Pomocnik Napisano 2 października 2009 #1 Napisano 2 października 2009 W projekcie domu mam podany rodzaj drewna do konstrukcji dachowej o oznaczeniu klasy C 30. W składzie drewna nie potrafili mi wytłumaczyć, co to oznacza i czym powinny charakteryzować się elementy konstrukcyjne. Twierdzą, że wszyscy kupują drewno i nikt dotychczas nie miał pretensji. Czy rzeczywiście na więźbę dachową mogę zastosować dowolny rodzaj drewna, oczywiście o określonych w projekcie przekrojach? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/dachy-i-rynny/porady/10449-czy-na-wiezbe-dachowa-moge-zastosowac-dowolny-rodzaj-drewna
Gość RUDI Napisano 2 października 2009 #2 Napisano 2 października 2009 mój szwagier deski,krokwie,murłaty zrobił z topoli wyciętych przy domu,myślę że jest idiotą w ten sposób oszczędzać.dodam że pustaki sam robił ,cegłe ma z rozbiórki.ciężko to widzę.
Marcin123 Napisano 2 października 2009 #3 Napisano 2 października 2009 .... cóż, ale idea zbudowania domu za 100 tyś zł zostanie spełniona. A niektórzy uważają, że to niemożliwe. Inna kwestia to bezpieczeństwo życia w takim domu
janekluki Napisano 2 października 2009 #4 Napisano 2 października 2009 Cytat mój szwagier deski,krokwie,murłaty zrobił z topoli wyciętych przy domu,myślę że jest idiotą w ten sposób oszczędzać.dodam że pustaki sam robił ,cegłe ma z rozbiórki.ciężko to widzę. no to drewno to bedzie trzeba dobrze obrobic i bedzie oki a pustaki to wiekszośc ludzi robi samemu jak maja miejsce i mozliwowsci byle tylko nie oszczedzali na cemencieco do cegły z rozbiorki to nic w tym złego napewno dobra i trawała cegła
Gość Groszek95 Napisano 17 listopada 2009 #5 Napisano 17 listopada 2009 ile metrów średnio trzeba drzewa na budowę dachu?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się