-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Marcin: Jeśli zalega śnieg to chodnik należy do właściciela nieruchomości,a jeśli będę pił piwo to już jest mandat za spożywanie w miejscu publicznym,gdzie tu logika,chore państwo i tyle -
Odśnieżanie chodnika przed domem to obowiązek, o którym często zapominają właściciele posesji. A nie jest to martwy przepis! Kary mogą być dotkliwe. Grzywna wynosi 1500 zł. Wyjaśniamy obowiązki związane z odśnieżaniem chodnika przed posesją. Kiedy odpowiada za to właściciel nieruchomości, gmina lub zarządca drogi. Dowiedz się, jakie są konsekwencja za brak odśnieżonego chodnika. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/poradnik-prawny/a/113065-odsniezanie-chodnika-przy-posesji-kto-i-kiedy-ma-taki-obowiazek-wyjasniamy-przepisy-i-kary
-
Cześć! Nie zauważyłem, że jedno z dodatkowych krzeseł na imprezę nie miało podkładki na nóżkach, tylko goły metal. Podłoga w kilku miejscach jest cała we wgnieceniach. Czy widzicie możliwość miejscowego poradzenia sobie z problemem, żeby nie musieć od razu cyklinować całej podłogi? Nie liczę, że będzie jak nowa ale chociaż żeby było trochę lepiej. Cyklinować całą podłogę i tak chciałem, ale jeszcze nie teraz. Z tego co udało mi się ustalić to cyklinowanie naprawi parkiet, że wgnieceń nie będzie widać. Macie doświadczenie w tym temacie? Będzie? Będę wdzięczny za każdą pomoc.
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Ta śruba, którą normalnie kręci się w prawo, żeby zablokować włożony zawias ma zwykle otwór na klucz imbusowy. Czy tam gniazdo na klucz nie jest uszkodzone/wyrobione? Bo wtedy będziemy kręcić w dowolną stronę bez efektu. Jeżeli jeżeli to nie kwestia gniazda to już sam mechanizm może by uszkodzony. Ale nie wiem czy do niego da się w ogóle dostać. Ostatecznie można zastąpić ten zawias modelem podwójnym wkręcanym. O ile uda się dobrać coś o identycznym rozstawie. Wtedy w otwory w ościeżnicy wkładamy koszulki kołków rozporowych i w nie wkręcamy zawias. Chodzi o coś tego typu. -
Jasne, tak zrobię. Takie pytanie, pomiędzy oknem a tym murem jest delikatna szpara ok 0,5-1mm czy można tam dać silikon czy jakiś inny uszczelniacz czy poprostu tak zostawić i dać nowy tynk ?
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się