Skocz do zawartości

Postawienie garażu blaszanego 1,5m od granicy.

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry, chciałem postawić garaż blaszany 1,5m od granicy więc wykonałem zgłoszenie, niestety dostałem odmowę ze względu na to, że chcę postawić ten garaż 1.5m od granicy i urząd w takiej sytuacji wymaga ode mnie, cytuję "pozwolenie na budowę wraz z odpowiednią dokumentacją budowlaną wykonaną, zgodnie z art. 34 ustawy - Prawo budowlane, przez osoby osiadające odpowiednie, do zakresu, uprawnienia budowlane"

czy staranie się o pozwolenie na budowę garażu blaszanego w ogóle ma sens ? jaki byłby to koszt?

czy w przypadku gdybym postawił ten garaż 3m od granicy ten problem by nie istniał?

Jakie wg Was jest najlepsze wyjście z tej sytuacji? Będę wdzięczny za pomoc.

Napisano

tak, dlatego pytam czy jest sens w ogóle starać się o pozwolenie na postawienie w tym miejscu ?

czy jeśli zrobie nowe zgłoszenie na 3m od granicy to nie będzie żadnego problemu?

Napisano
47 minut temu, ggplant21 napisał:

sam z siebie, myślałem, że ze zgłoszeniem nie będzie żadnych problemów, a jednak :)

Bo nie znasz się na dyplomacji. Nie wolno obiektu nazywać "garaż". Gdybyś nazwał go "budynek gospodarczy" to sprawa potoczyłaby się inaczej

11 minut temu, ggplant21 napisał:

a jakie mogą być mniej więcej tego koszty?

koszty czego?

Napisano

no muszę udać się do architekta by wykonał projekt tak ? "pozwolenie na budowę wraz z odpowiednią dokumentacją budowlaną wykonaną, zgodnie z art. 34 ustawy - Prawo budowlane, przez osoby osiadające odpowiednie, do zakresu, uprawnienia budowlane"

jaki jest koszt takiego projektu?

Napisano

Nie zastanawiałbym się nad tym ale już zdążyłem przygotować pole pod ten garaż z kostki brukowej i teraz musiałbym to wszystko robić na nowo. 

Jakie byłyby koszty starania się o pozwolenie?

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...