslisz ze juz kupił ?Ja mysle ze ciagle szuka tej najlepszej i znalazał i dobra marke i cenowo korzystna .
HenoK Napisano 1 grudnia 2009 #6 Napisano 1 grudnia 2009 Cytat Myslisz ze juz kupił ? Pisał, że kupił już na początku roku. Podał nawet cenę.Czyżbyś mu nie wierzył ?
xpert Napisano 10 grudnia 2009 #7 Napisano 10 grudnia 2009 Juz Ci spiesze z informacjami. Po pierwsze pompe kupilem na poczatku wrzesnia a nie roku, wiec nie wiem skad te Twoje informacje. Jak juz pisalem jest to pompa typu Smart G. Pompa jest gruntowa oparta na systemie grzewczym typu glikol-woda.Dom jest o powierzchni 180m2. Pompa posiada kompaktowy węzeł cieplny przeznaczony do przygotowania ciepłej wody użytkowej. Ogrzewanie jest podlogowe. Koszt robocizny ok. 20 tys, koszt pompy ok. 14 tys
Gość karol Napisano 4 lutego 2010 #8 Napisano 4 lutego 2010 A kiedy jest taki odpowiedni moment i pora roku na to zeby zaczac myslec o pompie ciepła ?
Gość systemogrzewania Napisano 1 czerwca 2010 #9 Napisano 1 czerwca 2010 każda pora roku jest odpowiednia do myślenia o pompie ciepła. Instalacje wykonywane są zwykle w 3 i 4 kwartale, wtedy też najdłużej czeka się na pompę ciepła...
Gość BCder Napisano 7 czerwca 2010 #10 Napisano 7 czerwca 2010 Pompy ciepła to bardzo dobry wybór. A pora roku... nieistotna!.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się