Chaton Napisano 15 maja 2020 Udostępnij #1 Napisano 15 maja 2020 Powoli szukamy tynkonakładacza, znalezlismy jednego który robi równe tynki pod malowanie, widzieliśmy, gada całkiem do rzeczy, tani nie jest. No i ten tynkarz namawia do tynku gipsowego lekkiego, argumentując że te polepszone robi się w holetach, klatkach schodowych, obiektach itd. A mi się zdaje, że jest duze pole do popisu w obijaniu tynków, przede wszystkim w ciasnym wiatrołapie, ale tez np. przy zabawie z kotem wędką kiedy jej koniec ciągle ląduje gdzieś na ścianie. No to co, będą dziury? Link do komentarza
aru Napisano 15 maja 2020 Udostępnij #2 Napisano 15 maja 2020 na wylot? o to znaczy " tynk gipsowy lekki"? c zabrakło Link do komentarza
Chaton Napisano 15 maja 2020 Autor Udostępnij #3 Napisano 15 maja 2020 To taki z domieszką perlitu, z tego co mi się udało wyczytać. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 18 maja 2020 Udostępnij #4 Napisano 18 maja 2020 Dnia 15.05.2020 o 19:28, Chaton napisał: Powoli szukamy tynkonakładacza, znalezlismy jednego który robi równe tynki pod malowanie, widzieliśmy, gada całkiem do rzeczy, tani nie jest. No i ten tynkarz namawia do tynku gipsowego lekkiego, argumentując że te polepszone robi się w holetach, klatkach schodowych, obiektach itd. A mi się zdaje, że jest duze pole do popisu w obijaniu tynków, przede wszystkim w ciasnym wiatrołapie, ale tez np. przy zabawie z kotem wędką kiedy jej koniec ciągle ląduje gdzieś na ścianie. No to co, będą dziury? Rozwiń Widziałeś kiedyś twarda gładź GOLDBAND lub taką z dopiskiem DIAMANT? Radzę głową nie walić, szkoda głowy :). Reasumując. Narozniki owszem można odkuć najłatwiej przy przeprowadzce, ostrymi krawędziami, rączka od rowerowej kierownicy. Tak też mozna udzkodzić elewację zewnętrzną nawet w strefie cokołowej. Poza tym, przy normalnym uzytkowaniu mieszkania nie musisz się obawiać o nadmierną dewastację. 1 Link do komentarza
Chaton Napisano 18 maja 2020 Autor Udostępnij #5 Napisano 18 maja 2020 No miejmy nadzieję, podobno 90% tynków teraz to gipsowe. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się