Marek1402 Napisano 14 grudnia 2024 #1 Napisano 14 grudnia 2024 Dzień dobry, myślę nad zakupem działki pod płatny parking i zastanawiam się jaki to rodzaj działki musi być. U, MU?
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 16 grudnia 2024 #2 Napisano 16 grudnia 2024 To zależy od tego co w danym planie zagospodarowania kryje się pod tymi określeniami. Jakie rodzaje zabudowy i działalności dopuszcza się w nim na działkach oznaczonych w dany sposób. Tu nie ma uniwersalnego wzorca, trzeba dokładnie przestudiować konkretny plan. Ponadto np. na działce oznaczonej jako MU (mieszkalno-usługowa), może być wymagane wzniesienie budynku mieszkalnego oraz prowadzenie działalności usługowej. Łącznie, nie wymiennie albo usługi, albo zabudowa mieszkaniowa.
Marek1402 Napisano 23 grudnia 2024 Autor #3 Napisano 23 grudnia 2024 Dziękuję za odpowiedź, mam jeszcze jedną pytanie. Robiąc taki parking muszę starać się o pozwolenie na budowę na parking czy mogę ustawiać samochody na swojej działce „jak mi się zechce”? Rzecz w tym, że powyżej 10 stanowisk parkingowych odległość od granic działki musi wynosić 6m co jest dużą odległością. Pozdrawiam
Swierol Napisano 23 grudnia 2024 #4 Napisano 23 grudnia 2024 Podłącza się. Na jakiej mapie na geoportalem szukać terenów zalewowych?
podczytywacz Napisano 23 grudnia 2024 #5 Napisano 23 grudnia 2024 2 godziny temu, Swierol napisał: Na jakiej mapie na geoportalem szukać terenów zalewowych? Proszę: I tak dalej...
Swierol Napisano 24 grudnia 2024 #6 Napisano 24 grudnia 2024 Dzięki. Coś tam znalazłem. Niestety działka, którą oglądałem nie jest na terenie zalewowym. Brakuje jej 50-100m.
podczytywacz Napisano 24 grudnia 2024 #7 Napisano 24 grudnia 2024 To dlaczego niestety??? To chyba zaleta działki...
Swierol Napisano 24 grudnia 2024 #8 Napisano 24 grudnia 2024 Chciałem ja kupić w innych calach niż budowlanych. Właściciel nic tam nie robi a troszy piórka ze będzie o WZ się starał. To zwykła lada. Ladna bo płaska i w 70% otoczona lasem.
podczytywacz Napisano 24 grudnia 2024 #9 Napisano 24 grudnia 2024 A las jest "produkcyjny"? Nie przejdzie ekipa, wytnie i na nowy będziesz czekał z 50 lat?
Swierol Napisano 24 grudnia 2024 #10 Napisano 24 grudnia 2024 1 godzinę temu, podczytywacz napisał: A las jest "produkcyjny"? Nie przejdzie ekipa, wytnie i na nowy będziesz czekał z 50 lat? Nie rozumiem. Na tej działce nie ma lasu, może kilkanaście drzew. Te dookoła to lasy prywatne.
podczytywacz Napisano 24 grudnia 2024 #11 Napisano 24 grudnia 2024 4 godziny temu, Swierol napisał: Ladna bo płaska i w 70% otoczona lasem. I o te lasy pytałem... Prywatne też jakoś eksploatują...
Swierol Napisano 24 grudnia 2024 #12 Napisano 24 grudnia 2024 4 godziny temu, podczytywacz napisał: I o te lasy pytałem... Prywatne też jakoś eksploatują... Raczej nie. Jeden to taki sosnowy 20paro letni, pozostałe to mieszane w terenie dość mokrym. Owa dzialka też chwilami stoi w wodzie po dużych roztopach.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się