Pomocnik Napisano 30 września 2020 #1 Napisano 30 września 2020 Grzejniki żeliwne są eleganckie, w różnych kształtach i kolorach. Ich modułowość ułatwia dobranie odpowiedniej mocy grzewczej. A przy tym wszystkim, pozostają konkurencyjne cenowo. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/ogrzewanie-podlogowe-i-grzejniki/a/512-nowoczesne-grzejniki-zeliwne
Gość Tomasz Napisano 30 września 2020 #2 Napisano 30 września 2020 Na własnym doświadczeniu mogę powiedzieć, że grzejniki żeliwne nie są jednak najlepszym wyborem. Sam kilka lat temu wymieniłem stare żeliwne grzejniki na aluminiowe. I w moim przypadku taka zmiana naprawdę realnie wpłynęła na obniżenie rachunków. Sprawdzają się super, szybko nagrzewają mieszkanie, a przy tym grzanie w ten sposób wychodzi po prostu taniej.
Gość jano Napisano 5 października 2021 #3 Napisano 5 października 2021 Też pożegnałem żeliwne i zamieniłem na aluminiowe i czas reakcji na nagrzanie 10 x szybciej,fakt ze na paliwo stałe.
retrofood Napisano 5 października 2021 #4 Napisano 5 października 2021 7 minut temu, Gość jano napisał: czas reakcji na nagrzanie 10 x szybciej, Stygnięcie też 10 x szybciej.
Gość AŁ Napisano 21 października 2021 #5 Napisano 21 października 2021 Ja wymieniłam dobrze działające kaloryfery żeliwne na aluminiowe,i porażka, grzeją dopiero na 4 czy 5 ,robią niesamowity hałas. Dziś na pewno bym nie wymieniała
Gość Lucky Napisano 10 kwietnia 2022 #6 Napisano 10 kwietnia 2022 Nigdy nie wyrzucę swoich starych żeliwnych grzejników które pracują wyśmienicie na grawitacyjnym obiegu bez prądu i całej tej masy sterowników i zasilań i czujników itp. wolał bym już je wypiaskować i odświeżyć niż wymienić na nowoczesne byle jakie....
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się