Skocz do zawartości

Spiżarnia w kuchni

Marcyśka

Recommended Posts

Napisano
Chcę jeszcze dodać, że ta spiżarnia byłaby umiejscowiona w rogu kuchni - są to ściany zewnętrzne - czy nie zrobi mi się jakaś wilgoć w tej spiżarni - bo będzie w niej dużo chłodniej niż w kuchni/
Napisano
Nic się stanie - przecież np. pomieszczenia gospodarcze nie są ogrzewane - jest tam dużo chłodniej i nic się ze

ścianami nie dzieje.

Ja tylko żałuję, że nie mam spiżarni. To bardzo przydatne pomieszcenie w domu - może być bardzo pojemne -

wystarczy zrobić półki od podłogi do sufitu - chyba o tym też pomyślę.
Napisano
Kiedyś..... spiżarnia była w piwnicy lub w osobnym pokoju. Teraz projektujemy ją w kuchni. Dobrze mieć pod ręką potrzebne rzeczy trochę to jednak zagraca przestrzeń kuchni
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Powierzchnia kuchni trochę więcej niż 10m - spiżarnia będzie w rogu - tak jak szafka narożna tylko trochę większa... Będzie miała 1mX1m . Wykonamy ją z płyt G-K. Będzie ładnie wkomponowana - juz mam pewien pomysł .
Napisano
może lepiej zamówić szafkę u stolarza? spiżarnia tylko wtedy ma sens gdy jest w niej chłodniej niż w reszcie pomieszczeń domowych.
Napisano
spiżarnia 1x1m będzie za mała. 1,5m to już ma sens. zmieścisz tam nawet garnki, i jakieś duże naczynia oraz pojemniki na warzywa.
Napisano
zamiast całego ciągu szafek można mieć spiżarnię - zastąpi ona większość szafek. Tylko czy to ma sens? Trzeba tam przecież wstawić drzwi wejściowe do spiżarni - niewiem - mam mieszane uczucia co do tej spiżarni.
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Hirko - a więc myślisz, że w tej spiżarni będzie za ciepło? Nie pomyslałam o tym> ale skoro będzie to oddzielone od kuchni ścianką z G-K lub G-W i drzwiami , a będzie to konstrukcja w rogu na ścianach zewnętrznych - to może jednak będzie tam chłodniej?
  • 3 miesiące temu...
Napisano
Cytat

Hirko - a więc myślisz, że w tej spiżarni będzie za ciepło? Nie pomyslałam o tym> ale skoro będzie to oddzielone od kuchni ścianką z G-K lub G-W i drzwiami , a będzie to konstrukcja w rogu na ścianach zewnętrznych - to może jednak będzie tam chłodniej?

Wiem tyle że ściany spiżarni powinny być grubsze i izolowane termicznie, żeby było tam chłodniej niż w innych pomieszczeniach. Lepiej było spiżarnię zaprojektować razem z domem. Teraz może być trudniej.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...