fragila Napisano 1 marca 2008 #1 Napisano 1 marca 2008 Mam działkę na terenie Mazurskiego Parku Krajobrazowego (wieś Spychowo) i chciałam postawić tam małą wiatę bez pozwolenia (tylko na zgłoszenie). Wiata stałaby 70 metrów od linii brzegu rzeki.Stąd moje pytanie czy ktoś wie czy obowiązuje rozporządzenie nr 9 Wojewody Warmińsko Mazurskiego z dnia 26 stycznia 2006r. (Dz. Urz. nr 20 z 2006r.) w sprawie mazurskiego Parku Krajobrazowego w którym jest napisane że jest zakaz budowy obiektów budowlanych w pasie 100 metrów od linii brzegów rzek, jezior i zbiorników wodnych?czy raczej ważniejsze jest rozporządzenie nr 21 z 14 kwietnia 2003r. w sprawie wprowadzenia obszaru chronionego krajobrazu ..... mówiące że że na terenie Mazurskiego Parku krajobrazowego nie można budować obiektów budowlanych źle działających na środowisko ale nic nie ma o tych 100 metrach.Błagam o pomoc.
chotomowianka Napisano 2 marca 2008 #2 Napisano 2 marca 2008 Z tego co wiem to przy żadnym akwenie wodnym niemożna budować w odległości 100m od linii brzegowej i prawdopodobnie nie można tego terenu ogrodzić.
Redakcja Napisano 4 marca 2008 #3 Napisano 4 marca 2008 Wystarczy porównać daty aktów prawnych, a w razie wątpliwości spytać w starostwie.
doktor Napisano 4 marca 2008 #4 Napisano 4 marca 2008 Cytat Wystarczy porównać daty aktów prawnych, a w razie wątpliwości spytać w starostwie. To ten który ma późniejszą datę jest obowiązujący? a ten poprzedni nie?
Rohersne Napisano 8 marca 2008 #5 Napisano 8 marca 2008 Cytat To ten który ma późniejszą datę jest obowiązujący? a ten poprzedni nie? Na to wygląda.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się