Adams Napisano 10 listopada 2007 Udostępnij #1 Napisano 10 listopada 2007 Witam,Jesteśmy na etapie poszukiwań projektu. Zależy nam na domu dwupokoleniowym, coś takiego jak Amelia tutaj http://pprojekt.pl/projekt198-amelia,opis.html Może ktoś z użytkowników tez buduje coś podobnego albo szuka podobnego projektu. W Ameli trochę brakuje mi garażu, choć poza tym bardzo nam sie podoba Jeśli ktoś zna ciekawe projekty domów dwupokoleniowych to będę bardzo wdzięczny Pozdrawiam Link do komentarza
Narnia Napisano 10 listopada 2007 Udostępnij #2 Napisano 10 listopada 2007 Amelia jest bardzo ładnym projektem i projektant proponuje także wersję z garażem, tylko.. 129m? Czy to nie za mało na dwa pokolenia? Nie lepszy byłby bliźniak? Link do komentarza
Adams Napisano 10 listopada 2007 Autor Udostępnij #3 Napisano 10 listopada 2007 Jest tez Amelia III i ma 167 m2 i tez mi sie podoba Zależy mi właśnie na takim układzie jak w Amelii tzn. małe mieszkanko dla 2 osób na dole (2pokoje +kuchnia), a na górze i reszcie parteru większe mieszkanie dla 3-4 osób Wiem ze jest wersja Amelii z garażem ale niestety wejście do niego jest tylko z zewnątrz przez bramę garażową Link do komentarza
Narnia Napisano 10 listopada 2007 Udostępnij #4 Napisano 10 listopada 2007 Wszystkie Amelie mają osobne wejścia - dla każdego pokolenia po jednym? Pytam dlatego że znam przypadki gdy nawet kochające się rodziny narzekały na brak prywatności gdy ich część domu była traktowana jak przedłużenie mieszkania dzieci. Link do komentarza
Adams Napisano 13 listopada 2007 Autor Udostępnij #5 Napisano 13 listopada 2007 Wszystkie Amelie mają osobne wejścia - dla każdego pokolenia po jednym? Pytam dlatego że znam przypadki gdy nawet kochające się rodziny narzekały na brak prywatności gdy ich część domu była traktowana jak przedłużenie mieszkania dzieci.Liczba wejść nie jest akurat problemem dla nas Chodziło mi o projekt domu dwupokoleniowego, czy ktoś taki buduje albo czy ktoś zna ciekawy projekt z rozwiązaniami konkurencyjnymi dla Ameli? Link do komentarza
Redakcja Napisano 14 listopada 2007 Udostępnij #6 Napisano 14 listopada 2007 W numerze październikowym Budujemy Dom jest porada eksperta pt. Oddzielne mieszkanie dla rodzicówKupiliśmy projekt domu o nazwie Świt, ma 183 m2 powierzchni użytkowej. Bardzo podoba się nam jego dworkowy charakter nawiązujący do polskich tradycji. Jesteśmy trzypokoleniową rodziną, postanowiliśmy część parteru oddzielić na osobne mieszkanko dla rodziców. W projekcie są dodatkowe wyjścia z tyłu i boku budynku. Na parterze chcielibyśmy zachować saloni kuchnię, na piętrze mamy cztery sypialnie i dwie łazienki, co nam w zupełności wystarcza. Rodzice są tradycjonalistami i pragną mieć kuchnię oddzieloną od pokoju, który będzie jednocześnie sypialnią. Prosimy o podpowiedź jak to urządzić.Odpowiedź w załączonym PDF [attachment=759:meszkani...rodzicow.pdf] meszkanie_dla_rodzicow.pdf meszkanie_dla_rodzicow.pdf Link do komentarza
doktor Napisano 4 grudnia 2007 Udostępnij #7 Napisano 4 grudnia 2007 http://www.wybieramydom.pl/tam znajdziesz tez projekty domów Link do komentarza
Madziakili Napisano 20 grudnia 2007 Udostępnij #8 Napisano 20 grudnia 2007 Witam!!! Wraz z męzem budujemy dom dwurodzinny Margo z osobnymi werjsciami domek jest prosty w budowie i przestronny !!!Sa tam dwa mieszkania Bardzo nam sie podoba!!jestesmy na etapie adaptacj garazu na pomieszczenie gospodarcze i pokój A to link do strony http://pprojekt.pl/projekt225-margo_2_rodzinny.htmlmoj nr gg 9338203 pozdrawiam Link do komentarza
kuku29 Napisano 23 lipca 2008 Udostępnij #9 Napisano 23 lipca 2008 a mi sie taki podoba : 2w 1 i z dwoma osobnymi wejsciami http://www.projektygotowe.pl/projekt/3js/2.html Link do komentarza
paulona Napisano 23 lipca 2008 Udostępnij #10 Napisano 23 lipca 2008 Cytat Amelia jest bardzo ładnym projektem i projektant proponuje także wersję z garażem, tylko.. 129m? Czy to nie za mało na dwa pokolenia? Nie lepszy byłby bliźniak? Rozwiń Mąż mówi że z rodziną to na zdjęciu się dobrze wychodzi.Już w trakcie budowy będzie kocioł Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się