Karwat-Mozaika Napisano 21 stycznia 2008 Udostępnij #1 Napisano 21 stycznia 2008 Witam. Przybywam tutaj z innego forum i widze ze trzeba tutaj ruszyc temat kamienia naturalnego.Może macie jakies ciekawe zastosowanie w waszych domach,mieszkaniach?? bylo by ekstra gdyby jakies zdjecia sie pojawily Ja cos po wklejam jak juz bede potrafil pozdrawiam Link do komentarza
Ireski Napisano 21 stycznia 2008 Udostępnij #2 Napisano 21 stycznia 2008 Nie jest brzydki ten motyw.... Białe płatki to jeden kawałek kamienia? Link do komentarza
Karwat-Mozaika Napisano 21 stycznia 2008 Autor Udostępnij #3 Napisano 21 stycznia 2008 Witam tak te biale i czerwone fragmenty są wykonane w całości. A tutaj sa jeszcze inne dekorki Link do komentarza
Ireski Napisano 21 stycznia 2008 Udostępnij #4 Napisano 21 stycznia 2008 Mi się bardzo podobają mozaiki rodem z Bizancjum. Ale to kupa roboty układać wszystko z drobnych kamyczków i jak pomyślę ile by wziął za to fachowiec to wolę nawet nie pytać. Link do komentarza
Karwat-Mozaika Napisano 21 stycznia 2008 Autor Udostępnij #5 Napisano 21 stycznia 2008 Mozaika antyczna różni sie wieloma cechami od współczesnej. Poza tym w bizancjum głownie stosowano szklo kamien również ale rzadziej . Dzieki temu ze jest ich tak duzo to można sobie powybierac. co sie komu podoba np tutaj masz nowoczesna..... Link do komentarza
Ireski Napisano 21 stycznia 2008 Udostępnij #6 Napisano 21 stycznia 2008 Cytat Mozaika antyczna różni sie wieloma cechami od współczesnej. Poza tym w bizancjum głownie stosowano szklo kamien również ale rzadziej . Dzieki temu ze jest ich tak duzo to można sobie powybierac. co sie komu podoba np tutaj masz nowoczesna..... Rozwiń Genialne Link do komentarza
Ireski Napisano 21 stycznia 2008 Udostępnij #7 Napisano 21 stycznia 2008 Tak.... Mozaiki i witraże. To po prostu aż kusi żeby mieć w domu rzeczy użytkowe które zdobią. Link do komentarza
Karwat-Mozaika Napisano 21 stycznia 2008 Autor Udostępnij #8 Napisano 21 stycznia 2008 Dokładnie. Teraz mało kto sie decyduje na taka forme dekoracji. Teraz króluje nowoczesnosc prostota i funkcjonalnosc.Ale znajduja sie koneserzy A mozaika można polaczyc te cech Link do komentarza
Kałuża Napisano 22 stycznia 2008 Udostępnij #9 Napisano 22 stycznia 2008 gdzie można taką mozaikę sobie ułożyć? Link do komentarza
Karwat-Mozaika Napisano 23 stycznia 2008 Autor Udostępnij #10 Napisano 23 stycznia 2008 Gdzie tylko masz ochote i pomysł na scianach na posadzce nawet na samochodzie Link do komentarza
Karwat-Mozaika Napisano 26 stycznia 2008 Autor Udostępnij #11 Napisano 26 stycznia 2008 A tutaj jest obrazek mozaikowy 100/60 bedzie sobie wisiał na ścianie Link do komentarza
Ireski Napisano 3 lutego 2008 Udostępnij #12 Napisano 3 lutego 2008 Cytat Gdzie tylko masz ochote i pomysł na scianach na posadzce nawet na samochodzie Rozwiń Mozaika na samochodzie odpada. Nawet jakby taki pomysł potraktować poważnie to samochód jest nierówny i się przemieszcza. Tego mozaiki nie lubią. Link do komentarza
Karwat-Mozaika Napisano 3 lutego 2008 Autor Udostępnij #13 Napisano 3 lutego 2008 No nie do konca. Jak mozaje zamontuje sie na odpowiednim kleju to nic jej nie ruszy chyba że młotkiem W planach mamy pomysł wykleic calego maluch w mozaice z kamienia naturalnego Pozdrawiam Link do komentarza
Karwat-Mozaika Napisano 4 lutego 2008 Autor Udostępnij #14 Napisano 4 lutego 2008 Witajcie ponownie.Jeśli interesuje was kamien naturalny i wyroby z niego oczywiscie z dobra porada fachmanów to polecam taki portal jak www.twojkamieniarz.pl ostatnio mialem z nimi stycznośc i byli całkiem do rzeczy.Pozdrawiam Link do komentarza
Karwat-Mozaika Napisano 20 maja 2008 Autor Udostępnij #15 Napisano 20 maja 2008 nowa mozajeczka łazienkowa Link do komentarza
paulona Napisano 20 maja 2008 Udostępnij #16 Napisano 20 maja 2008 Cytat nowa mozajeczka łazienkowa Rozwiń Mąż pyta o cenę .To masowe czy indywidualne projekty.? Link do komentarza
Karwat-Mozaika Napisano 20 maja 2008 Autor Udostępnij #17 Napisano 20 maja 2008 Cytat Mąż pyta o cenę .To masowe czy indywidualne projekty.? Rozwiń Witam.Oczywiście wykonanie jest indywidualne i oryginalne.Jak juz bedzie zamontowana w łazieneczce to wkleje zdjecia Cena jest wysoka Link do komentarza
Karwat-Mozaika Napisano 20 maja 2008 Autor Udostępnij #18 Napisano 20 maja 2008 a tak wygladają z bliska i z fugą Link do komentarza
mela Napisano 21 maja 2008 Udostępnij #19 Napisano 21 maja 2008 Cytat Witajcie ponownie.Jeśli interesuje was kamien naturalny i wyroby z niego oczywiscie z dobra porada fachmanów to polecam taki portal jak www.twujkamieniarz.pl ostatnio mialem z nimi stycznośc i byli całkiem do rzeczy.Pozdrawiam Rozwiń Siemka.Ta strona nie działa i chyba przez ó czyli o się pisze.? Link do komentarza
Karwat-Mozaika Napisano 22 maja 2008 Autor Udostępnij #20 Napisano 22 maja 2008 Witam.Fakt strona nie działa juz od jakis 2 miesiecy. Nie znam przyczyny. Szkoda bo była ciekawy portal. Link do komentarza
mela Napisano 28 maja 2008 Udostępnij #21 Napisano 28 maja 2008 Cytat No nie do konca. Jak mozaje zamontuje sie na odpowiednim kleju to nic jej nie ruszy chyba że młotkiem W planach mamy pomysł wykleic calego maluch w mozaice z kamienia naturalnego Pozdrawiam Rozwiń Siemka.Ciut ciężki taki pojazd.Oprócz mozaiki masz jakieś ciekawe rzeczy z kamienia? Link do komentarza
Bryskin Napisano 28 maja 2008 Udostępnij #22 Napisano 28 maja 2008 Cytat Witam.Fakt strona nie działa juz od jakis 2 miesiecy. Nie znam przyczyny. Szkoda bo była ciekawy portal. Rozwiń Strona nie. A czy firma działa? Link do komentarza
xpektor Napisano 28 maja 2008 Udostępnij #23 Napisano 28 maja 2008 Mi osobiscie takie kamienie sie nie podobaja, widzialem cos takiego u rodziny i nie polecam. To jednak kwestia gustu... Link do komentarza
Karwat-Mozaika Napisano 29 maja 2008 Autor Udostępnij #24 Napisano 29 maja 2008 Witka. mola autko nie było by tak bardzo cieżkie to sa cieniutkie kamyczki Ale i tak brak czasu nie pozwala na realizacje tego wspaniałego pomysłu Bryskin nie wiem własnie co sie z nimi dzieje strona im padła a jak firma stoi to nie mam bladego pojęcia xpektor dlaczego Ci sie nie podoba?? Opowiedz nam o tym albo opowiedz co widziałeś.Pozdrawiam Link do komentarza
mela Napisano 31 maja 2008 Udostępnij #25 Napisano 31 maja 2008 Cytat Mi osobiscie takie kamienie sie nie podobaja, widzialem cos takiego u rodziny i nie polecam. To jednak kwestia gustu... Rozwiń Siemka.Mozaika się nie podoba ?Może zazdrość ?Całuski Link do komentarza
Garda Napisano 31 maja 2008 Udostępnij #26 Napisano 31 maja 2008 Cytat Siemka.Mozaika się nie podoba ?Może zazdrość ?Całuski Rozwiń Zazdrość to się nikomu nie podoba. A mozaika? Zależy czyj projekt i kto układał. Bywają tak paskudne że śmierć w oczach. Te powyżej są całkiem, całkiem Link do komentarza
Karwat-Mozaika Napisano 3 czerwca 2008 Autor Udostępnij #27 Napisano 3 czerwca 2008 Witam.Nooo traktuje tego posta jak komplement dziekuje Garda Pozdrawiam Link do komentarza
Karwat-Mozaika Napisano 18 czerwca 2008 Autor Udostępnij #28 Napisano 18 czerwca 2008 A oto nowiutkie nowości mozaikowe.Obrazeczek tańczących ludków, brakuje jeszcze tylko ramy czerwonej ;/Oraz ciekawa płyteczka mozaikowa z listkiem Link do komentarza
Wanda Napisano 26 czerwca 2008 Udostępnij #29 Napisano 26 czerwca 2008 Bardzo fajny jest kamień pomiędzy ludzikami. Taka mozaika to do pokoju? Link do komentarza
PawełMoz Napisano 15 marca 2009 Udostępnij #30 Napisano 15 marca 2009 Cytat gdzie można taką mozaikę sobie ułożyć? Rozwiń Cytat Gdzie tylko masz ochote i pomysł na scianach na posadzce nawet na samochodzie Rozwiń Moje mozaiki (jak można tak nazwać moją dłubanine) stosuje do zdobienia takich oto przedmiotów lub To takie moje dwa przykłady. Link do komentarza
PawełMoz Napisano 29 marca 2009 Udostępnij #31 Napisano 29 marca 2009 Witam. Szperając po necie można wyszukać wiele przykładów mozaiki. Ja kiedyś wyszperałem takie oto przykłady z Australii... nie jest to kamień ale...to mnie urzekło to jak fajnie można doborem kolorystyki przyciągnąć uwagę oglądającego, ja patrząć na tą mozajkę w pierwszej kolejności widzę te zielone oczy http://www.mosaics.com.au/Assets/Angelina.jpgalbo to kolorowe aż w oczy razihttp://www.mosaics.com.au/Assets/goanna-mosaic-art-table.jpg Link do komentarza
PawełMoz Napisano 10 kwietnia 2009 Udostępnij #32 Napisano 10 kwietnia 2009 WitamPragnę Wszystkim życzyćWesołych Świąt Wielkanocnych Link do komentarza
Karwat-Mozaika Napisano 1 maja 2009 Autor Udostępnij #33 Napisano 1 maja 2009 WitamMam Wiadomość dla mozaiko ludzi przewijających się w tym wątkuSpołeczność mozaikowa łączy się !!!!Powstał portal tylko i wyłącznie dla osób tworzących mozaik w Polsce.link http://nasze-mozaiki.ning.com/ZapraszamWyślij emila na karwat.mozaika@gmail.com a otrzymasz zaproszenie do naszej społeczności.Warunkiem dołączenia do naszej społeczności jest bycie zapalonym mozaicystą, mozaikarzem, mozaistąPozdrawiam Link do komentarza
adamis Napisano 3 maja 2009 Udostępnij #34 Napisano 3 maja 2009 PawełMoz, piękne to, co robisz. Szacuneczek! Link do komentarza
PawełMoz Napisano 16 maja 2009 Udostępnij #35 Napisano 16 maja 2009 Cytat PawełMoz, piękne to, co robisz. Szacuneczek! Rozwiń Witam. adamis dzięki za uznanie Link do komentarza
PawełMoz Napisano 30 maja 2009 Udostępnij #36 Napisano 30 maja 2009 Dla podtrzymania tematu zaprezentuje moje następne trzy mozaiki1. Bransoletka2. Akt3. Stoliknie wiem czy moja mozaika może być nazwana artystyczną ? ale to już nie mi oceniać Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się