PiotruniA Napisano 13 września 2023 Udostępnij #1 Napisano 13 września 2023 Witam .Mam pytanie ponieważ jak zamykam drzwi wejściowe obcierają trochę z prawej strony jak zamykam .Jak je wyregulować żeby było dobrze ? Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 13 września 2023 Udostępnij #2 Napisano 13 września 2023 No cóż - regulacja na zawiasach i możliwe, że w tym przypadku trzeba popracować nad mocowaniem górnego zawiasu lub to wina posadzki. Link do komentarza
retrofood Napisano 13 września 2023 Udostępnij #3 Napisano 13 września 2023 Dnia 13.09.2023 o 08:14, Budujemy Dom - budownictwo ogólne napisał: lub to wina posadzki. Rozwiń Często tak jest, chociaż zacząć należałoby od kątownika stolarskiego i sprawdzenia kątów prostych skrzydła (przeważnie są prawidłowe) a potem obsadzenia ościeżnicy - jej pionu. Tutaj też nierzadko bywa rożnie. A jeśli są jakieś odchyłki, no to dylemat: czy regulować zawiasy i ryzykować, że skrzydło przytłucze kiedyś komuś palce, czy jednak poprawić ościeżnicę. Link do komentarza
animus Napisano 13 września 2023 Udostępnij #4 Napisano 13 września 2023 Dnia 13.09.2023 o 07:54, PiotruniA napisał: Witam .Mam pytanie ponieważ jak zamykam drzwi wejściowe obcierają trochę z prawej strony jak zamykam .Jak je wyregulować żeby było dobrze ? Rozwiń Regulacja odbywa się w trzech płaszczyznach, na tych śrubach na zawiasach, potrzebujesz klucz imbusowy. Na zdjęciach widać tylko dwa miejsca regulacji, jedno ukryte jest od strony ściany, nie wiem czy dojdziesz tam kluczem imbusowym. Trzeba by go chyba skrócić, obciąć szlifierką, ten klucz, albo zdjąć drzwi z zawiasów i kręcić, regulować "na oko", potem zakładać i tak aż będzie trafnie. Pan ci wytłumaczy. Powodzenia. Link do komentarza
podczytywacz Napisano 13 września 2023 Udostępnij #5 Napisano 13 września 2023 Dnia 13.09.2023 o 07:54, PiotruniA napisał: jak zamykam drzwi wejściowe obcierają trochę z prawej strony Rozwiń To są nowe drzwi? Do tej pory nie obcierały? Jak dawno zauważyłeś, że obcierają? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się