johnglon Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij #1 Napisano 10 listopada 2020 Dzień dobry wieczór. Mam w wc zamontowany stelaż podtynkowy Sanit. Od jakiegoś czasu, po naciśnieciu przycisku spłukiwania, na dole na obudowie przycisku widać było wodę. Kiedy zdjąłem całą ramkęz przyciskami i dostałem się do zbiornika z wodą, zastałem tam skraplającą się wodę na ściankach, "suficie" zbiornika i całym mechanizmie spłukującym, czuć było także lekki zaduch. Ta właśnie skroplonoa woda wycieka pod przyciskami. Wygląda to trochę jakby w tym zbiorniku brakowało jakiegoś otworu wentylacyjnego, żeby ta woda nie kisiła się tam. Ale to tylko moja uwaga, jakieś pomysły jak się pozbyć tego problemu? Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij #2 Napisano 12 listopada 2020 Przecież woda jest cały czas wymienia przy spłukiwaniu. Co tam ma się kisić? Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij #3 Napisano 12 listopada 2020 (edytowany) Pewnie duża wilgorność w pomieszczeniu i napływająca do zabiornika zimna woda wywołuje efekt skroplenia wilgoci z powietrza. Edytowano 12 listopada 2020 przez Budujemy Dom - budownictwo i instalacje (zobacz historię edycji) Link do komentarza
johnglon Napisano 12 listopada 2020 Autor Udostępnij #4 Napisano 12 listopada 2020 Nie wiem co tam ma się kisić, ale chyba nie powinno tak wyglądać. Zastanawiam się, co zrobić z tym fantem. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 10 grudnia 2020 Udostępnij #5 Napisano 10 grudnia 2020 Jak już się z tym uporasz, zerknij na film i zobacz, jak można ustawić oszczędne spłukiwanie wody. Inna marka, ale zasada pewnie wspólna. Nie ma co przepłacać za wodę. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się