Folia kubełkowa może mieć u góry wąski pas bez "kubełków". Pod folią widać chyba niebieski styropian typu fundament. Właściwa hydroizolacja ściany fundamentowej jest zapewne za nim, naniesiona na ścianę. Podstawowym zadaniem folii kubełkowej jest ochrona hydroizolacji np. z masy bitumicznej przed uszkodzeniami mechanicznymi, które mogłyby powstać podczas zasypywania fundamentów, na ścianach fundamentowych bez ocieplenia. W przypadku ścian ocieplonych często nie ma potrzeby jej stosowania - to zależy od warunków gruntowych, nasadzeń itp.
Kupilem gotowy tynk a dokladnie zaprawe tynkarska. Szpryc następnego dnia po dokładniejszym wyschnieciu jednak się trzyma . Teraz tylko mnie martwi czy ten tynk bedzie się trzymał jak będę go nakladal przy temperaturze + 2°C ( w nocy - 2 °C ) . Niestety nie mogę z tym za bardzo czekać bo mają przyjechać montować bramę do garażu i trzeba przygotować ścianę.
Witam dzięki za odpowiedź ale niestety nie wyczerpuje ona sedna sprawy
Chodzi mi o to czy lepiej żeby wełna z poddasza była w pewnym stopniu odkryta i mogła odparowywać ewentualną pare wodną poprzez nieszczelne deskowanie na strychu. Bo jak ją zamknę pirem od góry to para już w żaden sposób nie ucieknie.
A jesli dam pir na skosy na strychu to czy z kolei ta wełna w skosach nie będzie w jakis sposób poszkodowana.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się