Skocz do zawartości

gruntowanie ścian

Recommended Posts

Napisano

Witam szanownych Panów.

W przypadku gruntowania ścian przed szpachlowaniem mogę to zrobić np. w niedzielę, a szpachlować dopiero w poniedziałek ok. 11 czy lepiej gruntować i szpachlować tego samego dnia?

Pozdrawiam

Napisano

Czytałeś informacje na opakowaniu?

Grunt MUSI WYSCHNĄĆ.

Jeśli są warunki - temperatura, wentylacja - aby mógł wychnąć po porannej aplikacji, wieczorem możesz szpachlować... ale przeważnie zaleca się 24 godziny schnięcia...

Napisano
  Dnia 25.12.2021 o 06:35, retrofood napisał:

Niedziela jest na zbieranie sił.

Rozwiń  

To jest przesąd... u nas, w naszej kulturze... W innych regionach świata są inne dni tygodnia na zbieranie sił...

Jeśli są siły i okoliczności tego wymagają - gruntuj kiedy możesz... Ale dopilnuj, aby grunt DOBRZE wyschnął...

Napisano
  Dnia 25.12.2021 o 06:58, podczytywacz napisał:

To jest przesąd... u nas, w naszej kulturze... W innych regionach świata są inne dni tygodnia na zbieranie sił...  

Rozwiń  

Ależ oczywiście. Ale skoro u nas większość zbiera siły w niedzielę, to nie można im przeszkadzać odgłosami pracy. Po co drażnić sąsiadów?

Napisano

Wiem, że to już może być "międlenie" tematu  niemal zenkowanie, ale... jeśli nie będzie zbijał gwoździami rusztowania z desek, to co to za hałasy mogą być przy gruntowaniu pędzlem, czy wałkiem???

A sąsiadów czasem drażni spuszczenie wody w sedesie...

Napisano
  Dnia 25.12.2021 o 12:02, podczytywacz napisał:

A sąsiadów czasem drażni spuszczenie wody w sedesie...

Rozwiń  

No właśnie.  Widzę, że rozumiesz. W niedziele mają dodatkowo wyostrzony słuch. I wszystko może im przeszkadzać. Ja już miałem, że muzyka z radia doprowadzała babę do szału. 

• 4 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano

Szanowni Państwo,
Grunt najlepiej aplikować zgodnie z wytycznymi producenta zawartymi w karcie technicznej produktu. Do aplikacji gładzi można przystąpić, gdy grunt dokładnie wyschnie. Rekomenduję zastosowanie gruntu polimerowego Śnieżka Acryl-Putz® GU40, który można nanosić bez rozcieńczania. 

• 2 miesiące temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...