Płaska PLUS, montaż, pytanie
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Grzegorz Maria: Dzień dobry - Czy można tej folii użyć jako ostatnią warstwę na strychu nieużytkowym? Posiadam dach z dachówki ceramicznej z pełnym odeskowaniem i membraną. Strych na poddaszu jest zaciemniony bez okna, otwór kominiarski zakryty przed słońcem... Obecnie mam tam na poddaszu osznurkowaną wełnę mineralną założoną folie paroizolacyjną żółtą, która obwisa i kruszy się ze starości... -
Zastanawiam się, czy warto zamiast zwykłej folii paroizolacyjnej użyć na poddaszu tej aluminiowej. Czym one tak naprawdę się różnią i czy rzeczywiście użycie aluminiowej zmniejsza straty ciepła? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/termoizolacja/porady/110892-czy-zaizolowanie-poddasza-folia-paroizolacyjna-z-warstwa-aluminium-ograniczy-straty-ciepla
-
I zagraniczni inwestorzy wykupywali by działki 30-arowe. Już widzę jak biegną. Sikucie idź już spać, bo inwencję tfurcżą masz na poziomie 10 IQ. A i to naciągane. Jak mleko wykipi to już go nie pozbierasz. 10 lat minęło.
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Włodek: Gooowno to ty retruś na co dzień jadasz bo jak czytam te Twoje brednie o ustalaniu cen urzędowych na działki to śmiech mnie ogarnia. Żyjesz jeszcze czasami komuny. Dzisiaj moja ziemia, moja cena i mogę ją sprzedać za 1 zł jak i za 100 tys i nikt mi tego nie zabroni oprócz US który ma swój taryfikator przy pobieraniu podatku ale i tak mało może mi udowodnić za ile sprzedałem czy kupiłem. Można spokojnie dalej kupić hektar działki nie ma żadnego problemu a z drugiej strony który zwykły zjadacz chleba kupuje 20 czy 50 na? Ceny dyktują chyba tacy gracze jak Ty retruś, siedząc za kompem i mieląc trzy po trzy bo realia są całkiem inne i z roku na rok ceny działek rosną to widać ale trzeba być w temacie nieruchomości. -
Więc jak miałeś kupca to dlaczego nie sprzedałeś? Chciwość? Z tego co się orientuje teraz jest chyba do 1ha. A poza tym tym, nie chodziło o spekulacje tylko o wykup Polskiej ziemi przez zagranicznych inwestorów na tzw słupa. Śmiem twierdzić, ze gdyby nie ta ustawa bylibyśmy drugą ukrainą pod tym względem.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się