Kacper Laci Napisano 7 stycznia 2022 Udostępnij #1 Napisano 7 stycznia 2022 Cześć Wszystkim, Wymieniałem wężyk doprowadzający wodę z zaworu do baterii w kuchni, więc zakręciłem dopływ wody. Po wymianie wężyka, chciałem odkręcić wodę, ale niestety pokrętło kręci się wokół osi i nie mogę odkręcić wody. Chcąc sprawdzić co się stało z zaworem w środku, zastanawiam się, czy powinienem ciągnąć tę pokrętło na siłę, żeby zeszło? Pytam, ponieważ nie widzę nigdzie zabezpieczającej śrubki. Czy ktoś spotkał się z zaworem z takim pokrętłem? Z góry dzięki za pomoc. Link do komentarza
vlad1431 Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij #2 Napisano 8 stycznia 2022 W środku jest pewnie jakiś wieloklin, który się pewnie obrobił. Zawór do wymiany. Chyba że tym razem go odkręcisz, ale będzie to już ostatni raz. Link do komentarza
retrofood Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij #3 Napisano 8 stycznia 2022 6 godzin temu, vlad1431 napisał: Zawór do wymiany. I nie ma nawet co się zastanawiać. Dziesięć złotych i problem rozwiązany. Link do komentarza
animus Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij #4 Napisano 8 stycznia 2022 Tak trzeba wymieni ten zawór. Kup ZAWÓR KĄTOWY Z GŁOWICĄ CERAMICZNĄ wtedy nie będzie już tego typu problemu. Link do komentarza
retrofood Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij #5 Napisano 8 stycznia 2022 10 minut temu, animus napisał: Kup ZAWÓR KĄTOWY Z GŁOWICĄ CERAMICZNĄ wtedy nie będzie już tego typu problemu. Tylko ładny, niklowany, a nie przemysłowy. 1 Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się