Marcin L. Napisano 18 listopada 2020 #1 Napisano 18 listopada 2020 Cześć, 1. Miałem awarię instalacji hydraulicznych i po zlokalizowaniu wycieku i naprawie rurki, mój "fachowiec" zostawił mnie z czymś takim (dziury w załączniku). Jak to zabudować? 2. Ten sam "majster" miał mi też zabudować/załatać pozostałości po montażu instalacji do klimatyzacji. Jak z tym sobie poradzić? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie! Pozdrawiam, Marcin L.
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 19 listopada 2020 #2 Napisano 19 listopada 2020 Te nazwijmy - bruzdy z rurami oklejonymi taśmą to jeszcze zaprawą naprawczą lub specjalnym gipsem, ale te wielkie bruzdy, w które można włożyć pięść lub głowę, kwalifikują się do prac murarskich.
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 19 listopada 2020 #3 Napisano 19 listopada 2020 Kawałkami betonu komórkowego (łatwo przeciąć piłą) klejonymi zaprawą wypełnić bruzdy pozostawiajac miejsce na warstę tynku - ew. później całość wyrównać gładzią. Wariant soft - wypełnić styropianem i 2 cm tynku.
Eksperci Weber Napisano 19 listopada 2020 #4 Napisano 19 listopada 2020 Jeśli byłby to element konstrukcji, to można byłoby użyć zapraw PCC np. weberep R4 duo. https://www.pl.weber/naprawa-betonu/weberep-r4-duo Natomiast faktycznie można tu użyć betonu komórkowego. Pozdrawiamy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się