Jaro191 Napisano 24 marca 2020 Udostępnij #1 Napisano 24 marca 2020 Witam to mój pierwszy post dlatego proszę o wyrozumiałość. Mam problem po wykonaniu wylewek na ścianach zostały plamy z pewnością zaprawa chlapała podczas wylewania. Mam pytanie czym to najlepiej usunąć jest to okropnie twarde jak kamień ściany są przed szpachlowaniem więc drobne ubytki mnie nie będą martwić chodzi o to żeby zrobić to sprawnie. Link do komentarza
joks Napisano 24 marca 2020 Udostępnij #2 Napisano 24 marca 2020 Szpachelką albo innym skrobakiem ....A najlepiej zostaw to tym co będą szpachlować ściany , oni już sobie z tym poradzą . Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 24 marca 2020 Udostępnij #3 Napisano 24 marca 2020 Papierem ściernym lub siatką mocowaną na pacy. Link do komentarza
Gość Napisano 24 marca 2020 Udostępnij #4 Napisano 24 marca 2020 Na papier to za twarde... Tak jak pisze joks - zrobią to ci od szpachlowania, a Ty, jeśli chcesz popracować, to szeroką, tak z 10 cm szpachelką, żeby za bardzo nie pokancerować powierzchni ściany, pousuwaj te twarde "kropki" Link do komentarza
Jaro191 Napisano 25 marca 2020 Autor Udostępnij #5 Napisano 25 marca 2020 Ci od szpachlowania to ja 😜 próby szpachelka to masakra Link do komentarza
Gość Napisano 25 marca 2020 Udostępnij #6 Napisano 25 marca 2020 Nikt nie powiedział że będzie łatwo... Jak będziesz robił to grubo ziarnistym papierem, to możesz narobić nierówności, które przyniosą więcej roboty, niż walka szpachelką... Trzeba po prostu zacząć robić i robić aż zrobisz... Nakolanniki, albo kawał płyty styropianowej pod kolana, szpachelka twarda w dłoń i.. zasuwamy! Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się