Sandra123 Napisano 16 września 2023 Udostępnij #1 Napisano 16 września 2023 Mam szpachle do drewna ale muszę wypełnić całkiem spory kawałek szafy. Czy ta szpachla da radę? Czy może czymś innym trzeba wypełnić to wycięcie? Głównie chodzi mi żeby wyplenić całe wycięcie żeby później przykleić okleinę na równą szafkę Link do komentarza
retrofood Napisano 16 września 2023 Udostępnij #2 Napisano 16 września 2023 Szpachla tylko na wierzch. A cały ten rowek wypełniłbym trocinami wymieszanymi z wikolem, znaczy klejem do drewna. Tylko zastanawiam się, czy nie taniej szybciej będzie kupić gotowy kawałek gładkiej płyty i oklejać już ten nowy. 2 Link do komentarza
animus Napisano 16 września 2023 Udostępnij #3 Napisano 16 września 2023 2 godziny temu, Sandra123 napisał: Mam szpachle do drewna ale muszę wypełnić całkiem spory kawałek szafy. Czy ta szpachla da radę? Czy może czymś innym trzeba wypełnić to wycięcie? Głównie chodzi mi żeby wyplenić całe wycięcie żeby później przykleić okleinę na równą szafkę Jeżeli dobrze zrozumialem to chcesz pozbyć się tego frezu ozdobnego na drzwiczkach. Trzeba zeszlifować, usunąć wierzchnią powierzchnię, na to przykleić sklejkę 4-6mm i dopiero okleina winylowa. A to się chyba niezbyt opłaca, lepiej zamówić nowe fronty na wymiar. Tu robią za 200 zl m2 frontów czyli od 50 zł za 1 szt drzwiczek. https://allegro.pl/oferta/fronty-meblowe-bialy-wysoki-polysk-dowolny-wymiar-13662956785 2 Link do komentarza
podczytywacz Napisano 16 września 2023 Udostępnij #4 Napisano 16 września 2023 Tak jak piszą przedmówcy - gra/robota nie warta świeczki!!! Zmarnujesz kupę czasu, kasy i nerwów... Zamów formatki ze zwykłej płyty meblowej ze wzorem tej okleiny, którą masz zamiar mieć oklejoną szafkę... Nawet wywiercą Ci we wskazanych miejscach zagłębienia na zawiasy puszkowe drzwiczek... 1 Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się