Cinek88 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij #1 Napisano 23 lutego 2023 Cześć, Po rewolucji i przekładaniu instalacji muszę poukładać styropian. Wyszło tak jak na zdjęciu. Szczeliny zasypałem piaskiem czy jednak powinienem wymieszać go z betonem? mam na posadzkę beton B-25, mógłbym wymieszać, ewentualnie zapianować? na to jeszcze pójdzie druga warstwa styropianu. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij #2 Napisano 23 lutego 2023 Niezłe puzle. Ja bym wolał to już wełną uszczelnić, niż robić taki "salceson". Link do komentarza
retrofood Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij #3 Napisano 23 lutego 2023 19 minut temu, Budujemy Dom - budownictwo ogólne napisał: Niezłe puzle. Ja bym wolał to już wełną uszczelnić, niż robić taki "salceson". Zdecydowanie popieram. Bo na pozór, ten "salceson" nie jest niczym złym, Swoje zadanie wypełni. Ale tylko do czasu, gdy "odkryją" go w razie myszy. Kryjówka idealna. a z wełną tak łatwo im nie idzie. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij #4 Napisano 23 lutego 2023 Poza tym, wełnę lepiej dopasować do krzywizn, a rury wcześniej można otulic otulinami z dedykowanych pianek. Wtedy tej wełny wyjdzie już mało. Ewentualnie granulat i to wszystko zabezpieczyć przed wylaniem wylewki folią. Link do komentarza
vlad1431 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij #5 Napisano 23 lutego 2023 Granulat-keramzyt wydaje mi się że najlepszy, bo raz, że wypełni idealnie, nie będzie ciągnął ewentualnej wilgoci, i trzy, że zapewni właściwą twardość w porównaniu do tego salcesonu, a to raczej bardzo istotne. Btw, jest dobrym izoalatorem no i po piąte, wystarczy wysypać i ewentualnie czymś delikatnie zagęścić/ubić.Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Link do komentarza
retrofood Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij #6 Napisano 23 lutego 2023 48 minut temu, vlad1431 napisał: Granulat-keramzyt wydaje mi się że najlepszy, Co najmniej równie dobry. Link do komentarza
Cinek88 Napisano 23 lutego 2023 Autor Udostępnij #7 Napisano 23 lutego 2023 Wbrew pozorom to nie są jakieś duże szczeliny, po prostu tylko piasku się usypało. To mówicie, że mogę to zostawić? wolałbym już nie wchodzić w keramzyty itp. jak zdejmowałem styro to był piach to i niech zostanie, pytanie czy nie wymieszać go z betonem? ewentualnie zapiankować, też mogę. Link do komentarza
retrofood Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij #8 Napisano 23 lutego 2023 Nic już nie mieszaj, tylko betonem pokryj. Przecież coś tam na wierzch planujesz. Oczywiście, jeśli wykluczasz możliwość dostania się tam gryzoni. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się