johnglon Napisano 1 lipca 2020 Udostępnij #1 Napisano 1 lipca 2020 Witam, w mieszkaniu które kupiłem są okna z okuciami marki Schuco (Corona CT 70 lub AS 60, nie jestem pewnien). Chciałem wymienić klamki w oknach na takie z kluczykiem, tylko że te klamki mają trzpień o długości 25mm. Nigdzie poza stroną Schuco nie mogę takich znaleźć, a nie uśmiecha mi się płacić 220 pln za jedną klamkę. Czy wie ktoś gdzie można znaleźć klamki z trzpieniem 25mm? Link do komentarza
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 2 lipca 2020 Udostępnij #2 Napisano 2 lipca 2020 Jeżeli trzpień ma typowy przekrój i rozstaw otworów montażowych się zgadza to można skrócić trzpień w klamce innej marki. Link do komentarza
staruszek Napisano 12 lipca 2020 Udostępnij #3 Napisano 12 lipca 2020 Jak wygląda ta klamka: okrągła z bolcem czy posiada rozetę do przykręcania wkrętami + bolec? Pomiędzy profilami CT 70 i AS 60 jest znaczna róznica i trudno je pomylić... Link do komentarza
johnglon Napisano 15 lipca 2020 Autor Udostępnij #4 Napisano 15 lipca 2020 Klamka jak na zdjęciach. Rzeczywiście wystarczyło skrócić trzpień i wszystko pasuje, że też nie pomyślałem... Dzięki. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się