janosh Napisano 9 kwietnia 2009 #1 Napisano 9 kwietnia 2009 Witam!Ostatnio rozmawiałem z jednym panem, który kiedyś pracował w niemczech i tam widział jak robiono iniekcję z zastosowaniem szkła wodnego. Po powrocie do kraju zrobił też tak u siebie i problem z wilgocią zniknął. Czy ktoś z Was spotkał się z takim sposobem?Pozdrawiam.Tomek
Sylwuś Napisano 9 kwietnia 2009 #2 Napisano 9 kwietnia 2009 Cytat Witam!Ostatnio rozmawiałem z jednym panem, który kiedyś pracował w niemczech i tam widział jak robiono iniekcję z zastosowaniem szkła wodnego. Po powrocie do kraju zrobił też tak u siebie i problem z wilgocią zniknął. Czy ktoś z Was spotkał się z takim sposobem?Pozdrawiam.Tomek Witam Tak spotkałem się z tym może nie bezpośrednio ale widziałem artykuł i zdjęcia z pełnym opisem czasopismo Majster niepamiętanym z którego roku .
rebel82 Napisano 24 kwietnia 2009 #3 Napisano 24 kwietnia 2009 Tak Iniekcja jest sposobem na odtworzenie poziomej ( rzadzeij pionowej ) bariery chronioacej nasze mury przed kapilarnym podciaganiem wilgoci.Stosuje sie ja zazwyczaj w przypadkach gdy stare i malo skuteczne izolacje zawodzą.Dobra iniekcja samym szkłem czesto niewystarcza.W tej chwili sa stosowane pełne wrecz systemy ( grawitacyjne czy cisnieniowe) producentow na odtwarzanie i osuszanie murow zawilgoconych.PZDR
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się