Przez
mdm_miklesz
w Złota rączka
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Ziemia tak u nas wyschła, że przepuszcza około 3 kubików wody dziennie do studni i tyle też codziennie wylewam w pole. A trawnik tak nasiąknięty, że chodzi się jak po gąbce, słychać jak wyciska się woda spod butów, a spadek gruntu ponad 10%. I to jest nie do wiary, że nie da się jakiegoś zabezpieczenia zrobić żeby nie wysysało tej baterii. A co producent falownika na to, że kradnie prąd? Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez roman: artykuł, w którym autor pisze "nie można", "zabrania się" bez dokładnego wyjaśnienia przyczyny, nie posiada waloru dydaktycznego -
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez roman: artykuł, w którym autor pisze "nie można", "zabrania się" bez dokładnego wyjaśnienia przyczyny, nie posiada waloru dydaktycznego -
W umowie sprzedaży energii elektrycznej, a czasem także w innych dokumentach związanych z dostawą tejże energii, znajduje się fraza "Sprzedawca zobowiązuje się dostarczać energię w układzie ……" i tutaj w miejscu kropek wpisywane są różne grupy liter. Najczęściej jest to symbol TN-C, rzadziej TT, a czasem może być także TN-S. Inne skróty istnieją, ale raczej nie są stosowane w przypadku indywidualnych odbiorców energii. A są te symbole bardzo ważne, gdyż oznaczają typ układu sieci zasilającej odbiorcę, a od tegoż właśnie układu zależy także układ naszej domowej instalacji elektrycznej oraz rodzaj, wielkość i charakter koniecznych jej zabezpieczeń. Podkreślę jeszcze raz, zabezpieczeń niezbędnych, których nie wolno dowolnie zmieniać ani zamieniać pomiędzy układami, aby zachować bezpieczeństwo korzystania z domowej instalacji elektrycznej. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/instalacje-elektryczne/a/117260-uklady-sieciowe-tn-c-tn-s-tt-co-oznaczaja-i-dlaczego-sa-wazne
-
Przekombinowałem. Ryzyko braku energii w baterii nie było większe niż 30%, ale załączenie sieci spowodowało duży wzrost energii zużywanej przez falownik, no i zabrał mi wszystko już późnym wieczorem, no i z sieci "pociągnęło" jakieś 4 kWh. A rano było piękne słoneczko, więc niczego by mi nie brakło. Dlatego wkurzyłem się i o 8-mej rano sieć ponownie odłączyłem. I dzisiaj energii jest nadmiar. A pogoda wczoraj była fatalna. Z tym, że wody z tego tyle co kot napłakał. Niby mżyło prawie przez cały dzień, ale z dachu (ponad 100 m2) spłynęło do mauzera jakieś 200 litrów. Tylko 200 litrów! Dwa litry na metr kwadratowy. To ja konewką więcej podlewam przez pare sekund. Czyli napadało tyle, żeby się przez jeden dzień nie kurzyło.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się