Dzięki wielkie aru. Właśnie kuliśmy ścianę między WC, a łazienką. O to co znaleźliśmy pod wanną zostawione przez tutejszych fachowców, po remontach w 1994 roku.
To cienizna! Na obrazkach blaty mają 4 cm. I taki powinien być (albo powinien byk, jak mawiał 3-letni syn mojego kolegi).
A gdzie to zaoszczędzone miejsce po suszarce?
Hej.
Projektuję swoją blokową łazienkę, która latem przejdzie gruntowne odświeżenie. Przestrzeń szaleńcza, czyli całe 140x200 cm 😆 W skrócie: nie ma czym szastać 😅 Bronie się przed przerabianiem instalacji, więc pewnie funkcjonalność zostanie podobna. Będę tu prosić o rady i będę wdzięczna za odzew 🙂 Latem pewnie pojawią się foty z realizacji 🙂
Na pierwszy rzut zapodaję temat umywalki nad pralką, ponieważ każdy centymetr jest tu na wagę złota.
Podpatrzyłam takie rozwiązanie na znanym portalu społecznościowym i spróbuję je przenieść na grunt własny.
Pierwsze spostrzeżenie: będzie wysoko, ale powinnam dać radę sięgnąć 😅
Pralka na 84 cm wysokości, nad nią musi być luka 9 cm na syfon umywalkowy (model oszczędzający miejsce). Następnie będzie blat o grubości 2 cm i na nim stanie umywalka - misa o wysokości 8 cm.
Może ktoś podzieli się spostrzeżeniami na ten temat?
Poniżej w necie znalazłam podobne realizacje, zapodaję foty
Co myślicie?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się