hajmon7 Napisano 20 listopada 2024 Udostępnij #1 Napisano 20 listopada 2024 (edytowany) witam na aplikacji fixly znalazłem wykonawcę zabudowy kuchennej, wszystko wyglądało super na początku, był kontakt, ekipa kilkukrotnie przyjeżdżała, za każdym razem wykonując cześć robót, zacząłem zgłaszać uwagi do niektórych elementów do poprawy, ekipa cześć z nich poprawiła. Niestety obecnie kuchnia jest skończona na około 80%, wiele rzeczy jest do wymiany i poprawy a ekipa nie odbiera, nie odpisuje, okazało się że są spod Krakowa to kilkaset km ode mnie. Zapłaciłem im do tej pory wszystko oprócz 1 tysiąca i podejrzewam że uznali że poprawki i przyjazd wyjdzie ich drożej niż ten tysiąc złotych. Żadnej pisemnej umowy nie mamy, Pytanie jakie mam opcje z prawnego punktu widzenia? Adres, NIP i nazwę firmy znam. Mam historię smsów, maili i rozmowy na fixly ale czy to jest jakiś dowód? Edytowano 20 listopada 2024 przez hajmon7 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
retrofood Napisano 20 listopada 2024 Udostępnij #2 Napisano 20 listopada 2024 59 minut temu, hajmon7 napisał: Pytanie jakie mam opcje z prawnego punktu widzenia? Adres, NIP i nazwę firmy znam. Mam historię smsów, maili i rozmowy na fixly ale czy to jest jakiś dowód? A fakturę masz? Link do komentarza
hajmon7 Napisano 20 listopada 2024 Autor Udostępnij #3 Napisano 20 listopada 2024 10 minut temu, retrofood napisał: A fakturę masz? nie mam. Link do komentarza
retrofood Napisano 20 listopada 2024 Udostępnij #4 Napisano 20 listopada 2024 4 minuty temu, hajmon7 napisał: nie mam. To ich poinformuj, że idziesz do urzędu skarbowego. I powiesz, że usługodawca nie wystawił faktury Link do komentarza
hajmon7 Napisano 20 listopada 2024 Autor Udostępnij #5 Napisano 20 listopada 2024 a to najpierw musze ich oficjalnie o nią poprosić chyba? Link do komentarza
retrofood Napisano 20 listopada 2024 Udostępnij #6 Napisano 20 listopada 2024 Oczywiści. Postrasz, że pójdziesz i czekaj na reakcję. Ale niezbyt długo czekaj. Jak nie poprawią i nie dokończą, to ja bym się nie wahał. Bo jeśli Ty pójdziesz do US, to Ty nie bekniesz, ale oni tak. Link do komentarza
animus Napisano 20 listopada 2024 Udostępnij #7 Napisano 20 listopada 2024 (edytowany) 4 godziny temu, hajmon7 napisał: zacząłem zgłaszać uwagi do niektórych elementów do poprawy, ekipa cześć z nich poprawiła. Tu może być problem ich zniechęcenia. 4 godziny temu, hajmon7 napisał: ekipa kilkukrotnie przyjeżdżała, za każdym razem okazało się że są spod Krakowa to kilkaset km ode mnie. A tu bardzo duże koszty dojazdów. 4 godziny temu, hajmon7 napisał: Zapłaciłem im do tej pory wszystko oprócz 1 tysiąca Nam nic nie mówi, ile ostatecznie Pan zapłacił za te mebelki na wymiar, czy za dużo, a może za mało za wykonaną już pracę. Może lokalny stolarz dokończy. 3 godziny temu, retrofood napisał: To ich poinformuj, że idziesz do urzędu skarbowego. I powiesz, że usługodawca nie wystawił faktury Pewno cena za te mebelki z fakturą powinna być jeszcze większa. 2 godziny temu, retrofood napisał: Oczywiści. Postrasz, że pójdziesz i czekaj na reakcję. Ale niezbyt długo czekaj. Jak nie poprawią i nie dokończą, to ja bym się nie wahał. Bo jeśli Ty pójdziesz do US, to Ty nie bekniesz, ale oni tak. Może oni już umoczyli w tym „meblowym” interesie. US ich nie zmusi do dalszej współpracy z tym klientem, będzie wręcz odwrotnie. A gdzie tu do jakiejś gwarancji czy rękojmi. Edytowano 20 listopada 2024 przez animus (zobacz historię edycji) 1 Link do komentarza
aru Napisano 20 listopada 2024 Udostępnij #8 Napisano 20 listopada 2024 o i w końcu sensowne podsumowanie dealu Link do komentarza
retrofood Napisano 20 listopada 2024 Udostępnij #9 Napisano 20 listopada 2024 43 minuty temu, animus napisał: US ich nie zmusi do dalszej współpracy z tym klientem, będzie wręcz odwrotnie. Może być, że tej firmy już nie ma. Link do komentarza
hajmon7 Napisano 28 listopada 2024 Autor Udostępnij #10 Napisano 28 listopada 2024 kupiłem nowa kartę sim i z niej się dodzwoniłem. niby maja przyjechać w ta sobotę kończyć. zobaczymy 1 Link do komentarza
hajmon7 Napisano 24 grudnia 2024 Autor Udostępnij #11 Napisano 24 grudnia 2024 (edytowany) temat się rozwiązał, wykonawcy dotarli ale tak 3tyg później. ostatecznie nie straszyłem ich skarbówka bo bym już ich pewnie nie zobaczył. Miałem też plan zapasowy aby zaproponować im oddanie mi powiedzmy 4tys i sam sobie poszukam innej ekipy aby skończyła kuchnie. Edytowano 24 grudnia 2024 przez hajmon7 (zobacz historię edycji) 1 Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się